Ευρετήριο Άρθρου

Η Πρεσβεία του Μεξικού έχει την τιμή να σας καλέσει στο Αφιέρωμα στον Αιμίλιο Καρμπαγίδο που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2010, στις 20.00.

Ο Αιμίλιο Καρμπαγίδο (1925-2008), μεξικανός συγγραφέας και δραματουργός, υπήρξε υποδιευθυντής της Θεατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βερακρούς και διευθυντής και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Θεατρικής Τέχνης του Εθνικού Ινστιτούτου Καλών Τεχνών. Από το 1975 διηύθυνε το περιοδικό Tramoya.

Υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και οργάνωσε πολλά σεμινάρια προετοιμασίας νέων δραματουργών. Το συγγραφικό του έργο είναι μεγάλο: δυο τόμοι με διηγήματα, πέντε μυθιστορήματα, ανθολογίες νέου μεξικανικού θεάτρου, παιδικού θεάτρου και το Le Théâtre Mexicaine. Έχει γράψει περί τα εκατό θεατρικά έργα, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια. Σκηνοθέτησε έργα τόσο δικά του όσο και ξένα. Ανήκε στην περίφημη ομάδα καλλιτεχνών γνωστή ως «Γενιά της δεκαετίας του 50».

Για τον Αιμίλιo Καρμπαγίδο θα μιλήσει ο Έκτωρ Ερρέρα, σύντροφος της ζωής του και μεταδότης του έργου του στον κόσμο. Επίσης, θα προβληθεί η τελευταία του συνέντευξη και θα γίνει μια δραματοποιημένη ανάγνωση ενός αποσπάσματος του τελευταίου του μυθιστορήματος που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και έχει τον τίτλο Αιγαίο.

Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Σε συνεργασία με τον σύλλογο FreAk Lab και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας
Μητροπόλεως 23
Είσοδος ελεύθερη.