Eτήσια Γενική Συνέλευση ΠΑΣΠΙΦ

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13380 από Mikel Lejarza Eguía
Μακάρι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας και τα μέλη του να ψηφίσουν την πολυπόθητη τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ σε Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40, ώστε οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Κ.Π.Α, οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Α.Π και οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ιονίου να
αποκτήσουν επιτέλους ένα ενιαίο κλαδικό όργανο εκπροσώπησης, το οποίο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο
τη φωνή των καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, η προϋπόθεση ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων των μελών του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ για την πολυπόθητη τροποποίηση του καταστατικού, ίσως αποτελέσει πρόσχημα για να μην πραγματοποιηθεί τελικώς η δημιουργία ενός κοινού Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40.

Ωστόσο, χαιρετίζω την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ να θέσει επίσημα πλέον το θέμα της δημιουργίας κοινού Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40, κάτι το οποίο ήδη έπρεπε να είχε γίνει πέρυσι με τη σύσταση του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής.

Κυριακή κοντή γιορτή........................

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13382 από Mikel Lejarza Eguía

Morgan έγραψε: Μακάρι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας και τα μέλη του να ψηφίσουν την πολυπόθητη τροποποίηση του καταστατικού και τη μετονομασία του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ σε Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40, ώστε οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Κ.Π.Α, οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Α.Π και οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ιονίου να
αποκτήσουν επιτέλους ένα ενιαίο κλαδικό όργανο εκπροσώπησης, το οποίο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο
τη φωνή των καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ωστόσο, η προϋπόθεση ότι απαιτείται η συμμετοχή όλων των μελών του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ για την πολυπόθητη τροποποίηση του καταστατικού, ίσως αποτελέσει πρόσχημα για να μην πραγματοποιηθεί τελικώς η δημιουργία ενός κοινού Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40.

'Οπως και να'χει, χαιρετίζω την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ να θέσει επίσημα πλέον το θέμα της δημιουργίας κοινού Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής ΠΕ 40, κάτι το οποίο ήδη έπρεπε να είχε γίνει πέρυσι με τη σύσταση του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής.

Κυριακή κοντή γιορτή........................

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13384 από Ηλίας Οικονομόπουλος
Μια διευκρίνιση: Απαιτείται η συμμετοχή των 3/4 των ταμειακώς εντάξει μελών (για το συγκεκριμένο θέμα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13386 από Mikel Lejarza Eguía
Αγαπητέ Ηλία ή κε Οικονομόπουλε,

Φυσικά και αντιλαμβάνομαι ότι τα καταστατικά αποτελούνται από συγκεκριμένες διατάξεις για το κάθε επιμέρους θέμα, όπως είναι και το φλέγον θέμα της τροποποίησης του καταστατικού.

Κάποιος ή κάποιοι από τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ, οι οποίοι ίσως δεν επιθυμούν τη δημιουργία κοινού Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής, ο οποίος να συμπεριλαμβάνει στο σώμα του και τους αποφοίτους Ισπανικής του Ε.Α.Π και του Ιονίου, θα μπορούσαν σκόπιμα να μην εμφανιστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ, ώστε να μην σημειωθεί πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα.

Γνωρίζεις πολύ καλά και συμφωνείς αγαπητέ Ηλία ή γνωρίζετε πολύ καλά και συμφωνείτε κε Οικονομόπουλε, ότι πλέον είναι επιτακτική η ανάγη δημιουργίας ενός πανελλήνιου κλαδικού οργάνου για την εκπροσώπηση όλων των καθηγητών Ισπανικής Π.Ε., είτε αυτοί προέρχονται από το Ε.Κ.Π.Α, είτε από το Ε.Α.Π, είτε από το Ιόνιο.

Σε παρακαλώ λοιπόν Ηλία ή σας παρακαλώ κε Οικονομόπουλε για πολλοστή φορά ως μέλος του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ, να μην αποτελέσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις (3/4) του υπάρχοντος καταστατικού τροχοπέδη, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί αυτό που επιθυμεί μια μεγάλη μερίδα των καθηγητών Ισπανικής, τη δημιουργία ενός κοινού Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Η τώρα ή ποτέ. Μην αφήσουμε ορφανό και χωρίς κλαδική εκπροσώπηση το νεοσύστατο κλάδο Π.Ε. 40 Ισπανικής και για το σχολικό έτος 2011 - 2012.

Καλές γιορτές

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13402 από ka-xri
Απαντήθηκε από ka-xri στο θέμα Eτήσια Γενική Συνέλευση ΠΑΣΠΙΦ
Ηλία γεια σου,

κατ' αρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε ο καθένας να έχει άποψη σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση του Συλλόγου μας. Κατ' εμέ καλό θα ήταν οι άσχετοι να σιωπούν για θέματα που δεν άπτονται των ενδιαφερόντων τους, για να μην πω και να μην αποστέλλουν μειλ με τη γνώμη τους στους πάντες για το τι πρέπει ή όχι να γίνει με το Σύλλογο το συγκεκριμένο, γιατί τότε θα πρέπει να αποτεθώ σε συγκεκριμένο άτομο και δεν το θέλω αυτό.
'Εχω μια ερώτηση όμως να σου κάνω:
Εαν αυτοί οι κύριοι ΔΙΑΚΑΩΣ το επιθυμούν, και είναι και τόσο μεγάλη μερίδα του καθηγητικού κόσμου, τόσο που καίγονται και νοιάζονται για το μέλλον των Ισπανικών ΠΟΥ ήταν τόσο καιρό όταν ψάχναμε κόσμο για να δουλέψουνε για τη διάδοση των Ισπανικών στη Μέση Εκπαίδευση?? ΠΟΥ ήταν να πάνε σε κανένα σχολείο να ενημερώσουν για την ύπαρξη της επιλογής και καθηγητών?? Που ήταν τις 2 φορές που πήγαμε 3 και ο κούκος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Παιδείας?? Που είναι όταν ζητάμε βοήθεια, γνώμη, συμμετοχή για ένα σωρό θέματα και ούτε φωνή ούτε ακρόαση δεν έρχεται στα αυτιά μας αλλά ούτε και στο μειλ μας...
Και δε μιλάω μόνο για τους δικούς μας αποφοίτους, ούτε η Ηλιάνα έχει βοήθεια....
Α, και τόσοι πολλοί που υποτίθεται ότι είναι αυτοί γιατί δεν ιδρύανε από μόνοι τους τον τόσο πολυπόθητο ενιαίο Σύλλογο???????????? Μη μου πεις ότι δεν υπήρχανε 21 άτομα για Ιδρυτικά μέλη... μη που πεις ότι δεν είχανε χρήματα για να υπηρετήσουν έναν τόσο πολυπόθητο στόχο... αφού εμείς οι απαράδεκτοι, οι μη δημοκράτες τον θέλουμε για τον εαυτό μας του ΠΑΣΠΙΦ δεν τους κάναμε τα χατήρια, γιατί δεν προχωρούσανε σε πραγματοποίηση του ονείρου τους...??? δεν ξέρω. mah. θα δείξει.
δε γράφω άλλα. δεν έχει νόημα. πόνεσε ήδη το χέρι μου. Φυλάω δυνάμεις για κάτι που αξίζει περισσότερο...
Καλό βράδυ Ηλία
Κα-Χρι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13407 από Mikel Lejarza Eguía
Κα-Χρι,

Για ποιο λόγο απευθύνεσαι στον Ηλία; Mαζί μου δεν έχεις το πρόβλημα; Mπορεί να διαφωνώ σε πολλά πράγματα με τον Ηλία και να έχω συγκρουστεί, αλλά τουλάχιστον είναι δημοκράτης.

Για ποιο λόγο κρτάς δυνάμεις; Για να τορπιλίσεις στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ την ερχόμενη Κυριακή τις όποιες προσπάθειες καλλιεργούνται για να ενωθούν οι απόφοιτοι της Ισπανικής του Ιονίου, οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Α.Π και οι απόφοιτοι Ισπανικής του Ε.Κ.Π.Α σε ένα νέο κοινό Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα διακρίνεται από ελευθερία λόγου, μαζικότητα και διαφάνεια;

Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη και να την εκφράζουν.
Ποιά είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιος είναι άσχετος και ποιος όχι; Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις ως απαράδεκτους τους συναδέλφους σου; Για ποιο λόγο έχεις προσωπική εμπάθεια μαζί μου; Mήπως γιατί σε έχω ξεβολέψει και σου ασκώ κριτική; Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Αν δεν επιθυμείς να σου ασκείται κριτική, να παραιτηθείς από το δημόσιο αξίωμα της Αντιπροέδρου του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.

Νομίζω ότι είναι άδικο να έχεις την απαίτηση από κάτοικο, ο οποίος διαμένει στη Θεσσαλονίκη, ή γενικότερα στην επαρχία, να παρευρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα. Σου προτείνω λοιπόν να αναρωτηθείς πρώτα γιατί δεν παρεβρέθησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας αυτοί που διαμένουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, είναι ανώφελο να βρεθούν 21 ιδρυτικά μέλη για να ιδρύσουν ακόμη ένα Σύλλογο, όταν υπάρχουν ήδη ο ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ και ο ΠΑ.Σ.ΑΠ.ΙΣΠ, οι οποίοι μπορούν να συγχωνευθούν σε ένα νέο κοινό Σύλλογο, μέσω κατάργησης του ενός, ή τροποποίησης του καταστατικού του άλλου και μετονομασίας του. Επείδή η Ντόρα έκανε καινουριο κόμμα και έχουμε γεμίσει από κόμματα, πρέπει να γεμίσουμε και από Συλλόγους Καθηγητών Ισπανικής. Αυτή είναι η πρότασή σου;

Όσο για τη βοήθεια που ζητάς, γνωρίζεις και γνωρίζουν πολύ καλά κάποιοι, πόσες φορές σας έχω συντάξει και σας έχω αποστείλλει κοινά υπομνήματα που αφορούν και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής για να τα υπογράψετε και να τα δημοσιεύσετε.

Όπως επίσης γνωρίζεις και γνωρίζουν κάποιοι πολύ καλά, ότι τα τελευταία 2 χρόνια ενημερώνω σε καθημερινή βάση, (παλαιότερα το έκανα πιο συχνά) με άρθρα που αφορούν την εκπαιδευτική ξενόγλωσση επικαιρότητα, τα Διοικητικά Συμβούλια του ΠΑ.Σ.ΑΠ.ΙΣΠ, του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής.

O ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σου, ούτε έχεις δικαίωμα, επειδή ως Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ το πιστεύεις, να μη δίνεις τη δυνατότητα και σε άλλους καθηγητές Ισπανικής να συμμετέχουν, να εκφράζονται, να εκλέγονται σε ένα κοινό Σύλλογο.

Εκτός αν ο ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ έχει μετατραπεί σε ένα κλειστό μαγαζάκι και τον χρησιμοποιούν κάποιοι για να τσιμπούν ιδιαίτερα; Noμίζω ότι απαγορεύεται σε μόνιμους καθηγητές να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Υπάρχει και πειθαρχικό τμήμα στο Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να ελέγξει παρόμοιες συμπεριφορές.

Είναι άξιας μνείας η ενέργειά σου, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για να δημοσιευτεί η απαράδεκτη δημοσίευση του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του Ιονίου: www.ispania.gr/eidhseis/ispanika-ekpaide...55-anakoinwsh-paspif

Eίναι επίσης άξιας μνείας η ενέργειά σου, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για να μην ενημερωθούν τελικώς τα μέλη του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ για τη συλλογή υπογραφών από καθηγητές Ιταλικής και Ισπανικής για την κατάθεση αναφοράς στο Συνήγορο του Πολίτη: www.ispania.gr/eidhseis/ispanika-ekpaide...-katathesi-anaforas-

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ισπανική γλώσσα βρίσκονται για δεύτερη συνεχή χρονιά σ'αυτή την τραγική θέση στην δημόσια εκπαιδευση, είναι και η εμμονή κάποιων άνθρώπων να διατηρήσουν κατακερματισμένη την εκπροσώπηση του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής, μέσω της διατήρησης των υφιστάμενων Συλλόγων ΠΑ.Σ.ΑΠ.ΙΣΠ και ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ, αντί να δημιουργηθεί ένας και μοναδικός Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα εκπροσωπεί δυναμικά όλους τους καθηγητές Ισπανικής (Ε.Κ.Π.Α, Ε.Α.Π και Ιόνιο) στις συναντήσεις του με το Υπουργείο Παιδείας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.216 δευτερόλεπτα