Η Μαργαρίτα Μπάρος το έκανε πάλι το θαύμα της. Αυτή τη φορά στο φροντιστήριο Abanico μάθαμε τα μαριναρισμένα ψάρια αλά ισπανικά, μία συνταγή που αν μη τι άλλο είναι υγιεινή και θρεπτική. Τι χρειαζόμαστε όμως...

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ
Τα υλικά:

  • ½ κιλο γάβρο
  • 1 κολιό
  • ½ κιλό γαλέο

Για το μαρινάρισμα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτάλι πικάντικη πάπρικα
  • 1 κουτάλι κύμινο
  • 1 κουτάλι ρίγανη
  • 7 η 8 φύλλα δάφνη
  • 1 ποτήρι λευκό ξύδι
  • ½ ποτήρι νερό
  • Αλάτι

Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο και αλεύρι ( συστήνω το αλεύρι Μύλοι Άγιος Γεώργιου-ζυμωτό).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Γαύρο
Καθαρίζουμε τον φρέσκο γαύρο από τα εντόσθια και τα κεφάλια, τα οποία και πετάμε. Τον ανοίγουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί και βγάζουμε το κόκαλο. Πλένουμε τον καθαρισμένο γαύρο και αμέσως μετά τον βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά.
Κολιό
Καθαρίζουμε τον κολιό από τα εντόσθια και το κεφάλι, τα οποία και πετάμε. Το κόβουμε σε φέτες 1 ½ εκατοστά.
Γαλέο
Βγάλουμε το κόκαλο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια ( μπουκιές).

ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
Παίρνουμε τις σκελίδες σκόρδου, του αλατιού, του κύμινου, του γλυκού πάπρικα, του πικάντικη πάπρικα, του ρίγανη και τους βάζουμε όλους μαζί σε ένα γουδί και τους κοπανάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, αλλά όχι σκόνη. Προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τα φύλλα δάφνης.

Παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ (με καπάκι)και ξεκινάμε να απλώνουμε το γαύρο. Ρίχνουμε στο μπολ τα μαριναρισμένα υλικά. Τοποθετούμε πάνω το γαύρο. Στη συνέχεια βάζουμε τον κολιό και από πάνω μία στρώση του γαλέου. Όταν θα γεμίσε το τάπερ μας με τις στρώσεις κλείνουμε το καπάκι.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το φαγητό στο ψυγείο για 24 ώρες
Το βάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Αλευρώνουμε μέσα σε μια πλαστική σακούλα καλά τα ψάρια. Τα τινάζουμε μέσα σ’ ένα σουρωτήρι να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Να ξέρετε ότι το φαγητό σερβίρεται ζεστό.
Συνοδεύεται με σαλάτα Piriñaca. Ιδανικό για να συνοδεύει αυτό το πιάτο θα ήταν ένα κρασί ημίγλυκο

Πηγή: onair24.gr