Ανάμεσα στα πολλά ταλέντα που μου έδωσε απλόχερα η φύση, είναι και αυτό του χρυσοχέρη μάγειρα! Μαγειρεύω εξαιρετικά οποιοδήποτε παραδοσιακό έδεσμα υπάρχει σε Ελλάδα, Μεξικό ή Ισπανία. Σήμερα λοιπόν, με την αφορμή της Día de los Reyes Magos στις 6 Ιανουαρίου, θα σας αποκαλύψω την μυστική μου συνταγή (μόνο εγώ την ξέρω, αλήθεια!) για την Rosca de Reyes.

Taller de Cocina Española
III CICLO: CATALUÑA,
TIERRA DE CONTRASTES

con Marga Barros
en Abanico de Atenas

CREMA CATALANA

I CICLO: GALICIA, TERRA DO MEIGAS con Marga Barros en Abanico de Atenas

RECETA DE LA QUEIMADA

INGREDIENTES

  • 1 pota de barro propia para queimada
  • 1 litro de aguardiente de orujo gallego
  • 1 Cáscara de limón o naranja
  • 1 manzana
  • 150 gramos de azúcar
  • Granos de café

I CICLO: GALICIA, TERRA DO MEIGAS

con Marga Barros
en Abanico de Atenas

EMPANADA GALLEGA DE BACALAO Y PASAS

INGREDIENTES

PARA LA MASA

  • 300gr de harina de fuerza ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • 140ml del jugo y el aceite resultante de escurrir la farsa (el relleno), más o menos el 60% del peso de la harina

Το άρθρο μου για την "Ημέρα των Κεριών" και τον εορτασμό της στο Μεξικό φτιάχνοντας ταμάλες, γράφτηκε για το περιοδικό Sol Latino, τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013. Το κείμενο στα ισπανικά, μπορεί κανείς να το βρει στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.