Μακαρόνια με jamón από τη φίλη μας Εμμανουέλλα!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, (ή γουοκ) μαζί με λίγο λάδι για να τσιγαριστούν.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί. Αφού τραβήξει τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χαμόν το οποίο το έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα άλλο σκεύος έχουμε βράσει εντωμεταξύ τα μακαρόνια και μόλις ετοιμαστούν (al dente) τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να πάρουν όλη τη γεύση.
Έτοιμα!
¡Buen provecho!