altΜακαρόνια με jamón από τη φίλη μας Εμμανουέλλα!

Υλικά:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (Linguine κατά προτίμηση)
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές (τύπου Φλωρίνης)
  • 1-2 κρεμμύδια (ξερά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 Λεπτές Φέτες Χαμόν (jamón)
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, (ή γουοκ) μαζί με λίγο λάδι για να τσιγαριστούν.

Αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί. Αφού τραβήξει τα πολλά υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χαμόν το οποίο το έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες. Το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα άλλο σκεύος έχουμε βράσει εντωμεταξύ τα μακαρόνια και μόλις ετοιμαστούν (al dente) τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να πάρουν όλη τη γεύση.

Έτοιμα!
¡Buen provecho!