Με αφορμή τις συναυλίες τους στην Κρήτη, το Miscelanea Guitar Quartet παραχώρησε στο ispania.gr μια αποκλειστική συνέντευξη.

To Miscelanea Guitar Quartet αποτελείται από τους: Κώστα Τοσίδη, Alejandro Diaz Bandrès, Γιώργο Περβολαράκη, Μάνο Αναστασάκη.

ispania.gr - Μιλήστε μας λίγο για τη δημιουργία του κουαρτέτου σας, πώς ξεκινήσατε;
Miscelanea Guitar Quartet - Γνωριστήκαμε το 2006, στο Σάλτσμπουρκ της Αυστρίας, όπου όλοι είχαμε βρεθεί εκεί για τον ίδιο σκοπό, σπουδές κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Mozarteum. Ξεκινήσαμε ως φίλοι, στην πορεία κάποιοι από εμάς συγκάτοικοι, ώσπου κάποια στιγμή αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να παίξουμε και μαζί.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά και μας οδήγησαν σε δύο πολύ όμορφα χρόνια γεμάτα ταξίδια, συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και διακρίσεις που μας βοήθησαν πολύ να συνεχίσουμε την επαγγελματική μας, πλέον, πορεία.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;
Είναι λίγο δύσκολο να απαντήσει κανείς σε αυτή την ερώτηση, μιας και δεν γράφουμε οι ίδιοι τη μουσική που ερμηνεύουμε. Το βέβαιο είναι ότι η σύγχρονη μουσική δημιουργία είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Από εκεί και πέρα, το σχήμα έχει διαμορφωθεί τόσο από τις προσωπικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές αναφορές του καθενός από εμάς, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους μέχρι τώρα συνεργάτες και συνθέτες που μας έχουν εμπιστευτεί δικά τους έργα.

Ασχολείστε αποκλειστικά με τη μουσική;
Ναι, παίζουμε και διδάσκουμε μουσική.

Έχετε κάποια αγαπημένα κομμάτια;
Οπωσδήποτε τα αγαπημένα μας κομμάτια είναι αυτά που έχουν γράψει για εμάς, όπως τα «Staubzucker» και «Αpophis» του Μάριου Ιωάννου Ηλία, τα «Μusas y Musicas» και «Caged Music 4» του Agustín Castilla-Ávila, το «Atempause» της Mayako Kubo, αλλά φυσικά όλα τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στον δίσκο μας «Salzburg Concert», πολλά από τα οποία θα ακούσετε και στις συναυλίες μας στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Σε ποιο μέρος έχετε βρει καλύτερη ανταπόκριση από το κοινό;
Μάλλον στην Πολωνία, τον Νοέμβριο του 2010, όπου συμμετείχαμε στο Wroclaw Guitar Festival.

Τι έργα θα μας παρουσιάσετε στις 26 και 28 Αυγούστου στο Ηράκλειο και τα Χανιά;
Μιας και το καλοκαίρι είναι μία εποχή ταξιδιών και διακοπών, θελήσαμε να κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι με παρέα το κοινό της Κρήτης και σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα με μελωδίες από την Καλιφόρνια, την Κούβα, την Ισπανία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια, σε έργα των Luciano Berio, Dusan Bogdanovic, Leo Brouwer και Ian Krouse.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Αμέσως μετά την Κρήτη, θα ταξιδέψουμε στον Σαρωνικό όπου συμμετέχουμε στο 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, στις 31 Αυγούστου, σε μία πολύ όμορφη συναυλία υπό το φως της μπλε πανσελήνου. Μέσα στην επόμενη χρονιά, περιμένουμε την ηχογράφηση της δεύτερης δισκογραφικής μας δουλειάς, καθώς και ένα νέο έργο που θα συνθέσει για εμάς ο Μάριος Ιωάννου Ηλίας. Για το 2013, προγραμματίζουμε κάποιες συναυλίες σε συνεργασία με την specs ‘n’ arts, ενώ θα συμμετέχουμε και στο 10o φεστιβάλ «Casa dei Mezzo» στο Μακρύγιαλλο Κρήτης. Για το 2014, θα εμφανιστούμε στο Φεστιβάλ Κιθάρας «Passau Saiten» στην Γερμανία, καθώς και στο «Boston Guitar Fest», με αφορμή το οποίο θα κάνουμε μία μικρή περιοδεία στην Αμερική.

Ευχαριστούμε πολύ, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε να σας απολαύσουμε και από κοντά!
Εμείς ευχαριστούμε και θα σας περιμένουμε με χαρά!

Miscelanea Guitar Quartet
Κυριακή 26 Αυγούστου, 21.30, Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Τρίτη 28 Αυγούστου, 21.00, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Διοργάνωση: specs ‘n’ arts
Περισσότερα εδώ: http://www.ispania.gr/ekdilwseis/musica-baile/3767-miscelanea-guitar-quartet