Το συγκρότημα «The Grekos» παρουσιάζει το δίσκο του με τίτλο «14 Κλασικά Ρεμπέτικα» που ηχογραφήθηκε στη Μαρμπέγια. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ ισπανικής παραγωγής που ασχολείται με αυτού του είδους τη μεσογειακή μουσική, που έχει ελληνικές ρίζες οι οποίες και εμπνέεται από τις δεκαετίες του '20 και του '30. Οι Félix Slim και Ignacio Mena αποτελούν ένα τοπικό συγκρότημα, που κάνει με αυτόν τον τρόπο την εμφάνισή του στο ισπανικό μουσικό πανόραμα.

Το «El Bar la Fiesta», μπαρ που διευθύνει ο Rubén Pérez στη Δημοτική Αγορά της Μαρμπέγια, χαιρέτησε την προβολή του πρώτου δίσκου ρεμπέτικου, που παράγεται στην Ισπανία από το συγκρότημα «The Grekos».

Το άλμπουμ με τίτλο «14 Κλασικά Ρεμπέτικα», μας βυθίζει σε ένα κόσμο με μεσογειακούς ήχους και ελληνικές ρίζες, του οποίου τα δεκατέσσερα κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί εξ ολοκλήρου στη Μαρμπέγια, στο Atico Studios με τη δισκογραφική εταιρία
Música Fundamental.

Ο Rubén Pérez, που είναι επιπλέον διοργανωτής συναυλιών, υποστηρίζοντας την παρουσίαση του άλμπουμ, δήλωσε ότι το δίδυμο «The Grekos» κατορθώνει να μας μεταφέρει στη μεσογειακή πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στις ταινίες της δεκαετίας του '20 και του '30.

Οι «The Grekos» είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από το διάσημο bluesman Félix Amieva, πιο γνωστό ως Félix Slim, ο οποίος μαζί με τον μουσικό Ignacio Mena, ο οποίος συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα blues χρησιμοποιώντας το όνομα Hot Nasho, έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα δίδυμο που σφυρηλατείται στις διάφορες μουσικές σκηνές της κάθε χώρας...

Ο Félix Slim στο τραγούδι και στο μπουζούκι, και ο Nasho στην κιθάρα, ερμήνευσαν διασκευές της ελληνικής μουσικής του '30, όπου θα βρείτε κομμάτια όπως «Εγώ θέλω πριγκιπέσσα», που παίχτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Ακρόαση και αγορά του δίσκου: http://felixslim.bandcamp.com/

Πηγή: Marbella24horas.es