Ευρετήριο Άρθρου

Υλικά (για μια φόρμα 22 εκ.)
Για τη βάση μπισκότου καρύδας
200 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση
400 γρ. καραμελωμένου γάλακτος (dulce de leche)
150 γρ. ρευστή σαντιγί
1 αυγό

Εκτέλεση
Βάση
Ξεκινάμε αναμιγνύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και το ινδοκάρυδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη ελαφρώς υγρή, που διαλύεται εύκολα.

Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια φόρμα με ελατήριο και την στρώνουμε πιέζοντας με τις άκρες των δαχτύλων και φτιάχνοντας ένα τοίχωμα ενός εκατοστού ή λίγο παραπάνω στις άκρες. Αφήνουμε να σκληρύνει στο ψυγείο ενώ φτιάχνουμε τη γέμιση.

Γέμιση
Πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το καραμελωμένο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, και το αναμιγνύουμε με το αυγό. Στο μεταξύ βάζουμε τη σαντιγί να βράσει, και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού τη ρίχνουμε σιγά σιγά αναμειγνύοντας καλά με έναν αναδευτήρα, προσέχοντας όμως να μην εισχωρήσει πολύς αέρας στο μίγμα.

Το ρίχνουμε πάνω στη βάση μέχρι το τοίχωμα της ζύμης. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20-25 λεπτά.

Μη φοβηθείτε αν δείτε ότι η επιφάνεια είναι μαλακή όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, γιατί θα σκληρύνει καθώς θα κρυώνει.

Δοκιμή
Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο. Μπορείτε να την καλύψετε με λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο. Εγώ προτιμώ να την αφήσω έτσι, αφού το πιο σημαντικό είναι το καραμελωμένο γάλα και το χρώμα του που είναι μοναδικό.

Πηγή: http://www.directoalpaladar.com/