Προτασεις για βιβλια Ισπανικων σε Αυτοδιδακτο μαθητη???

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #25362 από JohnnyLove
Καλημερα!

Θελω να ξεκινήσω μονος μου να μαθαινω Ισπανικα, δηλαδη στο σπιτι. Εχω δοκιμασει μεσω mp3 αλλα ενδιαφερομαι σε βαθος για τη γλωσσα.
Γνωριζετε μηπως καποια βιβλια ή σειρα βιβλιων που μπορω να προμηθευτώ και να ειναι για αυτη τη χρηση?

Μπορει ακομα να μου κανουνε και καποια βιβλια που δινουν οι καθηγητές σε ιδιαίτερα μαθηματα, δηλαδη οχι βιβλια αυτοδίδακτων μαθητων.

Λεγοντας σειρα πριν εννοω: Companion, Grammar και τετοια

Ειμαι αρχαριος αλλα με ενδιαφερει να φτασω και σε επιπεδο Lower ακομα και Proficiency- Το αναφαιρω για το ειδος τον βιβλιων που θα προτινετε-

Ευχαριστώ ;-)

JohnnyLove
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by JohnnyLove.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #25502 από Γανυμήδης
Η σειρά "Español 2000" από τις εκδόσεις SGEL (τα δύο πρώτα επίπεδα, elemental και medio) εξακολουθούν να είναι τα καλύτερα σε επίπεδο κατανόησης και παρουσίασης της γλώσσας (υστερούν όμως σε άλλα σημεία).
Η συγκεκριμένη σειρά είναι αναλυτική όσον αφορά την σύνταξη, την μορφολογία και την γραμματική τής γλώσσας, με εύστοχες ασκήσεις κατανόησης (έχοντας και το βιβλίο των λύσεων, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μελέτης).
Τα δύο πρώτα επίπεδα μπορούν να σε οδηγήσουν στο επίπεδο Β2 (ωστόσο το επίπεδο ευχέρειας παραγωγής προφορικού λόγου, είναι άλλο θέμα, που δεν μπορεί να το καλύψει κανένα βιβλίο, παρά μόνο ο καθηγητής).
Για τα επίπεδα C1 & C2, είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο δρόμος τής επιτυχίας είναι απομακρυσμένος από οποιοδήποτε διδακτικό βιβλίο δομημένο και προσφερόμενο για αυτά τα επίπεδα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ka84

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #25504 από ka84
Χαίρομαι πολύ που το βιβλίο με το οποίο έμαθα ισπανικά προτείνεται τόσο πολύ κι ακόμα! :)
Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον Γανυμήδη. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έφτανε τα κεφάλαια ως το τέλος, αποκτούσε από πολύ νωρίς μία πολύ ιδέα για τη δομή & το πνέυμα της γλώσσας.
muchas gracias

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #25512 από ka-xri
Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι βασισμένη σε μη αυθεντικό υλικό και αρκετά απομακρυσμένη από την πραγματικότητα της γλώσσας, όπως αυτή χρησιμοποείται στις ισπανόφωνες χώρες.
Ο κάθε καθηγητής έχει την δική του "αγαπημένη" μέθοδο και λογικά θα πρέπει να προσαρμόζει την προτίμηση του στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή... Και, ευτυχώς, τα ισπανικά χαίρουν πλήρους βιβλιογραφίας οπότε... αυτό καθιστά πιο δύσκολο το να συστήσεις σειρά βιβλίων...

Όλα είναι σχετικά λοιπόν :hmmm:
Εμένα προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η σειρά αυτή, φερ΄ειπείν... προτιμώ τα nuevo espanol el marcha, editorial SGEL, τα βρίσκω πολύ ισορροπημένα ως προς τις 4 δεξιότητες αλλά και τα περιεχόμενα ανά επίπεδο του Marco Común...

Ωστόσο... ποιος θα σε διορθώνει; με ποιον θα κάνεις πρακτική; ποιος θα σου εξηγεί τις περισσότερες από μια εκδοχες σε κάθε απάντηση...

Την διαφορετικότητα ανά χώρα ή ακόμα και στην ίδια χώρα; από την προφορά και το λεξιλόγιο έως την γραμματική;
Σου προτείνω να μπεις στις ιστοσελίδες των διάφορων εκδοτικών και δεις ποια μέθοδος ταιριάζει περισσότερο σε εσένα ;)
Όπως και να 'χει, καλή επιτυχία!
Last edit: 9 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ka-xri.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα