Περί ΔΟΑΤΑΠ και άλλων δαιμονίων

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13107 από Roilidou

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13108 από alexkarousou
Απαντήθηκε από alexkarousou στο θέμα Περί ΔΟΑΤΑΠ και άλλων δαιμονίων
Σοφία, συγχαρητήρια για την αναγνώριση και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Απλά να προσθέσω κι εγώ, με βάση την αναγνώριση του Διδακτορικού μου Τίτλου (από το ίδιο Τμήμα του Παν/μίου Complutense) πως παρέκαμψα την διαδικασία της Σφραγίδας της Χάγης (Apostille) θεωρώντας τα σχετικά έγγραφα (Πτυχίο και Αναλυτική βαθμολογία και την αντίστοιχη μετάφρασή τους) στο Ελληνικό Προξενείο. Στο τότε ΔΙΚΑΤΣΑ, ο υπάλληλος που με εξυπηρετούσε μου ζήτησε την Apostille, αλλά η διπλανή του υπάλληλος επενέβη και του είπε πως αν το έγγραφο είναι θεωρημένο από Ελληνική Αρχή (Προξενείο), δεν απαιτείται Apostille.
Επίσης, είχα προβλέψει και είχα επισυνάψει ένα φωτοαντίγραφο του οδηγού σπουδών και του κανονισμού σπουδών (με τις σχετικές νομοθεσίες που ρύθμιζαν τις σπουδές μου) στα Ισπανικά, με την σφραγίδα του Τμήματος, γιατί κι εγώ είχα πέσει πάνω σε αλλαγή συστήματος σπουδών στην Ισπανία.
Τρεις μήνες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μου, είχαν στείλει από το ΔΙΚΑΤΣΑ μία επιστολή απευθείας στη Γραμματεία του Παν/μίου (με κοινοποίηση σε εμένα), ζητώντας τους μία βεβαίωση πως οι σπουδές μου έγιναν με πλήρη παρακολούθηση των μαθημάτων (presenciales a tiempo completo). Επειδή αυτό το βήμα μάλλον καθυστέρησε αρκετά την ολοκλήρωση της αναγνώρισης, ίσως αν κάποιος το προβλέψει και ζητήσει από τη Γραμματεία ένα τέτοιο πιστοποιητικό, το θεωρήσει στο Προξενείο και το καταθέσει μαζί με τα υπόλοιπα, να κερδίσει χρόνο... Καλή επιτυχία σε όλους τους ενδιαφερόμενους!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13109 από admin
Απαντήθηκε από admin στο θέμα Περί ΔΟΑΤΑΠ και άλλων δαιμονίων
Ευχαριστούμε για το πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό σου άρθρο!
Η διαδικασία αναγνώρισης τίτλων σπουδών στην ΕΕ είναι απαράδεκτη :whip: Στην εποχή του ιντερνετ και της πληροφορικής δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσες δυσκολίες και τόση γραφειοκρατία.
Θα μπορούσε απλά να υπάρχει κάποια τυποποιημένη διαδικασία και το ΔΟΑΤΑΠ ή άλλος φορέας να ζητάει τα έγγραφα απευθείας από το εκάστοτε ΑΕΙ.
Έτσι θα εξασφαλίζεται και η αυθεντικότητα των εγγράφων, γιατί έτσι όπως γίνεται τώρα, τόσο πολυπλοκο, υπάρχουν μεγάλες τρύπες στο σύστημα και είναι πιο εύκολο να γίνει πλαστογραφία, παρόλο που υποτίθεται το έχουν κάνει έτσι για να είναι πιο ασφαλές.
Γιατί να ταλαιπωρείται δλδ ο καθένας για να αποδείξει το αυτονόητο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13111 από hispanista
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα Περί ΔΟΑΤΑΠ και άλλων δαιμονίων
Ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο, Σοφία, και συγχαρητήρια κι από μένα για την αναγνώριση του Μάστερ! Μακάρι όλες οι αναγνωρίσεις να είχαν αίσια έκβαση και να λέγαμε χαλάλι η γραφειοκρατία!

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13112 από Juanita La Quejica
Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή σου Σοφία!

"Todos los hombres estamos hechos del mismo barro, pero no del mismo molde."
Proverbio mexicano

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #13148 από Roilidou
Απαντήθηκε από Roilidou στο θέμα Περί ΔΟΑΤΑΠ και άλλων δαιμονίων
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια! Πραγματικά ήταν εξαιρετικό το νέο της αναγνώρισης του μάστερ... Ειδικά σε ευχαριστώ alexcarousou για τις επεξηγήσεις, τα βήματα που πρόσθεσες, δεν ήξερα καθόλου ότι είναι δυνατόν να θεωρηθούν τα πτυχία στο Προξενείο αντί για τη σφραγίδα της Χάγης.. και η επισύναψη νομοθεσίας επίσης είναι πάρα πολύ καλή ιδέα, άλλωστε το συνηθίζω να εξηγώ τους ισπανικούς νόμους στην Ελλάδα και τους ελληνικούς στην Ισπανία, όμως συνήθως κατόπιν εορτής και χάνοντας χρόνο.. Τελικά όλα εκεί ανάγονται, στη νομοθεσία, γι αυτό είναι τόσο δύσκολο να "αποδείξεις" αυτό που έκανες σε μια χώρα... Άλλο μεγάλο κεφάλαιο θα είναι η αναγνώριση του ελληνικού μου πτυχίου (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Αθήνας) στην Ισπανία, μετά από τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει ακόμα να μου αναγνωριστεί, θα δούμε.. Καλή επιτυχία, και κυρίως καλή τύχη, σε όσους είναι σε αυτήν τη διαδικασία και προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους, καλή δύναμη εύχομαι!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.130 δευτερόλεπτα