Ευρετήριο Άρθρου

Αυτή τη συνταγή την αφιερώνω σε όλους εσάς που αγαπάτε το κρύο... όταν είστε σπίτι σκεπασμένοι με μια κουβερτούλα κι έχετε τη σόμπα στα πόδια σας. Είναι μια σούπα που ελάχιστα γνωρίζουν οι τουρίστες και που δεν είναι πολύ ελκυστική στην όψη, αλλά έχει υπέροχη γεύση. Επιπλέον, η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ απλή και το σκόρδο είναι πολύ υγιεινό για την καρδιά και το στομάχι. Ορίστε λοιπόν:

Υλικά:
1 κούπα λάδι
2 ώριμες ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
½ καρβέλι σκληρό ψωμί
6 κούπες νερό
1 αβγό
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τεμαχίσουμε και να τρίψουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα σκόρδα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί λιγάκι προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα στα σκόρδα. Αυτό που θέλουμε είναι να διαλυθούν όσο καλύτερα γίνεται. Κατά τον ίδιο τρόπο, αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε σε κομμάτια το σκληρό ψωμί και το προσθέτουμε στην ντομάτα και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια (για 3-4 λεπτά). Μετά προσθέτουμε το νερό και αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
Το τελευταίο που μένει να κάνουμε είναι χτυπήσουμε το αυγό και να το ρίξουμε στη σούπα. Θα δείτε πώς στερεοποιείται με τη ζέστη και τι γεύση δίνει στη σούπα.

Δυο πράγματα ακόμα: η επιλογή του λαδιού αλλάζει ριζικά τη γεύση αυτής της σούπας. Προσωπικά προτιμώ το ελαιόλαδο, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Και μια τελευταία συμβουλή που δεν ισχύει μόνο γι’ αυτή τη σούπα, αλλά γενικά για όλα τα φαγητά που σερβίρονται σε βαθύ πιάτο. Το φαγητό που αφήνουμε να ‘‘ξεκουραστεί’’, πάντα έχει καλύτερη γεύση. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.