Κατατακτήριες Εξετάσεις 2011 στο Τμήμα ισπανικής φιλολογίας

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17017 από genixito_fotia
Γειά χαρά παιδιά,

Είμαι η Σοφία, καινούργια στο forum, λατρεύω και εγώ ότι έχει σχέση με ισπανία, ισπανική γλώσσα κτλ. και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω διάβασμα για κατατακτήριες στο τμήμα ισπ. φιλολογίας. Θα θελα να ρωτήσω βασικά πολλά.. όποιος το διαβάσει plzzz ας με διαφωτίσει στο θέμα αυτό.
Υπάρχει ύλη? πότε βγαίνει? το επίπεδο των εξετάσεων που κυμαίνεται?
Παίρνουν όντως 2 άτομα σε κάθε εξάμηνο?
Μένω θεσσαλονίκη. Μπορώ να διαβάζω μόνη μου και να συμμετέχω μόνο σε εξετάσεις? Υπάρχει κάποιο διαδικτυακό σύστημα για σημειώσεις σχολής που ενημερώνουν οι καθηγητές?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Να στε καλά
Last edit: 12 Χρόνια 8 Μήνες πριν by genixito_fotia.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17018 από hispanista_griego
Καλησπέρα Σοφία. Συνήθως εξετάζεσαι μόνο στη Γλώσσα, Γραμματική, Έκθεση κλπ, και δε δίνεις άλλα μαθήματα, δε ξέρω αν φέτος αλλάξει κάτι. Ναι, οι εισακτέοι με πτυχίο ΑΕΙ είναι 1-2, πιο πολύ κάπου 5-7 ειναι με πτυχίο ΤΕΙ. Το πιθανότερο ειναι η ύλη, οταν βγει κλπ να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος. www.spanll.uoa.gr/
Άνετα μπορείς να τελειώσεις τη σχολή από μακρυά αρκεί να έχεις όρεξη για ταξίδια, διότι εκτός από τις εξεταστικές τα περισσότερα μαθήματα έχουν προόδους ή εργασίες με παρουσίαση, οπότε συχνά πυκνά θα χρειαστεί να κατεβαίνεις.
Ένα άλλη πρόβλημα ίσως ειναι οι σημειώσεις τάξης και το ποιος θα σου παίρνει τα βιβλία, αλλά λύνεται με καλά και σωστά κονέ, βάσει αλληλεγγύης μεταξύ συμφοιτητών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17025 από ANGELITAS
Γειά σου Σοφία και καλώς ήρθες!
Εγώ θα σου πω την εμπειρία μου από πέρυσι τον Δεκέμβριο που έδωσα κατατακτήριες.
Απο ΤΕΙ πήραν 6 άτομα και από ΑΕΙ 2. Σαν εμπειρία ήταν καταπληκτική και θα λυπόμουν πάρα πολύ αν δεν είχα κάνει την προσπάθειά μου.
Αλλά μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από το "γράψιμο'' γενικά της Σχολής.Είχα κάνει άπειρα τηλεφωνήματα στη γραμματεία για να ρωτήσω διάφορα πράγματα αλλά απάντηση.....γιοκ.
Απ ότι έμαθα αργότερα μέσα από τα παιδιά του ispania .gr κανένας δεν έπαιρνε απάντηση όσες φορές κι αν τηλεφωνούσε.Στείλαμε τις αιτήσεις μας μέσω ταχυδρομείου περιμένοντας κάποια επιβεβαίωση της συμμετοχής μας ή κάτι τέτοιο βρε αδερφέ ,αλλά τίποτα.
Και αφού τραβήξαμε τα πάνδεινα με την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς εκείνη την ημέρα στην Αθήνα,πήγαμε να γράψουμε όλοι ελπίζοντας ότι τελικά θα γίνουν οι κατατακτήριες( γιατί είχε και κατάληψη η Σχολή).
Τώρα στο κυρίως θέμα.Δεν ξέρω τι πτυχίο έχεις πάρει στα Ισπανικά, αλλά εγώ έχoντας πάρει το Superior πρόσφατα, μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα γιατί είχε τελείως διαφορετική δομή από τα DELE.
Είχε το στυλ, απ΄ότι είδα αργότερα, του κρατικού πιστοποιητικού.
Αφού τρελλαίνεσαι για τα Ισπανικά σίγουρα πρέπει να κάνεις την προσπάθειά σου και μια και δύο και όσες φορές θέλεις.Αν έχεις την ευχέρεια των ταξιδιών,όπως λέει και ο αγαπητός hispanista griego και με καλή θέληση όλα λύνονται.:oneup:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17026 από hispanista_griego
Καλησπέρα και πάλι....

αν πραγματικά το θέλετε, και με δεδομένα τα δύσκολα οικονομικά πλέον αλλά και την απομάκρυνση άμεση κι έμμεση των Ισπανικών από την δημόσια εκπαίδευση, για να μη μπαίνετε στην διαδικασία των κατακτηρίων, που και λίγα άτομα εξυπηρετούν και είναι δύσκολο να γράψεις τόσο καλά τελικά ώστε να μπεις, δοκιμάστε τις Πανελλήνιες. Ένας καλός βαθμός στα ισπανικά και ένα αξιοπρεπές γραπτό στην Νεοελληνική Γλώσσα και στην Ιστορία ή στη Λογοτεχνία, πιστεύω ότι αποτελούν μια σίγουρη διοδο προς τη σχολή. Πλέον, κατά την προσωπική μου άποψη, το τμήμα δε θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό αλλά ούτε και ιδιαίτερα υψηλή βάση, επειδή δε θα προσφέρει διέξοδο στον δημόσιο τομέα τόσο εύκολα. Συνεπώς οι πόρτες θα είναι σχεδόν ανοιχτές για όσους όντως θέλουν αυτή τη σχολή και δεν την επιλέγουν -όπως πολλοί μαθητές- μόνο για να περάσουν κάπου και βλέπουμε, λόγω χαμηλής βάσης. Τουλάχιστον, με το να "μαζέψει" τους "εραστές" του ισπανόφωνου κόσμου, θα αναδειχθεί το επίπεδο των φοιτητών της και θα σταματήσουν μα μας κοιτάνε σαν την σχολή του 6, του 7 ή του 8 (σε εικοσάβαθμη κλίμακα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17034 από genixito_fotia
Γειά παιδιά!
Αναρωτιέμαι αν και κατά πόσο αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία, μετά από όλα αυτά που μου γράψατε..
Τώρα θα μου πεις, αν κάτι το θες τόσο πολύ τίποτα δεν πρόκειται να σε σταματήσει.. Από την άλλη δεν μπορείς να μην λάβεις υπόψη σου, όλα αυτά που μου είπατε περί γραμματείας, χιλιομέτρων κτλ.
Θα μπορούσα όμως να κάνω μία προσπάθεια φέτος. Δυστυχώς έφτασα μέχρι το intermedio, αν και έμεινα Βαρκελώνη για ένα χρόνο περίπου, οπότε το επίπεδό μου δεν επαρκεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Δεκέμβρη. Πώς όμως θα μπορούσα να πληροφορηθώ για το πότε μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για να συμμετέχω και εγώ φέτος? Εσύ angelitas πώς τα κατάφερες και έβγαλες άκρη? Είσαι στο πρώτο έτος? Πιθανά θέματα που βάζουν για να δω πάνω κάτω τη δομή υπάρχουν στο internet?

ευχαριστώ παιδιά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 8 Μήνες πριν #17036 από hispanista_griego
Οι αιτήσεις, για οποιαδήποτε σχολή θέλετε να δώσετε κατατακτήριες ανά την Ελλάδα ειναι ΠΑΝΤΑ 1-15 ΝΟΕΜΒΡΗ. Θέματα στο διαδίκτυο; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα, εδώ άλλα κι άλλα δε μπαίνουν στο διαδίκτυο, σιγά μη βάζανε τα θέματα των κατατκτηρίων. Ειναι όμως εξετάσεις γλώσσας (Γραμματική Κείμενο, έκθεση). Ίσως αν επικοινωνούσες με κάποιο διδάσκοντα να μπορούσε να σου στείλει πχ τα θέματα του Δεκέμβρη του 2010. Δε ξέρω όμως ποιος τα έβαλε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα