ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Ι.Γ. - ένα βήμα πιο κοντά

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19443 από maria1

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19444 από Mikel Lejarza Eguía
Χριστόφορε,

Kάλλιο αργά ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

Ένας Σύλλογος, Ενιαίος και Δυνατός.

Ήταν γελοιότητα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ή η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας να συναντάται με έναν εκπρόσωπο από το Σύλλογο Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π, με έναν εκπρόσωπο από το Σύλλογο Πτυχιούχων Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α, καθώς και με έναν εκπρόσωπο από το Σύλλογο των εν Ελλάδι Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών A.S.P.E., τη στιγμή που π.χ. οι καθηγητές Ιταλικής εκπροσωπούνται αποκλειστικά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας.

Άσε που η A.S.P.E. δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει σε ζητήματα που αφορούν καθηγητές Ισπανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς και τα τεκταινόμενα για την Ισπανική γλώσσα και τον κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19446 από Eleftherios
Απαντήθηκε από Eleftherios στο θέμα ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Ι.Γ. - ένα βήμα πιο κοντά
Αλήθεια υπάρχει σύλλογος αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π; Αν ναι γιατί συνεχίζει να υφίσταται ενώ απ' την άλλη καταργήθηκε ο σύλλογος των αποφοίτων του ΕΚΠΑ; Και μετατράπηκε σε ενιαίο σύλλογο όλων των καθηγητών ισπανικής ; Γιατί να μην καταργηθεί και αυτός του ΕΑΠ;
Πολύ περίεργα μας τα λέτε κύριοι και ή οι της πρώην ΠΑΣΠΙΦ πιάστηκαν στον ύπνο και οι του ΕΑΠ και υπόλοιποι προωθούν μια χαρά τα συμφέροντα τους ή είστε και εσείς στο κόλπο κύριοι και δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους αποφοίτους του ΕΚΠΑ παρά μόνο για την προώθηση των προσωπικών σας συμφερόντων. Όλοι οι φοιτητές του ΕΚΠΑ και απόφοιτοι από το τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας πρέπει να αντιδράσετε!!
Απορώ με την απαθή στάση όλων σας! Ξαφνικά και από το πουθενά ήρθαν οι του ΕΑΠ και του Ιονίου και κατοχύρωσαν δικαιώματα που σε άλλες χώρες όλοι γελούν με αυτά τους τα πτυχία.
Πως κύριοι έχετε και την απαίτηση να διδάξετε και στο δημόσιο μάλιστα χωρίς τα τυπικά προσόντα; Ούτε παιδαγωγικά έχετε κάνει ούτε διδακτική για να μην συνεχίσω και με άλλα πάρα πολλά μαθήματα!!
Αφού όταν ήδη φοιτούσατε σε αυτές τις σχολές γνωρίζατε ποια ήταν τα δικαιώματα σας μετά ζητήσατε και τα ρέστα και λόγω πολιτικών θεμάτων σας τα έδωσαν παρανόμως και άδικα!!
'Οταν λήξουν τα θέματα με την κρίση και σας πάρουν τις θέσεις οι του ΕΑΠ και Ιονίου τότε να σας δω πως θα τρέχετε οι του ΕΚΠΑ, τώρα κοιμάστε και οι άλλοι δουλεύουν προς ίδιον συμφέρον τους.
Μόνο ντροπή και αίσχος, τίποτε άλλο!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19450 από Mikel Lejarza Eguía
Eleftherios,

1) Tο ερώτημά σου να το απευθύνεις στο Σύλλογο Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π, καθώς και στο Σύλλογο Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Παρόλο που γνωρίζω ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια και θα συμμετέχουν στο νέο Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής, όφειλαν να καταργήσουν τους Συλλόγους τους. Για κάποιο λόγο όμως δεν τους κατήργησαν. Δικαίωμά τους.

2) Κανείς όμως δεν πιάστηκε στον ύπνο, το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ έστω και καθυστερημένα έπραξε το σωστό. Ευτυχώς δηλαδή που πήραν αυτή τη σοφή απόφαση, γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα για το νεοσύστατο κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής.

3) Η συζήτηση που προσπαθείς να δημιουργήσεις δεν βοηθάει, αντιθέτως προσπαθεί να τορπιλίσει μια σοβαρή προσπάθεια, δηλαδή αυτή της ισχυροποίησης ενός Συλλόγου που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα ζητήματα του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής και θα αγκαλιάσει όλους τους καθηγητές Ισπανικής.

4) Γι'αυτά που ισχυρίζεσαι περί ελλειπών προγραμμάτων σπουδών στο τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Ε.Α.Π και στην Ειδίκευση Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης στο Ιόνιο, ας σου απαντήσουν και άλλοι συνάδελφοι καθηγητές Ισπανικής. Δεν θα μπώ σ'αυτή τη διαμάχη. Φαντάζομαι όμως ότι εσύ δεν τους θεωρείς καν συναδέλφους.

5) Λυπάμαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύουν στο διαχωρισμό μεταξύ των καθηγητών Ισπανικής, ανάλογα με το τμήμα στο οποίο έχουν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους, δηλαδή Ε.Α.Π, Ε.Κ.Π.Α ή Ιόνιο. Όμως Ο κλάδος ΠΕ 40 Ισπανικής απαρτίζεται από αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ισπανικής του Ε.Κ.Π.Α, του Ε.Α.Π και του Ιονίου. Και όποιον/όποια δεν του αρέσει αυτό επιτέλους ας το πάρει απόφαση.
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Mikel Lejarza Eguía.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19502 από katsavaki
Απαντήθηκε από katsavaki στο θέμα ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Ι.Γ. - ένα βήμα πιο κοντά
Eleftherios,

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου σε ένα πράγμα. Πως είναι ντροπή και αίσχος όσα γράφεις.

Είναι ντροπή ειδικά σε τέτοιους καιρούς να διαβάζουμε τέτοιου είδους αναρτήσεις από μικρόνοες ανθρώπους που μια χαρά βολεύονται να λένε ότι μπούρδα τους κατέβει, προστατευόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους. Από ότι φαίνεται, το "διαίρεε και βασίλευε" που τεχνηέντως προωθεί η πολιτική ηγεσία με τις αποφάσεις της σε όλους τους κλάδους, στην δική σου την περίπτωση έπιασε πραγματικά τόπο, κάνοντας την αντίληψη σου μυωπική και την ψυχή σου δηλητήριο, αφού με περισσή ευκολία σηκώνεις κύματα απαξίωσης για οποιονδήποτε δεν αποτελεί μέρος της "ελίτ των εκλεκτών της ισπανικής γλώσσας" όπως προφανώς θεωρείς εαυτόν.

Αν δεν έχεις καταλάβει, το πρόβλημα δεν είναι οι συνάδελφοι σου των άλλων Πανεπιστημίων που βρίσκεσαι εσύ εκτός συστήματος, είναι απλώς οι κυβερνητικές αποφάσεις που μας αφήνουν όλους από έξω. Και καλά θα έκανες να προσπαθούσες, αντί να μειώνεις και να ευτελίζεις τις προσπάθειες των -σ'αρέσει δεν σ'αρέσει-συναδέλφων σου, να αποτελέσεις κομμάτι της συλλογικής προσπάθειας που πρέπει να γίνει, προκειμένου να έχουμε κάποια στιγμή όλοι μας τη δυνατότητα να δουλέψουμε σε αυτό που σπουδάσαμε και αγαπάμε.

Είναι ντροπή να θεωρείς ανεπαρκείς σπουδών συναφέλφους σου, που επίσης κόπιασαν για να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών τους, ενδεχομένως και περισσότερο από εσένα τον ίδιο, αφού πολλοί από αυτούς είναι ενήλικες που έπρεπε να σπουδάζουν και να δουλεύουν ταυτόχρονα.

Είναι μέγιστη ντροπή, να καταφέρεσαι εναντίον όλων αυτών που δεν αποτελούν "κομμάτι" των αποφοίτων του ΕΚΠΑ, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, πως όλοι οι άλλοι είναι απόφοιτοι δευτέρας κατηγορίας και προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για την προσωπική του βελτίωση, ανεξάρτητα από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα στο οποίο επιλέγει να κάνει τις σπουδές του, την ηλικία του ή το προηγούμενο επαγγελματικό του υπόβαθρο.

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας πεις, σε ποια ακριβώς χώρα και ποιος, γελάει με τα πτυχία των αποφοίτων του Ε.Α.Π. και του Ιονίου, για να γελάσουμε και εμείς με την καρδιά μας, γιατί μάλλον έχεις πολλές άκρες και γνωρίζεις πράγματα σε σχέση με όλους εμάς τους υπόλοιπους, αδαείς.

Τέλος, χαίρομαι σαδιστικά πολύ να σου πω, ότι είμαι απόφοιτος του ΕΑΠ και πως εως σήμερα έχω δουλέψει 4 χρόνια ως καθηγήτρια σε Δημόσιο Σχολείο, συγκεντρώνοντας έναν αριθμό μορίων που εσύ με το σπουδαίο πτυχίο σου, δεν πρόκειται να δεις στα χρόνια που έρχονται ούτε με το κυάλι.

Και για να συμφωνήσω με τον Morgan που πολύ σοφά και απλά το έθεσε αλλά παραφράζοντάς το λιγάκι λαϊκότερα...
Οποιανού δεν του αρέσει...Τη βόλτα του..

Υ.Σ. Η παρούσα απάντηση, απαντά αποκλειστικά και μόνο στον προαναφερόμενο συντάκτη και σαφώς δεν καταφέρεται εναντίον κανενός άλλου φοιτητή ή αποφοίτου του ΕΚΠΑ, γνωρίζοντας πως τέτοιες ακραίες απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των συναδέλφων της συγκεκριμένης Σχολής, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19526 από Mikel Lejarza Eguía
katsavaki,

Αν κάποια μέλη του ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ είχαν αντιληφθεί νωρίτερα κάποια πράγματα, πιστεύω ότι θα είχαν προχωρήσει τότε ακριβώς μετά τη σύσταση του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής όλες αυτές οι διεργασίες.

Και αναφέρομαι κυρίως στον ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ, γιατί δυστυχώς ο Σύλλογος Αποφοίτων κσι ο Σύλλογος Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π, για κάποιο λόγο δεν έπραξαν το ίδιο, δηλαδή να καταργήσουν τους Συλλόγους τους και όλοι μαζί να έχουμε μοναδικό σημείο αναφοράς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Ισπανικής Π.Ε., ο οποίος θέλω να πιστεύω ότι θα μεριμνήσει και για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του προγράμματος σπουδών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π.

Παρακαλώ πολύ το νέο Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ισπανικής Π.Ε. που θα προκύψει, να θέσει ως πρωταρχικό ζήτημα στην ατζέντα του και την αναδιάρθρωση του προγράμματος σπουδών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π.

Πάλι καλά που και οι απόφοιτοι της Ειδίκευσης Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού και της Διδακτικής της ως Ξένης του Ιονίου δεν είχαν δημιουργήσει και αυτοί δικό τους Σύλλογο.

Όταν λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Και για τον κλάδο ΠΕ 40 Ισπανικής πότε θα ξημερώσει???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, σκοτωθήκαμε μεταξύ μας, αλλά
επικράτησε η λογική και επιτέλους φτιάξαμε κοινό Σύλλογο.

Άντε να δούμε μετά από πόσα χρόνια θα διοριστεί και ο πρώτος καθηγητής/τρια Ισπανικής
στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση, εάν φυσικά αλλάξει πολιτική το Υπουργείο Παιδείας.

Σιγά σιγά σαν τα βήματα της χελώνας ίσως και ο κλάδος ΠΕ 40 Ισπανικής βρεί το δρόμο του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα