Όλες οι εκδηλώσεις για θέματα ισπανικού ενδιαφέροντος. Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία εκδηλώσεων που επιθυμείτε.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει με την 5η διοργάνωση του στις 24-30 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)

Un viaje iniciático hacia las fuentes del cristianismo primordial. Profesora: Marta Silvia Dios Sanz
Sábado 10, 17 y 24 de Abril y 8 y 15 de Mayo.
Horario: 10 hs ARG / 15 hs ESP

¿Cuál es el hilo conductor entre la Divina Comedia, San Francisco de Asís y la Escuela de Siena?  ¿En qué consiste la odisea poética de Dante Alighieri al revitalizar los valores del cristianismo primitivo? 

12 de febrero a las 19:00h en La Fundición

La Asociación Sociocultural Filohelena Periplo y La Pacheca Collective, en colaboración con La Fundición, organizan la representación teatral Hipólito. Revisión contemporánea del mito de Fedra.

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Federico Garcia Lorca, “Το Σπίτι της Bernarda Alba” (1936), σε μία μοναδική παράσταση χοροθεάτρου, στην οποία ο λόγος αντικαθίσταται από την ηφαιστειακή δύναμη του flamencο.

Σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Bernarda Alba επιβάλλει οκταετή εγκλεισμό στις πέντε κόρες της. Έχοντας κληρονομήσει τον πατέρα της και πρώτο σύζυγο της Bernarda Alba, η Angustias, η μεγαλύτερη κόρη, προσελκύει το ενδιαφέρον του νεαρού Pepe Romano, με τον οποίο οι αδελφές της είναι ερωτευμένες. Αρνούμενη να υποταχθεί στη νέα τάξη πραγμάτων, η Adela, η μικρότερη όλων, συνάπτει ερωτική σχέση με τον Pepe Romano, το ολέθριο τέλος της οποίας, βυθίζει σε έναv επαναλαμβανόμενο κύκλο πένθους το σπίτι της Bernarda Alba.

Από 1η Νοεμβρίου θα λειτουργήσει στη σχολή μας ένα πρωτοποριακό τμήμα που συνδυάζει την τεχνική ποδιών flamenco και την μυϊκή ενδυνάμωση άνω κορμού.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε χορευτές flamenco κάθε επιπέδου που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και την ταχύτητα των ποδιών τους, να αυξήσουν την αντοχή τους και να ενδυναμώσουν τον άνω κορμό τους, γεγονός που θα τους βοηθήσει να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα την ώρα που χορεύουν.

Το Φεστιβάλ  Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παρουσιάζει τις «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου 2020 / Días de Cine Hispanófono 2020» στις 12-14 Οκτωβρίου 2020, μία νέα πρωτοβουλία που συμπίπτει χρονικά με την «Día de la Hispanidad/ Día de la Raza» (Ημέρα της  Ισπανοσύνης/Ημέρα της Φυλής). 

Διήμερο σεμινάριο χορού flamenco για παιδιά ηλικίας 4-5 και 6-10 ετών  στις 9 και 10 Ιουλίου 2020.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην τέχνη του flamenco. Μέσα από την εφαρμογή μουσικοκινητικών παιχνιδιών, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιδιαίτερη τέχνη του χορού αυτού.

Συντονίστρια του σεμιναρίου η χορεύτρια και παιδοψυχολόγος Στεφανία Μαρία Σιδέρη.