Αθήνα 07 Μαίου 2021 

ΘΕΜΑ: Επανεισαγωγή της Ισπανικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα 

Αξιότιμη Υπουργέ Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως,
Αξιότιμη Υφυπουργέ Παιδείας κα Ζέτα Μακρή, ως αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αξιότιμε Υφυπουργέ Παιδείας κε Άγγελε Συρίγο, ως αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ξεκίνησαν και …τρέχουν, αυτόν και τον άλλο μήνα, οι εγγραφές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει μια μεγάλη βεντάλια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Για παιδιά από 9 έως 17 ετών

Αν το όνειρο σου είναι να περάσεις το καλοκαίρι με προπονήσεις (Valdebebas) σαν ένας αληθινός παίκτης της Real Madrid, τότε η κατασκήνωση μας είναι ιδανική για εσένα!!! 

Από 14/6/2021 έως 11/09/2021 για 1 ή 2 εβδομάδες

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικοτού Πανεπιστημίου αποφάσισε τη δημιουργία Θεματικής Ενότητας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών ως ακολούθως:

Τίτλος της ΘΕ: Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία της Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας, με γνωστικά αντικείμενα:

Σ’ έναν αιώνα εμφύλιων σπαραγμών (1833-1936), ο Ισπανικός Εμφύλιος (1936-39) αναδείκνυε κατά το πλέον τραγικό τρόπο τον Διχασμό της «πληθυντικής Ισπανίας». Άλλος πόλεμος κι άλλοι εμφύλιοι έγιναν στην «αναρχοαυτόνομη Καταλονία», άλλος-οι στην παραδοσιακά συντηρητική και καθολική Βασκική, άλλος-οι στις «δεξιές περιφέρειες» Ναβάρα, Καστίλλη-Λεόν, Γαλικία, άλλος-οι «στους χώρους της κολεκτίβας και της επανάστασης» στην Καταλανοαραγονία και την Ανδαλουσία, άλλος-οι στις τρεις πρωτεύουσες της Δημοκρατίας (Μαδρίτη, Βαλένθια, Βαρκελώνη). Επιθετικός ο πόλεμος του αντεπαναστατικού ενιαίου Μπλόκου της Δεξιάς, αμυντικός του επαναστατικού Λαϊκού (πολυ)Μετώπου της Αριστεράς. Προτεινόμενος ορισμός: «Ο Ισπανικός Εμφύλιος είναι η σύγκρουση της δεξιάς αντίληψης για την Ισπανία με τις αριστερές αντιλήψεις για τις Ισπανίες και, παράλληλα, η σύγκρουση αυτών των αριστερών αντιλήψεων μεταξύ τους και της κάθε μίας με τον εαυτό της».

Αναρτήθηκε το Β’ τεύχος του περιοδικού ΙΣΠ του ΕΑΠ Tribuna Abierta de Estudios Hispano-Helenos με τα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου «80 χρόνια από τον Ισπανικό Εμφύλιο-Αφιέρωμα στον Έντουαρντ Μαλεφάκη».

Το πρώτο τεύχος αναρτήθηκε πέρυσι. Εδώ θα βρείτε και τα δύο τεύχη από την ιστοσελίδα του ΕΑΠ.

Αθήνα 26 Οκτωβρίου 2020 

ΘΕΜΑ: Επανεισαγωγή της Ισπανικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

Αξιότιμη Υπουργέ Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως,
Αξιότιμη Υφυπουργέ Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ως αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αξιότιμε Υφυπουργέ Παιδείας κε Βασίλη Διγαλάκη, ως αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση