Τα υπόλοιπα του αεροπλάνουΠολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Barajas της Μαδρίτης (στον τερματικό σταθμό 4). Όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, Aena, αεροσκάφος της ισπανικής εταιρείας Spanair, πτήση JK5022, με 172 επιβάτες και προορισμό τις Κανάριες Νήσους πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσής του, στις 14:45 τοπική ώρα, 15:45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Elpais, προς το παρόν υπάρχουν τουλάχιστον 153 νεκροί. Οι διασωθέντες της καταστροφής είναι 19 από τους οποίους κάποιοι είναι σοβαρά τραυματίες.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τις ανταποκρίσεις από το CNN+

Η Spanair έχει ανακοινώσει τη λίστα των επιβατών της μοιραίας πτήσης, στην οποία υπάρχει και ένα ελληνικό όνομα: STEFANIDES/ANNA MAIJ. Από τους 172 οι 10 ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους. Η πτήση είχε κοινό κωδικό με την Lufthansa LH 255 από την οποία υπήρχαν 7 επιβάτες.

Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην Ισπανία τα τελευταία 30 χρόνια. Το αεροπλάνο ήταν ένα MD-82 της McDonell Douglas και τελευταία φορά είχε περάσει για έλεγχο στις 24 Ιανουαρίου 2008.