Συστατικά (4 άτομα)

  • 2 κιλά ουρά ταύρου (γίνεται και με μοσχαρίσια ουρά)
  • 3 πράσα
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • ½ λίτρο ζωμός κρέατος
  • 1λίτρο κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι

Προετοιμασία

  1. Κόβουμε την ουρά σε κομμάτια των 5 με 6 πόντων.
  2. Καθαρίζουμε τα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από το αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα κομμάτια της ουράς από όλες τις μεριές ελαφριά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπου αργότερα θα φτιάξουμε την σάλτσα.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα καρότα σε ροδέλες και ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.
  5. Στο ίδιο λάδι που χρησιμοποιήσαμε στο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας και τα σκορδάκια σε σιγανή φωτιά. Όταν τσιγαριστούν καλά προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
  6. Στη συνέχεια περνάμε τα τσιγαρισμένα μας λαχανικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με τα κομμάτια της ουράς όπου προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε σιγανή φωτιά τουλάχιστον για 2 ώρες. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος και καθώς κατεβαίνει η στάθμη της σάλτσας, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κρέατος. Θα πρέπει να συνεχίσουμε το μαγείρεμα της ουράς μέχρι να μαλακώσει τόσο το κρέας έτσι ώστε πανεύκολα να ξεκολλάει από το κόκαλο.

Σημείωση-παραλλαγή

Στο μείγμα των λαχανικών που θα τσιγαρίσουμε αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ντομάτα.

Καλή σας όρεξη. Και σας το εγγυώμαι, θα είναι σίγουρα καλή!!

Μάγδα Κοκκίνου