Νύχτες Πρεμιέρας: "Αμαδόρ" του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Περισσότερα
Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #18876 από salvarunpinguino
Φέτος θα προβληθούν συνολικά τρεις ισπανόφωνες ταινίες, η ισπανική Amador, η αργεντίνικη Medianeras και η μαύρη κωμωδία Todos tus muertos που μας έρχεται από την Κολομβία. Ενώ θα προβληθεί και ένα ντοκιμαντέρ για το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο "El Bulli".

Todos tus muertos (Κολομβία, 2011)



Ο Σαλβαδόρ είναι αγρότης στην επαρχία της Κολομβίας. Μια μέρα ξυπνάει ακολουθώντας την καθιερωμένη του ρουτίνα, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με μια στοίβα από πτώματα, που κείτονται στο χωράφι του. Σπεύδει άμεσα να ειδοποιήσει την αστυνομία και τις αρχές, αλλά για κακή του τύχη, εκτός από το ότι είναι Κυριακή, είναι και ημέρα εκλογών και κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με μια υπόθεση-βόμβα. Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης Κάρλος Μορένο, στην τρίτη μεγάλου του μήκους απόπειρα, παραδίδει αυτή την ευφυώς δομημένη μαύρη κομεντί, συνθέτοντας ουσιαστικά μια ξεχωριστή αλληγορία για μια κοινωνία αδρανοποιημένη και μουδιασμένη. Με ακομπλεξάριστο σαρκασμό, σουρεαλιστικές πινελιές και κινηματογράφηση που μοιάζει να έρπει ζαλισμένη κάτω απ' τον νοτιοαμερικάνικο ήλιο (Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς) το «Todos Tus Muertos» είναι ένα φιλμ που σε αναγκάζει να εισχωρήσεις στον υπέροχα παρηκμασμένο κόσμο του – θέλοντας και μη.

τρέιλερ

προβάλλεται σήμερα στις 17:30 στο Δαναό


Medianeras (Αργεντινή 2011)



Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Αϊρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά, ψωνίζουν στα ίδια μαγαζιά, κολυμπούν στην ίδια πισίνα αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ. Ο Μαρτίν βγαίνει σπάνια από το σπίτι μετά τον χωρισμό του, ενώ η Μαριάννα δουλεύει ως αρχιτέκτονας και αισθάνεται ανίκανη να συνάψει οποιονδήποτε σοβαρό δεσμό, αφού βγαίνει από μία τετράχρονη σχέση. Ο Γκουστάβο Ταρέτο βασίζεται στην ομότιτλη μικρού μήκους ταινία του, που κέρδισε πολυάριθμα βραβεία παγκοσμίως, και κινηματογραφεί τον λυρισμό του αστικού τοπίου, όπως καθορίζει τις ζωές των κατοίκων τους. Εμπνευσμένο από τις αντιθέσεις μιας αχανούς πρωτεύουσας, το «Medianeras» είναι μια πρωτοποριακή ερωτική κομεντί, η οποία δεν επικεντρώνεται στη σχέση ενός ζευγαριού διαλέγοντας την πεπατημένη, αλλά προτιμά να αφηγηθεί τις μέρες και τις ώρες πριν από τη γνωριμία τους, αναζητώντας το μυστικό της ερωτικής έλξης στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες.

τρέιλερ

προβάλλεται στις 16/9 στις 22:30 στο Αττικόν και στις 18/9 στις 18:30 στο Δαναό.


El Bulli

Το πιο διάσημο εστιατόριο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Μέκκα της γαστρονομίας. Το μοναδικό ρεστοράν σε ολόκληρο τον κόσμο που του έχουν απονεμηθεί τρία αστέρια Μισελέν και ταυτόχρονα έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς στο περιοδικό Restaurant Magazine. Το El Bulli βρίσκεται στις ακτές τις πανέμορφης Καταλονίας και ανοίγει έξι μήνες τον χρόνο - από Ιούνιο μέχρι Δεκέμβριο - για να ικανοποιήσει μόλις τις οκτώ χιλιάδες από τις δύο εκατομμύρια αιτήσεις που δέχεται ετησίως. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι πρότινος, καθώς - προς απογοήτευση όλων των γευσιγνωστών ανά τον κόσμο - το διάσημο εστιατόριο έκλεισε για πάντα τις πόρτες του τον περασμένο Ιούλιο. Το «El Bulli: Cooking in Progress» είναι το ντοκιμαντέρ που πρόλαβε να διεισδύσει στα εργαστήρια του ρεστοράν, αποκαλύπτοντας γιατί τα γεύματα του Αντριά και της παρέας του έγραψαν ιστορία ως μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια και μαγική εμπειρία για τον ουρανίσκο των ελάχιστων τυχερών που τα γεύτηκαν.

τρέιλερ

προβάλλεται στις 19/9 στις 20:15 στο Αττικόν και στις 21/9 στις 17:45 στο Δαναό.

πηγή: επίσημο site Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x

el mundo es tan grande y la vida tan pequeña, no piensas lo que dice la gente cuando vivas
Last edit: 12 Χρόνια 7 Μήνες πριν by salvarunpinguino.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Rojiblanco

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #18879 από Jorge
Πρόταση:...Γιατί να μην μαζευτούμε όσοι θέλουν να δουν τις ταινίες και να πάμε?..θα ήταν μια καλή ευκαιρία γνωριμίας-διασκέδασης...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #18905 από Rojiblanco
Καλή η ιδέα σου Jorge!
Είμαι μέσα για την προβολή της Δευτέρας 19/09 (στις 20:30), της "Amador", στο ΔΑΝΑΟΣ 2
Μέσα στο Σ/Κ δυστυχώς δεν θα μπορέσω.

"Silencio y gritos son el final de mi canción"
(Víctor Jara - Chile - 1973)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #18909 από salvarunpinguino
Εγώ θα πάω και τη Δευτέρα στο Amador και την Κυριακή στις 18:30 για το Medioneras. Ευκαιρία να τα πούμε από κοντά.

el mundo es tan grande y la vida tan pequeña, no piensas lo que dice la gente cuando vivas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 7 Μήνες πριν #18912 από Jorge
Εγώ Δευτέρα δυστυχώς δεν μπορώ....Για Κυριακή για το Medioneras είμαι μέσα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.164 δευτερόλεπτα