altΜία παραδοσιακή συνταγή τις ισπανικής κουζίνας που μαγειρεύουμε συχνά στην οικογένειά μου!

Και η φωτογραφία είναι δική μου.


Για 4 άτομα


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά:
1 κιλό ξεφλουδισμένες πατάτες κομμένες στα 4
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 τσορίθο (πικάντικο ή όχι)
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 λίτρο νερό
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε
το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, τις σκελίδες σκόρδου, τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσουν, προσθέστε τις πατάτες και το λουκάνικο κομμένο σε φέτες. Ανακατέψτε για λίγο και μετά βάλτε το νερό, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά 1 ώρα περίπου. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντάς το με χωριάτικο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Καλή όρεξη! alt


Patatas a la riojana

Para 4 personas


Tiempo de preparación: 15´
Tiempo de cocción: 1 hora

Ingredientes:
1 kilo de patatas peladas y cortadas en cuartos
1 cebolla grande picada
1 pimiento verde picado
1 chorizo riojano (picante o no)
3 dientes de ajo
2 hojas de laurel
1/2 taza de aceite de oliva
1 cucharadita de pimentón de
La Vera dulce.
1 litro de agua
sal

Elaboración:
En una cacerola honda, calienta el aceite y sofríe la cebolla y el pimiento picado, los dientes de ajo, las hojas de laurel y un poco de sal. Cuando todo lo anterior se haya pochado, añade las patatas y el chorizo cortado en lonchas. Remueve un poco y después agrega el agua, el pimentón y un poco más de sal. Deja que todo se cocine a fuego medio durante una hora más o menos. Sirve la comida caliente, acompañándola con pan de hogaza y un buen vino tinto.

¡Buen provecho! alt