Όλες οι εκδηλώσεις για θέματα ισπανικού ενδιαφέροντος. Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία εκδηλώσεων που επιθυμείτε.

Με την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου μαθημάτων φλαμένκο στο PLAYGROUND for the arts, η Γιώτα Πεκλάρη και οι μαθητές της μοιράζονται με το κοινό σε μορφή παράστασης το υλικό που δημιουργήθηκε.
 
«Μέσα από μια γόνιμη διαδικασία αναπαραγωγής της παραδοσιακής φόρμας του φλαμένκο, εγώ και οι μαθητές μου προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις μας, να ανακαλύψουμε το λόγο που κινεί το σώμα μας και να προσδιορίσουμε τον τρόπο. Δουλεύοντας σε περιβάλλον συνεργασίας και αποδοχής, ευχάριστο και απαραίτητο διάλλειμα από τις συνθήκες που μας περιβάλλουν, αναπτύσσουμε την ομαδικότητα αλλά και την ιδιαίτερη, ξεχωριστή εκφραστικότητα κάθε ενός από εμάς.»

Εγκαίνια Διαδραστικής Έκθεσης Φωτογραφίας

«ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, χώρα εν κινήσει» του John Márquez

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της Διαδραστικής Έκθεσης Φωτογραφίας «ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, χώρα εν κινήσει», που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, στις 19.30, στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.

Jueves 15.6 / Πέμπτη 15.6 

11.00 –13.00

Αbanico

TALLER DE TRADUCCIÓN LITERARIA COLECTIVA DEL POEMA «ΑNGLOAMÉRICA» DE LA POETA ESPAÑOLA MERCEDES CEBRIÁN

El taller, en presencia de la autora, lo dirigen el traductor y profesor universitario Konstantinos Paleologos y el traductor e intérprete Nikos Pratsinis.

Κυριακή 11.6 / Domingo 11.6
19.00 –19.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Πύργος Βιβλίων

ΤΈΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ διεξάγει, φέτος, την τελετή εγκαινίων του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ανάδοχος του Φεστιβάλ, θα καλωσορίσει τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια, θα απευθυνθούν στο κοινό η Πρέσβειρα της Ουρουγουάης και Πρύτανης της Ομάδας Πρέσβεων Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (GRULAC), ο Πρέσβεις της Πορτογαλίας, εκπροσωπώντας και τη Βραζιλία, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος, της σχολής Abanico και της διεύθυνσης του Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το θεατρικό αναλόγιο του έργου «Να ψοφήσουν οι πρωταγωνιστές», του ουρουγουανού θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Γκαμπριέλ Καλντερόν, παρουσία του συγγραφέα.

Το αναλόγιο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις, www.lea-festival.com), σε μετάφραση Δημήτρη Ε. Ψαρρά και σκηνοθεσία Πάνου Κούγια.

Στη Dépôt  Art Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes Αθηνών και με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρες 8μ.μ. – 11μ.μ.  η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με θέμα: «80+1 χρόνια απουσίας | Lorca» αφιερωμένη στη συμπλήρωση 80+1 χρόνων από το θάνατο του Ισπανού ποιητή και δραματουργού Federico García Lorca. Την έκθεση επιμελείται ο Ιστορικός Τέχνης κι ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Βαφειάδης. Η έκθεση διαρκεί έως την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ γεννήθηκε το 2008, με τη διαπίστωση της αναγκαιότητας να διαμορφωθούν στρατηγικές μεγάλης κλίμακας με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής αφενός και της Ελλάδας αφετέρου, και την ευρύτερη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές.