Πανελλήνιες

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24934 από Δανάη
Πανελλήνιες δημιουργήθηκε από Δανάη
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα φέτος να δώσω πανελλήνιες για να περάσω ισπανική φιλολογία...δυστυχώς δεν έχω ξαναασχοληθεί με τη γλώσσα αλλά σύντομα θα ξεκινήσω εντατικά μαθήματα ισπανικών. Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο επίπεδο είναι οι εξετάσεις του ειδικού μαθήματος που δίνουμε και αν σε γενικές γραμμές είναι εύκολες...Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24935 από buffon85
Απαντήθηκε από buffon85 στο θέμα Πανελλήνιες
περυσι τον ιουνιο ξεκινησα τα ισπανικα. εκανα εντατικα μαθηματα 5 μηνων και πηρα το β2. με τα ισπανικα ασχοληθηκα ξανα (γιατι εντωμεταξυ ακουσα τραγουδια, ειδα καποιες ταινιες και σειρες, διαβασα αρθρα στο ιντερνετ) αφου τελειωσα με τα ελληνικα μαθηματα, δηλαδη για 20 μερες πριν δωσω το ειδικο.
τελικα στο ειδικο πηρα 19.8 .
αν δεις και τα στατιστικα των πανελληνιων πανω απο 90% πιανουν την βαση που χρειαζονται και συγκεκριμενα φετος πανω απο 40% ειχαν 18-20. το ειδικο λοιπον δεν απαιτει καν επιπεδο β2 και αν ασχοληθεις σοβαρα αυτους τους μηνες δεν θα αντιμετωπισεις κανενα προβλημα να πιασεις την βαση. ωστοσο κανε το καλυτερο που μπορεις για να μπορεσεις να αντεπεξελθεις και στα μαθηματα της σχολης.
καλη επιτυχια να εχεις! :oneup:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24937 από spanola
Απαντήθηκε από spanola στο θέμα Πανελλήνιες
Καλημερα και απο εμενα. Εδωσα φετος πανελληνιες για Ισπανικη Φιλολογια. Το επιπεδο στο ειδικο μαθημα μπορω να πω οτι εχει ανεβει καπως σε σχεεση με παλαιοτερα, οχι ομως οτι ειναι κατι πολυ δυσκολο... Απλα τα θεματα τα φετινα μου φανηκαν λιιιγο πιο τσιμπημενα σε σχεση με παλαιοτερα. Τη βαση παντως την πιανει κανεις παρα πολυ ευκολα! Εγω με 1,5+ χρονο που κανω απλα μαθηματα (οχι εντατικα) εγραψα 17. Οι βασεις φετος επεσαν τραγικα πολυ αλλα μην επαναπαυθεις σε αυτο! Προσπαθησε να ασχοληθεις και με τα υπολοιπα μαθηματα για να εχεις σιγουρη επιτυχια!! Χρονο θα εχεις μεχρι τον μαιο.... ;-) Εγω ξεκίνησα διάβασμα τον Μάρτιο για τα ελληνικά μαθήματα κ έγραψα γύρω στο 16+ στα περισσότερα, ενώ με τα ισπανικά αυτό το χρονικό διάστημα δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου. Καλη επιτυχια!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24940 από Δανάη
Απαντήθηκε από Δανάη στο θέμα Πανελλήνιες
Καλησπέρα σας!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!! Και συγχαρητήρια στους επιτυχόντες!!! Η αλήθεια είναι πως τα λατρεύω τα ισπανικά και ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουλτούρα. Γενικά μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες και μαθαίνω εύκολα...αλήθεια βρε παιδιά...γιατί τόσο χαμηλή η βάση φέτος...? γενικά παρατηρούσα τις βάσεις σε ισπανική και ιταλική φιλολογία από το 2000 και μετά και είδα πως ποτέ δεν ήταν υψηλές οι βάσεις...μάλιστα παρατήρησα πως κάποιες χρονιές υπήρχαν και κενές θέσεις...φαίνεται πως δεν υπάρχει ζήτηση γενικά στις ξενόγλωσσες φιλολογίες μιας και η γαλλική και η γερμανική φιλολογία επίσης δεν έχουν υψηλές βάσεις... Σταθερά και μονάχα η αγγλική φιλολογία είναι πολύ υψηλά...γιατί έτσι? Πού πιστεύετε πως οφείλεται αυτό? Θεωρώ πως οι σχολές αυτές έχουν σίγουρα καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από κάποιες άλλες σχολές που παραμένουν σταθερά πολύ ψηλά. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω (αν και πάρα πολύ νωρίς ακόμα) πώς πιστεύετε πως θα πάνε οι βάσεις της ισπανικής φιλολογίας το 2015??? Ρωτάω γιατί φέτος είναι η τελευταία χρονιά με το ισχύον σύστημα πανελληνίων...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24941 από spanola
Απαντήθηκε από spanola στο θέμα Πανελλήνιες
Το θέμα του που θα κινηθούν οι βάσεις μιας σχολής έχει να κάνει καθαρά με το πόσα παιδιά θα την προτιμήσουν, πόσα θα δώσουν το ειδικό μάθημα και πόσα απο αυτά θα πιάσουν τη βάση του δέκα. Πιστεύω οτι η πλειοψηφία των μαθητών δεν γνωρίζει άλλη γλώσσα εκτός απο αγγλικά. Οι περισσότεροι μάλλον ξεκινάνε τη 2η ξένη γλώσσα μετά το λύκειο ως ενήλικες πια ;)
Έτσι και φέτος απο ότι φάνηκε ο αριθμός των μαθητών που έδωσαν ισπανικά ήταν μικρός, με αποτέλεσμα προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των εισαχθέντων να μπούν και παιδιά που έγραψαν 3 ή 4.
Επίσης η Ισπανική Φιλολογία δεν εξασφαλίζει καμία θέση στο δημόσιο, μιας και πλέον το μάθημα δεν διδάσκεται στα σχολεία, αλλα και στα φροντιστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες. Καμία σχέση με τα αγγλικά ή ακόμα κ τα γαλλικά

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24943 από Δανάη
Απαντήθηκε από Δανάη στο θέμα Πανελλήνιες
Πολύ κρίμα...τα ισπανικά είναι γλώσσα πολύ πιο διαδεδομένη από τα γαλλικά...παρ'όλα αυτά πολλοί την απαξιώνουν δυστυχώς...Διάβασα πως ο τελευταίος φέτος που πέρασε στην ισπανική φιλολογία, πέρασε με 0,53 Γ.Β.Π. αλλά με άριστη επίδοση στα ισπανικά...εγώ μιλάω σε επίπεδο proficiency αγγλικά και γερμανικά...παρ'όλα αυτά καμία απο τις δύο γλώσσες και κουλτούρες των αντίστοιχων χωρών δεν με κερδίζουν, έτσι ώστε να δώσω για να μπω στις ανάλογες φιλολογίες...οι γλώσσες που πραγματικά μου αρέσουν είναι τα ισπανικά και τα ιταλικά...λίγο περισσότερο τα ισπανικά. :laugh:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα