Η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα (www.emb-esp.gr), σε συνεργασία με το 17º Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας CONN-X» (14-25 Σεπτεμβρίου 2011) και με τη χορηγία της Iberia, είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρεμιέρα στην Ελλάδα της ταινίας Αμαδόρ, με την παρουσία του σκηνοθέτη της Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.

Η πρεμιέρα του Αμαδόρ θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ Cinemax Class (Σταδίου 19, Μετρό Πανεπιστημίου). Θα υπάρχει και μια δεύτερη προβολή τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ 2 (Λ. Κηφισιάς 109 με Πανόρμου, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) στην οποία επίσης θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης.

Υπόθεση

Η Μαρτσέλα είναι μια νεαρή μετανάστρια από το Περού, που ζει στη Μαδρίτη με τον σύντροφό της Νέλσον. Eνώ σκοπεύει να τον εγκαταλείψει, τα σχέδιά της ακυρώνονται όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Για να ενισχύσει το εισόδημά τους αναλαμβάνει να φροντίσει για ένα μήνα τον ηλικιωμένο Αμαδόρ, που βρίσκεται κατάκοιτος στο σπίτι του. Οι δυο τους αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μέχρι που ο Αμαδόρ αφήνει την τελευταία του πνοή. Θέλοντας να εξασφαλίσει τα χρήματα που έχει τόσο ανάγκη, η Μαρτσέλα αποφασίζει να αποκρύψει από την οικογένειά του το γεγονός – με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πολυβραβευμένος Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα («Πριγκίπισσες Των Δρόμων», «Δευτέρες Με Λιακάδα») επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από μία σύντομη στάση στο ντοκιμαντέρ. Εδώ βασίζεται στην στιβαρή ερμηνεία της ανερχόμενης Μαγκαλί Σολιέ για να δημιουργήσει μια γλυκόπικρη, γεμάτη μαύρο χιούμορ, κομεντί- σχόλιο στην οικονομική κρίση και την (πιο υπαρκτή από ποτέ) πάλη των τάξεων.

Σκηνοθεσία: Fernando Leόn de Aranoa
Σενάριο: Fernando Leόn de Aranoa
Φωτογραφία: Ramiro Civita
Μουσική: Lucio Godoy
Μοντάζ: Nacho Ruiz Capillas
Ηθοποιοί: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille, Sonia Almarcha
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 112'
Γλώσσα: Ισπανικά
* Προβάλλεται στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου.

Εισιτήρια/Πληροφορίες: www.aiff.gr/article.asp?catid=11261, τηλ.: 210-3223852


La Embajada de España en Atenas (www.emb-esp.gr), en colaboración con el 17º Festival Internacional de Cine de Atenas “Noches de Estreno CONN-X” (14-25 septiembre 2011) y con el patrocinio de Iberia, tiene el placer de presentar el estreno en Grecia de la película Amador, con la presencia de su director Fernando León de Aranoa.

El estreno de Amador tendrá lugar el domingo 18 de septiembre a las 20:00 en la sala Attikon Cinemax Class (Stadiou 19, metro Panepistimiou). Habrá una segunda proyección el lunes 19 de septiembre a las 20:30 en la sala Danaos 2 (Avenida Kifisias 109 con Panormou, Metro Panormou), también con la presencia de Fernando León de Aranoa.

Entradas/Información: www.aiff.gr/article.asp?catid=11261, tel: 210-3223852