Όλες οι εκδηλώσεις για θέματα ισπανικού ενδιαφέροντος. Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία εκδηλώσεων που επιθυμείτε.

Τα Amigos & η Martha Moroleón χαρίζουν Μεξικάνικα...«χαμόγελα» στα παιδάκια της Μ.Κ.Ο. «ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΟΣΜΟΥ» 

Τα Μεξικάνικα εστιατόρια μπαρ AMIGOS στα πλαίσια του εορτασμού μίας από τις πιο σημαντικές επετείους του Μεξικού, της ημέρας της Ανεξαρτησίας της χώρας, σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά στο AMIGOS της Γλυφάδας.

Η Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στην Χιλιανή καλλιτέχνιδα Violeta Parra - 100 χρόνια από την γέννησή της και 50 από τον θάνατό της - με συναυλίες και κινηματογράφο 

Η Violeta Parra (1917-1967) υπήρξε μια πολυτάλαντη, πολύπλευρη καλλιτέχνιδα (ποιήτρια, τραγουδίστρια και συνθέτρια, συλλέκτρια παραδοσιακών τραγουδιών, υφάντρια και γλύπτρια). Δεν είναι η εξ ορισμού παραδοσιακή καλλιτέχνιδα μόνον της Χιλής, αλλά ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής. Κόρη, αδελφή και μητέρα μουσικών, έκανε την τέχνη τρόπο ζωής της. Ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο ποιητής Nicanor Parra (Βραβείο Cervantes Λογοτεχνίας)  την στήριξε πολύ στην αναζήτηση της τέχνης της.

Κύκλος κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ “Η Λατινική Αμερική για τη δημοκρατία” από τις 11 ως τις 15 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ.  

Κινηματογράφος Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Πλατεία Βικτωρίας  

Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, το Φεστιβάλ ΛΕΑ, η Σχολή ιβηροαμερικανικών γλωσσών και πολιτισμών Abanico, η New Star Cinema και ο Κινηματογράφος Αλκυονίς, παρουσιάζουν τον κύκλο κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ «Η Λατινική Αμερική για τη Δημοκρατία», από τις 11 ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι βασισμένες σε πραγματικά, ιστορικά γεγονότα. 

El libro de los pequeños milagros του ισπανού συγγραφέα Juan Jacinto Muñoz Rengel

Συντονιστές: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – Αναστασία Γιαλαντζή

Ημέρα και ώρα: Παρασκευή, 20:00 - 22:00
Έναρξη: 20 Οκτωβρίου 2017 (20 δίωρες συναντήσεις)
Τιμή: 375 ευρώ
Οργάνωση/εγγραφές: Μεταφραστικό Τμήμα του Abanico
Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο OPERA

Το σεμινάριο αυτό έχει ως σκοπό μία γνωριμία του Ελληνικού κοινού με ουσιαστικά ζητήματα, έργα και συγγραφείς της Ισπανοαμερικανικής Λογοτεχνίας. Χέρι-χέρι με δύο ειδικούς στο θέμα, τον Αργεντινό φιλόσοφο Marcos Breuer και τον Ισπανό φιλόλογο Eduardo Lucena, δύο καθηγητές που διδάσκουν στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εισαχθούν στα πιο σημαντικά ζητήματα των Ισπανικών και Λατινοαμερικανικών γραμμάτων.

Οι International Publishers Exhibitions δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού με τους επαγγελματίες του κλάδου της ξενόγλωσσης διδασκαλίας και δεσμεύονται να τους προσφέρουν  μία εμπειρία πληροφόρησης, γνώσης και κατάρτισης ως εφόδιο για τη νέα διδακτική χρονιά που βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Η καλύτερη παράσταση Flamenco στον κόσμο!!
Compañía Antonio Gades 
2 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Αισθησιακή, φλεγόμενη, εκρηκτική: η Κάρμεν, η θρυλική παράσταση των Antonio Gades και Carlos Saura που σφράγισε το φλαμένκο, επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου, για μία μοναδική παράσταση υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.