- Λεπτομέρειες
- Administrador
Λίγοι έχουν την ικανότητα να αντισταθούν στις καλοτηγανισμένες πατάτες. Και πάντως εγώ δεν είμαι από εκείνους που μπορούν να τις προσπεράσουν αδιάφορα. Eπειδή αποφεύγω το αλάτι –και πατάτες τηγανητές ανάλατες δεν τρώγονται– έχω επινοήσει να τις συνοδεύω με πηχτό παραδοσιακό γιαούρτι ανακατεμένο με καυτερή μουστάρδα, και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Λεπτομέρειες
- Ana Isabel Fernández
Υλικά:
300 γρ. φακές
1 τσορίθο (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με το γούστο)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
1 μικρό ποτήρι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
- Λεπτομέρειες
- Ria
Ingredientes:
(Para 4 o 6 personas)
2 pollos de 1Kg, 2 cebollas grandes, 2 zanahorias, 3 patatas, 2 cervezas, aceite, harina, pimienta, sal.
- Λεπτομέρειες
- Vicky Rouska
«Ζεστό ποτό γαλικιανής προέλευσης, που φτιάχνεται καίγοντας ορούχο (είδος οινοπνευματώδους αποστάγματος από στέμφυλα, παρόμοιο με το τσίπουρο) με λεμόνι και ζάχαρη.» Έτσι το ορίζει το λεξικό της RAE. Να προσδιορίσουμε όμως κάποιες λεπτομέρειες και να βγάλουμε συμπεράσματα.
Αυτό που έχουμε ξεκάθαρο είναι ότι η κεϊμάδα είναι γνήσια γαλικιανή. Δεν υπάρχει εορτασμός, φιέστα ή διασκέδαση που να χαίρει εκτίμησης αν δε λάβει τέλος με αυτήν την παράδοση, που έχει μετατραπεί σε ιεροτελεστία.
- Λεπτομέρειες
- Γεωργία Ξανθοπούλου