Συμβουλές για την προετοιμασία για το C2 του Cervantes

Περισσότερα
4 Χρόνια 1 Μήνας πριν #26354 από Drak
¡Hola a todos!

Προετοιμάζομαι για τις εξετάσεις του και επειδή το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλο και τα θέματα περίπλοκα, θα ήθελα συμβουλές όσον αφορά τα εξής θέματα

1)Στο 2ο θέμα της έκθεσης ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο; Μπορούμε να αλλάξουμε αρκετά το κείμενο (δηλαδή να το ξαναγράψουμε με ορθή γραμματική- συντακτικό αλλά ίσως λίγο διαφορετικό λεξιλόγιο- σύνταξη)

2) Στο 2ο θέμα του ακουστικού ποια είναι ακριβώς η διαδικασία; Εγώ τώρα τελειώνω το βιβλίο της Edelsa και μέχρι στιγμής στο 2ο θέμα άκουγα έναν διάλογο 2 ατόμων σχετικά με ένα ζήτημα-δεν μιλούσε πρώτα ο ένας μετά ο άλλος αλλά εναλλάξ, σα κανονικός διάλογος- . Ωστόσο κάπου διάβασα ότι στις τελικές εξετάσεις τα θέματα είναι ελαφρώς διαφορετικά.


Σας ευχαριστώ πολύ! Αν έχετε κάποια άλλη πληροφορία που πιστεύετε ότι μπορεί να μου φανεί χρήσιμη για την προετοιμασία μου για το C2, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω!

¡Hasta pronto!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 1 Μήνας πριν #26355 από Kelly2022
Γειά σου,εγώ είχα δώσει το Μάιο που πέρασε και πέρασα(πήγαινα στο Cervantes).Όσον αφορά τη 2η έκθεση πρέπει πρόταση πρόταση να αποδίδεις το νόημα με πιο αναβαθμίσμενο λεξιλογιο και καλύτερη σύνταξη.Μπορεις να αλλάξεις λίγο τη σειρά των λέξεων(κι εγώ το χα κάνει είναι αναπόφευκτο) και τη συνταξη αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδιδεις το ίδιο νόημα!!(εμένα μου είχε πέσει θέμα βιογραφικό ενός σκηνοθέτη ( να το γράψεις όπως πχ στη Wikipedia)..όσον αφορά το ακουστικό ναι όντως θυμάμαι ότι μια δυο ασκησεις ήταν ελαφρώς διαφοροποιημενες..πχ αυτή που λέει hombre,mujer o nadie ήταν δύο τέτοιες αρκετά μεγάλες(και λίγο δύσκολες να μαι ειλικρινης..)..επίσης μια άλλη που ζητά να σημειώσεις τις πέντε προτάσεις που αναφέρει από τις προτάσεις που σου δίνει το καλό είναι ότι δεν είναι ανάγκη να τα βάλεις με τη σειρά που ακούγονται..αλλά μπορείς και μπερδεμένα!!(αρκεί να βρεις τα σωστά)(αυτό ισχύει από πέρσι που έδωσα εγώ)..επισης αν ενδιαφέρεσαι πουλάω 45 ευρω κάποια θέματα ακυκλοφορητα από το cervantes(αδημοσιευτα) +κάποια που έπεσαν το Μάιο+προφορικα(sorry που τα πουλαω αλλά τα οικονομικά μου ας πούμε δεν είναι και τα καλύτερα αυτήν την περιοδο) ..αυτά..ελπίζω να βοήθησα.. Όπως και να χει καλή επιτυχία στις εξετάσεις!!(δώσε έμφαση στην εκθεση-εκει κόβουν!!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 1 Μήνας πριν #26356 από Drak
Ξέρω, ξέρω, η έκθεση είναι μια πονεμένη ιστορία... Προσπαθώ συνεχώς να το δουλεύω αλλά είναι πάρα πολύ απαιτητικοί.
Αυτά που μου είπες για το ακουστικό δεν τα ήξερα, ειδικά ότι στο 1ο θέμα δε μετράει η σειρά πρώτη φορά το ακούω.

Τώρα όσον αφορά τα ακυκλοφόρητα θέματα, προς το παρόν είμαι υπερκαλυμμένη από πηγές γιατί ξεκίνησα και το Cronometro και διαβάζω αρκετά άρθρα από ισπανόφωνες ιστοσελίδες (El País-El mundo κλπ), αλλά θα το σκεφτώ μήπως το χρειαστώ στην πορεία.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #26358 από Regginaaa
Καλησπέρα σας! Έχω πάρει το dele c1 πριν πέντε χρόνια,έκανα μαθήματα δύο φορές το μήνα επί τρία χρόνια μέχρι την απόκτηση του c1. Η γλώσσα μού ήταν πολύ οικεία,διότι είμαι καθηγήτρια Γαλλικών και οι δύο γλώσσες προφανώς έχουν πολλές ομοιότητες. Θέλω να πω,δε ζορίστηκα ιδιαίτερα,ούτε στο c1. Προφανώς,είχα στο μυαλό μου και το c2,μέχρι που είδα τον τρόπο εξέτασης που με τρόμαξε και το άφησα για χρόνια σαν σκέψη. Πλέον που έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι,και παρόλο που είμαι αποφασισμένη να διαβάσω,ακούω και διαβάζω παντού γύρω μου ότι είναι μια πανδύσκολη εξέταση,κατά την οποία η επιτυχία είναι σχεδόν ανέφικτη. Γνωρίζω καλά ότι βαθμολογούν πάρα πολύ αυστηρά,το έχω βιώσει,αλλά θα ήθελα να μου πουν καθηγητές,επιτυχόντες ή μη, αν όλα αυτά είναι φήμες ή η πραγματικότητα,αν είναι εφικτό να αποκτηθεί σαν δίπλωμα,καθώς και τι πρέπει να προσέξει κανείς,πού την πατάνε οι περισσότεροι. Ευχαριστώ πολύ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα