altTú y yo, en plena temporada de recogida de frutos que están en todo su esplendor y riqueza. Una buena primavera que se precipita en declararse por las cuestas axárquicas. Yo me encuentro en el filo de una navaja malgastada, mientras tú te estás sirviendo otra copa de licor de nísperos.

Todo fruto que contenga azúcar genera alcohol y por orden sucesivo a mí dichos licores me generan malestar, jaquecas y síntomas curiosos, efectos de un olfato que últimamente me está traicionando más que nunca.

altΜακαρόνια με jamón από τη φίλη μας Εμμανουέλλα!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (Linguine κατά προτίμηση)
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές (τύπου Φλωρίνης)
  • 1-2 κρεμμύδια (ξερά)

altΑυτό το κλασικό πιάτο της βασκικής κουζίνας το έφτιαχναν συχνά οι ψαράδες πάνω στο πλοίο, με βάση τα υλικά που διέθεταν: τόνο και πατάτες. Ετοιμάστε αυτήν τη δοκιμασμένη συνταγή και απολαύστε την σαν να βρισκόσασταν στο ακριβότερο βασκικό εστιατόριο!

alt Αν θέλετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα ορεκτικό που να μην έχει ως βάση τσιπς και ελιές, τα ντιπ που σας προτείνουμε είναι μια καλή και σύγχρονη εναλλακτική λύση.

Ντιπ από σομπρασάδα* με μέλι

Για 6 άτομα:
200 γραμμ. μαγιορκινή σομπρασάδα από μαύρο χοίρο
4 κουταλιές μέλι από δενδρολίβανο

altΈνα πρωτότυπο πίντσο για τον μπουφέ σας.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Βάσκου μάγειρα Karlos Arguiñano από το βιβλίο του Pintxos y tapas (Bainet media, 2005).
  
Για 4 πίντσο
Υλικά:
½ μελιτζάνα
8 αποξηραμένες ντομάτες
8 αντζούγιες από κονσέρβα