Η Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στην Χιλιανή καλλιτέχνιδα Violeta Parra - 100 χρόνια από την γέννησή της και 50 από τον θάνατό της - με συναυλίες και κινηματογράφο 

Η Violeta Parra (1917-1967) υπήρξε μια πολυτάλαντη, πολύπλευρη καλλιτέχνιδα (ποιήτρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια, συλλέκτρια παραδοσιακών τραγουδιών, υφάντρια και γλύπτρια). Δεν είναι η εξ ορισμού παραδοσιακή καλλιτέχνιδα μόνον της Χιλής, αλλά ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής. Κόρη, αδελφή και μητέρα μουσικών, έκανε την τέχνη τρόπο ζωής της. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο ποιητής Nicanor Parra (Βραβείο Cervantes Λογοτεχνίας)  την στήριξε πολύ στην αναζήτηση της τέχνης της.

Η καλύτερη παράσταση Flamenco στον κόσμο!!
Compañía Antonio Gades 
2 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Αισθησιακή, φλεγόμενη, εκρηκτική: η Κάρμεν, η θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura που σφράγισε το φλαμένκο, επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου, για μία μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

Με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου μαθημάτων φλαμένκο στο PLAYGROUND for the arts, η Γιώτα Πεκλάρη και οι μαθητές της μοιράζονται με το κοινό σε μορφή παράστασης το υλικό που δημιουργήθηκε.
 
«Μέσα από μια γόνιμη διαδικασία αναπαραγωγής της παραδοσιακής φόρμας του φλαμένκο, εγώ και οι μαθητές μου προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας, να ανακαλύψουμε το λόγο που κινεί το σώμα μας και να προσδιορίσουμε τον τρόπο. Δουλεύοντας σε περιβάλλον συνεργασίας και αποδοχής, ευχάριστο και απαραίτητο διάλλειμα από τις συνθήκες που μας περιβάλλουν, αναπτύσσουμε την ομαδικότητα αλλά και την ιδιαίτερη, ξεχωριστή εκφραστικότητα κάθε ενός από εμάς.»

INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS  - CULTURA - CONCIERTO

25.05.2017, 20.00 h.

Concierto / Συναυλία De La Puríssima en / στο 17ο Athens Technopolis Jazz Festival

Tejnópolis, Pireós 100, Gasi (metro Keramikós). Entrada libre.
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός). Είσοδος ελεύθερη.

Από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Flamenco στις Αυλές “Hola Flamenco Festival”, μια σύμπραξη μουσικών, χορευτών και τραγουδιστών αλλά και κοινού σε μια ανοιχτή καλοκαιρινή γιορτή!

Το flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων.

Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει στο κέντρο της την έννοια της συλλογικότητας.