Όλες οι εκδηλώσεις για θέματα ισπανικού ενδιαφέροντος. Επιλέξτε από το μενού την κατηγορία εκδηλώσεων που επιθυμείτε.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 8η χρονιά, μεταξύ 27 Μαΐου και 5 Ιουνίου, για να αναδείξει για μια ακόμη χρονιά τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Το 8ο FeCHA θα πραγματοποιηθεί στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Αελλώ Cinemax, ενώ προβολές θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Δια ζώσης μαθήματα Ισπανικών στο Κέντρο Ισπανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Nebrija

El texto en español a continuación del griego

Σημαντική ανακοίνωση!

Ως συνέπεια του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε η ελληνική κυβέρνηση για τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου, οι μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΛΕΑ που ήταν προγραμματισμένες από σήμερα και μέχρι το Σάββατο 17 Ιουνίου αναβάλλονται. 

Οι ταινίες έναρξης και λήξης, οι καλεσμένοι του Φεστιβάλ κι ένα masterclass σεναρίου

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 7η χρονιά, μεταξύ 25-31 Μαΐου, για να σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σαιζόν, και να αναδείξει τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών.

Εδώ βλέπετε το πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου του ΠΠΣ ΙΣΠ του ΕΑΠ και του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης,  ”Προσφυγιά και Εξορία“, που θα λάβει χώρα 24-26 Απριλίου 2023 στην έδρα του ΕΑΠ σην Αθήνα (Γραβιάς 4-6). 

Νέα εκπομπή ! Κάθε Πέμπτη 21:00 με 22:00 με την Marta Silvia Dios Sanz.

Η πολιτιστική εκπομπή Libro Libre στο διαδικτυακό Betοn 7 Art Radio ξεκινά μ' ένα αφιέρωμα στον Αργεντίνο συγγραφέα Χούλιο Κορτάσαρ.

Η βασική αρχή του Κέντρου Ισπανικών σπουδών ‘’Maria Barbero’’ είναι η μάθηση να είναι βιωματική, δημιουργική και ουσιαστική. Φέτος, το εκπαιδευτικό μας ταξίδι θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω ενός προγράμματος βιωματικής μάθησης και αθλητικής δράσης στη Βαλένθια. Το πρόγραμμα είναι δυναμικό, ανοιχτό σε όλους και χαρακτηρίζεται από μεγάλο εύρος επιλογών. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί έχουν μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου τα μαθήματα να είναι ευέλικτα και ευχάριστα, αλλά και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού. Οι ημέρες των καλοκαιρινών προγραμμάτων είναι γεμάτες με δραστηριότητες που βοηθούν τους κατασκηνωτές να μάθουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, μέσα από βιωματικές εμπειρίες, πρακτικές δραστηριότητες και συνεργασία με τους συνομηλίκους χρησιμοποιώντας την ισπανική γλώσσα σε όλες τις εκφάνσεις της. Η γλώσσα επικοινωνίας είναι αποκλειστικά η Ισπανική και οι γλωσσικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται από ισπανόφωνους εκπαιδευτές με κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης.