Έγκριση (homologación) ελληνικού πτυχίου στην Ισπανία.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23986 από fifnir
Καλημέρα,

Το Σεπτέβρη αρχίζω διδακτορικό στο Pablo de Olavide University of Seville. Η δουλειά θα είναι στα αγγλικά, αλλά η γραφειοκρατεία απότι φαίνεται στα ισπανικά...

Ο υπεύθυνος για Human Resources του εν λόγω πανεπιστημίου με ενημέρωσε σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες ότι:

(Δεν μιλάει αγγλικά, και τα μηνύματα που μου στέλνει τα μεταφράζει στα αγγλικά μέσω google, θέλει και δουλειά σε HR τρομάρα του, τέλος πάντων.)

"Por otro lado, tenemos que hablar de tu título académico de bachelor. Para trabajar en España es necesario que esté homologado por las autoridades españolas. Para ello, te pido que acudas a la Embajada española más cercana a tu domicilio y que comiences allí los trámites para la homologación. Una vez solicitada, envíame escaneada la solicitud."


Η Ισπανική πρεσβεία στην Ελλάδα μου λέει ότι δεν ξέρει τίποτα γιατί δεν έχουν εκπαιδευτικό τμήμα και με παρέπεμψαν στην Ισπανική πρεσβεία στη Ρώμη (!!!).

Η πρεσβεία στη Ρώμη μου έστειλε ένα link από το site του υπουργείου εκπαίδευσης και μου είπε να ακολουθήσω τις οδηγίες.

Το link δεν δουλεύει.


Ψάχνοντας μόνος μου στο site του υπουργείου εκπαίδευσης ανακάλυψα αυτό:

sede.educacion.gob.es/en/catalogo-tramit...cacion-superior.html

Αυτό που με ανησυχεί είναι πως δεν ζητάνε μεταφρασμένα έγγραφα και μου φαίνεται ΠΟΛΥ απίθανο να δεχτούν στην Ισπανία ελληνικά έγγραφα προς έγκριση.

Πέρα από αυτό, η δασκάλα των Ισπανικών (άρχισα ήδη) επιμένει πως πρέπει να κοιτάξω το θέμα 'Σφραγίδα της Χάγης', κάτι που δεν έχει αναφερθεί πουθενά αλλού.


Μπορεί κανείς να μου δώσει οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία σχετικά με το θέμα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23988 από viernes
Καλημέρα,

Μόλις τελείωσα ενα μεταπτυχιακό στο ιδιο πανεπιστήμιο. Βασικά για να με δεχτούν δεν είχαν ζητήσει homologacion του πτυχίου. Δεν ξέρω την διαδικασία για διδακτορικό αλλά πιστεύω πως δεν θα διαφέρει. Εγώ αρχικά είχα μεταφράσει ολα τα απαιτούμενα εγγραφα ατο παράρτημα του υπουργείου παιδείας υπεύθυνο για μεταφράσεις που βρίσκεται σε κάθετη της Ερμού. Και στη συνέχεια τα είχα επικυρώσει στην Ισπανική πρεσβεία. Αν θες κάποια βοήθεια ενημέρωσε με ή στείλε πμ.

Un abrazo.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fifnir

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23989 από fifnir
Γειά :)

Απ' ό,τι καταλαβαίνω , η διαφορά βρίσκεται στο ότι το PhD θεωρείται εργασία και για να δουλέψω στην Ισπανία χρειάζομαι εγκεκριμένο Bachelor.

Τώρα που σε βρήκα, έχεις τίποτα να μοιραστείς σχετικά με το πανεπιστήμιο? Ξέρεις, λεπτομέριες για την καθημερινότητα κτλ

Πως είναι σαν σχολή (τι μάστερ έκανες αν επιτρέπεται?), θα πρότεινες να ψάξω σπίτι σε συγκεκριμένη περιοχή?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23990 από viernes
Το μαστερ και το πανεπιστήμιο ήταν πολύ καλά αλλά οπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ισπανία οι περικοπές είναι παραπάνω απο εμφανείς. Τα πανεπιστήμιο πασχιζει να επιβιώσει. Εγώ έκανα το μαστερ desarrollo economico y sostenibilidad το οποίο είναι απίστευτα ενδιαφέρων αλλά δεν θα συνεχιστεί λόγω περικοπών. Οπότε φαντάζομαι εσυ θα έχεις υποτροφία για να αποφασίσεις να ερθεις μέχρι εδώ. Η ζωή ειναι πολύ καλη και οικονομική σε σχέση με άλλες πόλεις τησ Ισπανίας αξίζει το κόπο να τη ζήσεις. Οσο για περιοχές οπωσδήποτε κέντρο alameda, calle feria προς τα κει είνιαι οι αγαπημένες μου περιοχές. Το phd σου με τι έχει σχέση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23992 από fifnir
Ναι είχα την τύχη να με δεχτούν σε θέση από πρόγραμμα Marie Curie (Initial Training Network) οπότε από οικονομικής άποψης θα είμαι καλά.

Το θέμα μου είναι Developmental Biology/genomics, sto Centro Andaluz de Biología del Desarrollo.

Ωχ, με στέλνεις μακρυά απ το πανεπιστήμιο και ήλπιζα να καταφέρω να πηγαινοέρχομαι με ποδήλατο :P

Speaking of which, να ελπίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή θα με μαζεύουν με τα κουταλάκια μέσα σε μια βδομάδα?
Άλλη μια ερώτηση: ο νέος (σε ηλικία) κόσμος μιλάει καθόλου αγγλικά? Είχα επισκεφτεί τη Σεβίλλη πριν από μπόλικα χρόνια με τους γονείς μου
και θυμάμαι πολλές δυσκολίες στην επικοινωνία, ελπίζω τα πράγματα να έχουν αλλάξει κάπως αλλιώς μέχρι να φτάσω σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ισπανικών θα έχω πρόβλημα...
Last edit: 6 Χρόνια 10 Μήνες πριν by fifnir.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #23993 από viernes
Τέλεια αν έχεις χρηματοδότηση τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εννοείται πως μπορείς να πας με ποδήλατο είναι πολύ κοντά και έχει μέχρι το πανεπιστήμιο ποδηλατόδρομο. Εγώ πέρσυ το έκανα κάθε μέρα.

Όσο για τη γλώσσα είναι λιγο πολύπλοκο το θέμα δεν μιλάνε και πολύ αγγλικά. Αλλά θα μάθεις εύκολα να συνενοείσαι.

Όταν έρθεις ενημέρωσε εγώ θα είμαι κατα βάση εδώ αλλα παίζει να πάω τέλη αυγούστου Ελλάδα. Όπως και να έχει μπορώ να σου δώσω πληροφορίες απο μαιλ κτλ. Στέιλε πμ.

Καλή τύχη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα