ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ: ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #2481 από ΦΑΡΙΔΗΣ
Ισπανικά στα Γυμνάσια: Σαμποτάζ εκ των έσω

Όλα ωραία και καλά, αλλά δυστυχώς ήδη εξυφαίνεται ότι έγινε και πέρσι με τα ιταλικά:
Οι διευθύντριες των γυμνάσιων σε αγαστή συνεργασία με τις καθηγήτριες των γερμανικών και γαλλικών που ήδη υπηρετούν στα εν λογω γυμνάσια, σαμποτάρουν την εισαγωγή της ιταλικής - και από φέτος και της ισπανικής - με τον εξής τρόπο:
πρώτα - πρώτα μη ενημερώνοντας γονείς και μαθητές ότι δηλαδή μπορούν να επιλέξουν όχι μόνο μεταξύ γαλλικής και γερμανικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας, αλλά και μεταξύ ιταλικής και ισπανικής.
Δεύτερον, ακόμη και αν μοιράσουν στα παιδιά το σχετικό έντυπο προς συμπλήρωση το κάνουν οι ίδιες οι ....καθηγήτριες των γερμανικών και γαλλικών (την τελευταία στιγμή μάλιστα) προσπαθώντας να αποθαρρύνουν τα παιδιά στο να επιλέξουν άλλη γλώσσα (βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες γι' αυτό) εκτός βέβαια από αυτές που διδάσκουν οι ίδιες.
Γιατί το κάνουν αυτό;;;
Μα γιατί φοβούνται ότι θα έχουν διαρροή μαθητών όποτε δεν θα συμπληρώνουν ωράριο στο ίδιο σχολείο όπου υπηρετούν και έτσι θα υποχρεωθούν να "ξενιτευτούν" σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου.
Και οι διευθύντριες;
Και αυτές τις υποστηρίζουν για να τα έχουν καλά μαζί τους και να μη θεωρηθούν "κακές"
Τι πρέπει να γίνει;
Να αναλάβουν τα γραφεία μέσης εκπαιδεύσεως με σχετικά φαξ, να καταρτίζεται η λίστα επιλογής γλώσσας από την στ' δημοτικού, ώστε τα παιδάκια να πηγαίνουν έτοιμα στην α' γυμνάσιου με την επιλογή των γλωσσών που επιλέγουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.186 δευτερόλεπτα