Όλες οι εκδηλώσεις για θέματα ισπανικού ενδιαφέροντος. Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία εκδηλώσεων που επιθυμείτε.

INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS  - CULTURA - CONCIERTO

25.05.2017, 20.00 h.

Concierto / Συναυλία De La Puríssima en / στο 17ο Athens Technopolis Jazz Festival

Tejnópolis, Pireós 100, Gasi (metro Keramikós). Entrada libre.
Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός). Είσοδος ελεύθερη.

FeCHA
Festival de Cine Hispanófono de Atenas 2017 / 
Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας 2017

Και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αφιερωμένο στον ισπανόφωνο κινηματογράφο!

8-15 Ιουνίου 2017
Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας
(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός)

Από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Flamenco στις Αυλές “Hola Flamenco Festival”, μια σύμπραξη μουσικών, χορευτών και τραγουδιστών αλλά και κοινού σε μια ανοιχτή καλοκαιρινή γιορτή!

Το flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων.

Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει στο κέντρο της την έννοια της συλλογικότητας.

Το φιλόμουσο κοινό της Αθήνας καλωσορίζει τους Caja Secreta σε μία μυσταγωγική συναυλία, στο Athenaeum Κελάρι. Αναγνωρίζοντας το flamenco ως αφετηρία, η μουσική περιπλάνηση των Caja Secreta έχει πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς: jazz fusion ethnic.

Οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και χορογραφίες αναδεικνύουν το νέο, σύγχρονο στυλ “nuevo flamenco” και πραγματοποιούν αυτό που επιζητά να βιώσει εναγωνίως ο μουσικός και ο ακροατής... Ένα ταξίδι στον κόσμο της flamenco μουσικής, οι ρυθμοί της οποίας θα παρασέρνουν πάντοτε όποιον αφήνεται στην ένταση της flamenco στιγμής.

La Embajada de México y la Escuela Americana de Estudios Clásicos en Atenas tienen el agrado de invitarles a la conferencia internacional titulada “Cien años de diálogo: acercamientos latinoamericanos al helenismo” que se realizará del 18 al 20 de mayo en la biblioteca Gennadios (dirección: Calle Anapiron Polemou 9, Kolonaki, Atenas).

Concierto / Συναυλία

Mario Castelnuovo-Tedesco & Juan Ramón Jiménez Platero y yo
Ο Πλατέρο κι εγώ

Το μουσικό παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, Ο Πλατέρο κι εγώ των Μάριο Καστελνουόβο-Τεντέσκο και Χουάν Ραμόν Χιμένεθ συνετέθη το 1960 και αποτελεί καρπό της πολύχρονης φιλίας και συνεργασίας του Ιταλού συνθέτη με τον κιθαριστή Αντρές Σεγκόβια. Ο Ισπανός βιρτουόζος, αν και ηχογράφησε το 1962 μέρη από το έργο (χωρίς την παράλληλη αφήγηση του κειμένου), δεν το παρουσίασε ποτέ στην ολότητα του και στην αυθεντική του μορφή (διάρκεια περίπου μιάμισης ώρας). Το έργο θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, με τον Νίκο Ζάρκο στην κιθάρα και στον Σπύρο Σακκά στην αφήγηση και στο τραγούδι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) κάνει αισθητή την παρουσία της στη συμπρωτεύουσα, με πολλές και διάφορες ενδιαφέρουσες, σημαντικές, εξειδικευμένες, ενημερωτικές, αστείες, παιχνιδιάρικες και επαγγελματικές εκδηλώσεις, που θα αγγίξουν κάθε βιβλιόφιλο φέρελπι μεταφραστή (…και μη)!