Επίπεδο Β2 χωρίς μαθήματα

Περισσότερα
13 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 8 Μήνες πριν #11474 από marianad
Επίπεδο Β2 χωρίς μαθήματα δημιουργήθηκε από marianad
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας:

Λοιπόν: είμαι 26 και η σχέση μου με τα ισπανικά ξεκίνησε στα 10 περίπου, τότε που η τηλεόραση έδειχνε σαπουνόπερες με υπότιτλους (μη γελάτε, ναι μου αρέσουν οι σαπουνόπερες :P !!!). Γενικά τα πάω καλά με τις γλώσσες και άρχισα να έχω μια αντίληψη. Επίσης άρχισα να ακούω ισπανική μουσική και με τα τραγούδια έμαθα πολλά. Είμαι πλεόν σε ένα επίπεδο που μπορώ να παρακολουθώ ταινίες ή ακόμα και σαπουνόπερες :blush: στο Youtube άνετα, καταλαβαίνοντας σχεδόν τα πάντα. Μου αρέσουν παρα πολύ τα ισπανικά και πάντα έλεγα πως θα έπαιρνα πτυχίο κάαααααποια στιγμή!

Και έτσι είπα να δοκιμάσω παλιά θέματα για να δω σε τι επίπεδο βρίσκομαι περίπου! Έκανα στην τύχη τα θέματα του intermedio (B2) του Cervantes του Νοεμβρίου 2007 και πήρα:
Prueba 1: Comprension de lectura 83% (16,6/20)
Prueba 3: Comprension auditiva 75% (11,25/15)
Prueba 4: Gramatica y vocabulario 70% (14/20) (ξέρω είναι η βάση αλλά δεν έχω διδαχθεί ποτέ μου γραμματική ή έστω τους χρόνους)

Έκανα επίσης τα θέματα του ΚΠΓ του περασμένου Μαΐου και πήρα στην Ενότητα 1 (Κατανόηση γραπτού λόγου) 17/25 (68%) και στην Ενότητα 3 (Κατανόηση προφορικού λόγου) 13/20 (65%).

Αφού είδα πως περνάω, έστω και οριακά χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ μου αποφάσισα να προετοιμαστώ μόνη μου και να δώσω για το ΚΠΓ(λιγότερα χρήματα να ρισκάρω) τον Νοέμβριο. Οι γνώσεις μου είναι πολύ περίεργες για να ενταχθώ σε τμήμα και δεν έχω την οικονομική άνεση για ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό.

Έχω 3 μήνες μπροστά μου. Αγόρασα μια μέθοδο εκμάθησης ισπανικών χωρίς δάσκαλο, μία γραμματική επιπέδου Β2 και τα βιβλία español 2000 (αν τα ξέρετε) για να με βοηθήσουν πιο πολύ με το γενικό λεξιλόγιο. Υπάρχουν επίσης και τα παλιά θέματα που πιστεύω θα βοηθήσουν πολύ. Διαβάζω γύρω στις 2 ώρες καθημερινά. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι η έκθεση και λιγότερο τα προφορικά. Τα υπόλοιπα σίγουρα θα βελτιωθούν εφόσον διαβάσω.

Πιστεύετε πως μπορώ να τα καταφέρω? Πως είναι τα πράγματα στην έκθεση? Είναι πολύ αυστηρά?
Και κάτι τελευταίο: επειδή ότι ξέρω είναι περισσότερο από Λατινική Αμερική, υπάρχει πρόβλημα αν στα προφορικά μιλάω χωρίς θ, πχ το cielo το λέω σιέλο αντί για θιέλο? Τους ενοχλεί?

Αυτά!!!! Συγνώμη αν έγινα κουραστική! Ευχαριστώ πολύ :kiss: !!
Last edit: 13 Χρόνια 8 Μήνες πριν by marianad.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 8 Μήνες πριν #11476 από SUEÑOS CRISTALINOS
Απαντήθηκε από SUEÑOS CRISTALINOS στο θέμα Επίπεδο Β2 χωρίς μαθήματα
Καλησπέρα marianad:
Θα ήθελα να σε συγχαρώ για το επίπεδο που έχεις φτάσει στα Ισπανικά και χωρίς καμία βοήθεια!Πραγματικά οι σαπουνόπερες είναι ένας καλός τρόπος να μάθεις μια ξένη γλώσσα;)
Λοιπόν έχω δόσει το intermedio (B2) τον Μαιο του 2010!Έστω οριακά αλλα κατάφερα να το περάσω διότι το μόνο που με χαντάκωσε στο πτυχίο είναι το ακουστικό το οποίο έπιασα 6.25/15 αλλα δεν με ενδιαφέρει καθόλου διοτι το πέρασα το πτυχίο!Λοιπόν οι βαθμοί που βγάζεις στα παλιά θέματα του Ινστιτούτου Θερβάντες είναι αρκετά υψηλοί και πραγματικά ικανοποιτικοί!Το μόνο εγώ που θεωρώ είναι αν θέλεις να δόσεις τον Νοέμβριο να διαβάσεις λίγο γραμματική για να έχεις περισσότερη πιθανότητα να το περάσεις το διαγώνισμα!Όσον αφορά την έκθεση αν ξέρεις καλή γραμματική+καλό λεξιλόγιο=με μία τέλεια έκθεση και έχω λόγο που στο λέω!Στην έκθεση έπιασα 12.75/15.Αυτό έχω μόνο να σου πώ στο θέμα έκθεση!Το ίδιο για μένα πάντα ισχυει στα προφορικά τα δύο κλειδιά για να περάσεις τα προφορικά είναι καλό λεξιλόγιο+Γραμματική!Επίσης στο μόνο θέμα που μπορώ να σε βοηθείσω στην έκθεση είναι αν θέλεις να ανεβάσω μια σελίδα απο το βιβλίο που έκανα για το intermedio το nuevos encuentros preparacion para el examen del intermedio B2 έχει στο τέλος 10 συμβουλές για να γράψεις μια καλή έκθεση πραγματικά με βοήθεισε!Όσο το θέμα με την προφορά μην ανησυχείς καθόλου!Δεν είναι τόσο αυστηροί οι Ισπανοί
Καλη επιτυχία;) :kiss:

La esperanza es lo último que se pierde
Last edit: 13 Χρόνια 8 Μήνες πριν by SUEÑOS CRISTALINOS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.297 δευτερόλεπτα