el diploma escolar

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #20483 από elfi
el diploma escolar δημιουργήθηκε από elfi
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες.

Σαν καινούρια καθηγήτρια της ισπανικής γλώσσας θα ήθελα μία συμβουλή από τους παλαιότερους.
Το δίπλωμα B1 ESCOLAR σε ποιους μαθητές σας το προτείνετε? Γιατί κάποιος να δώσει το ΕSCOLAR και όχι απλά το Β1. Και ποια ακριβώς η διαφορά του από το Β1?

Σας ευχαριστώ πολύ,

elfi

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #20485 από Mariana
Απαντήθηκε από Mariana στο θέμα el diploma escolar
Καλησπέρα Elfi,

Δεν είμαι καθηγήτρια αλλά θα ήθελα να σου πω τη γνώμη μου σαν μαθήτρια. Προσωπικά, ποτέ δεν έδωσα το Β1 (ούτε και κανένα δίπλωμα πριν από αυτό, δηλ Α1 και Β1 Escolar) από θέμα χρημάτων και μόνο (εννοώ το ποσό που δίνεις στο Cervantes για να γραφτείς να δώσεις). Έδωσα κατ'ευθείαν το Β2 το οποίο και δεν πέρασα με την πρώτη αλλά με τη δεύτερη. Η καθηγήτριά μου τότε δεν μου είπε τίποτα, συμφώνησε αμέσως να δώσω κατευθείαν Β2 και προσωπικά το θεωρούσα καλύτερο να προσπαθήσω ένα δίπλωμα όπως το Β2 που σε κατοχυρώνει κάπως και παραεξω (Erasmus ή όσον αφορά στη δουλειά σου) όσες φορές χρειαστεί παρά να προσπαθήσω για διπλώματα όπως το Β1 που και να το έπαιρνα δεν θα με κατοχύρωνε και απόλυτα.

Γενικά πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να το συζητάς πάντα με τους μαθητές σου. Δηλ ψάξε στο internet και δες πχ πού χρησιμεύει ένα Β1 escolar, πού ένα Β2 ή C1 και ενημέρωνέ τους έτσι ώστε να διαλέξουν εκείνοι ποιό προτιμούν. Εγώ είχα ψαχτεί από πριν και ήξερα ότι με ενδιαφέρει δίπλωμα επιπέδου Β2 και πάνω οπότε και αυτό ζήτησα κατευθείαν από την καθηγήτριά μου. Κι επειδή είναι και οι καιροί τέτοιοι που ο άλλος τα σκέφτεται και τα μετράει πολύ τα λεφτά που ξοδεύει, ε μην γυρίσει και κανένας μετά και πει "πω, πω, μ'έβαλε να δώσω το τάδε δίπλωμα και έδωσα τόσα λεφτά τσάμπα".

Ελπίζω να βοήθησα :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #20489 από SUEÑOS CRISTALINOS
Απαντήθηκε από SUEÑOS CRISTALINOS στο θέμα el diploma escolar
Καλησπέρα σας και από εμένα!Δεν είμαι καθηγήτρια,είμαι όμως μαθήτρια!Θεωρώ το B1-Escolar το επινόησαν οι Ισπανοί για καθαρά να αποκτήσουν χρήματα!Για τίποτα παραπάνω-τίποτα παρακάτω!Στην ίδια κατηγορία τοποθετώ και το Α1+Α2!Δεν πιστεύω ότι αξίζουν κάτι αυτα τα πτυχία!Έδωσα 3 φορές το Β1 με 2 φορες αποτυχια!ε,την τρίτη φορα(Νοεμβριος 2009)καταφερα και το περασα!Απο προσωπικό βίτσιο ήθελα να εχω και τα τρια πτυχια των Ισπανικών!Αυτη την στιγμη έχω 2 απο τα τρια και περιμενω τα αποτελεσματα για το Σουπεριορ
Δεν μου αρεσει υποβιβάζω κανενα πτυχιο γιατι το Β1 είναι αρκετα δύσκολο και μάλιστα το είχα φοβηθει ποιο πολυ απο το Β2!Γιατι με ειχε παρει απο κάτω λόγω της αποτυχίας,αλλα ευτυχως δεν συνέβη το ίδιο με το Β2 που το έδωσα με την πρωτη και το πέρασα!Τωρα κατα την γνωμη μου μόνο αν το θελουν οι μαθητες σου να το δώσουν να το δίνουν απο την στιγμη όμως που υπάρχουν μερικοι που έχουν δυνατότητες αν θελουν να εχουν το Β1 κατευθειαν το Inicial :) ;)

La esperanza es lo último que se pierde

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα