Γίνεται ομελέτα χωρίς αυγά;
Και όμως, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, βεβαίως και γίνεται!
Τον τρόπο μας τον δείχνει η Marga Barros, στο Εργαστήρι της Κουζίνας του Ιβηρικού Νότου του Abanico.

Παέγια της Marga με θαλασσινά

Υλικά
250 γρ. μικρές γαρίδες
250 γρ. μύδια
250 γρ. σουπιές ή καλαμάρια
300 γρ. πεσκανδρίτσα
ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο δάφνη
3 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά

Ένα κλασικό πιάτο της Μαδρίτης από τον Chef Marco Mota που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη "Μπουκιά και συχώριο". Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο της συνταγής με τα αναλυτικά βήματα για να παρασκευάσετε και μόνοι σας ένα πεντανόστιμο κοθίδο μαδριλένιο!

Υλικά

Η Μαργαρίτα Μπάρος το έκανε πάλι το θαύμα της. Αυτή τη φορά στο φροντιστήριο Abanico μάθαμε τα μαριναρισμένα ψάρια αλά ισπανικά, μία συνταγή που αν μη τι άλλο είναι υγιεινή και θρεπτική. Τι χρειαζόμαστε όμως...

Οι Ισπανοί λέμε συνήθως ότι τα Χριστούγεννα αρχίζουν στις 22 Δεκεμβρίου, όταν τα παιδιά του Σχολείου San Ildefonso ανακοινώνουν τραγουδιστά τα νούμερα που κληρώνονται στην ειδική χριστουγεννιάτικη κλήρωση του Κρατικού Λαχείου. Πολλά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν την κλήρωση σε όλη τη χώρα, η οποία μπαίνει επισήμως σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.