Xρέωση των αποσκευών των επιβατών σχεδιάζει η Iberia

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #5578 από dionisisath
Την καταβολή χρηματικού ποσού για την παράδοση των αποσκευών των επιβατών της σχεδιάζει η πρώτη ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, μία πρακτική που ακολουθείται συχνά από τις εταιρείες χαμηλού κόστους.
"Είναι υπό μελέτη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεάζει όλους τους επιβάτες ή πότε θα τεθεί σε εφαρμογή", δήλωσε μία εκπρόσωπος της Iberia.
Η εφημερίδα El Mundo, επικαλούμενη κείμενο της Iberia, αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να λαμβάνει από τους επιβάτες τουλάχιστον 15 ευρώ για τον έλεγχο κάθε βαλίτσας τους από τις 20 Οκτωβρίου.
"Πολλοί επιβάτες θέλουν να ταξιδεύουν με πολύ χαμηλές τιμές και ένα από τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό είναι να διαχωρίσουμε το εμπορευματοποιημένο προϊόν", πρόσθεσε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη της Iberia τείνει να επικρατήσει σε ολόκληρο τον τομέα.
Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines ακολουθεί την τακτική οι επιβάτες να καταβάλλουν ορισμένο ποσό για τη μεταφορά της δεύτερης αποσκευής τους.
Το σχέδιο της Iberia έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Δύο ισπανικές ενώσεις καταναλωτών (η Facua και η UCE) διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της απόφασης της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας την "παράνομη", αφού οι νόμοι που ισχύουν στην Ισπανία για τις αερομεταφορές ορίζουν ότι η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον επιβάτη και τις αποσκευές του, μέχρι ένα ορισμένο βάρος.



Τηλεγράφημα ΑΠΕ
Last edit: 14 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dionisisath.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #5582 από Nikos40
Σχετικά με τις αποσκευές έχω να προσθέσω τη δική μου εμπειρία: Τον περασμένο Αύγουστο πετώντας από Μαδρίτη για Αθήνα με την IBERIA είχα μια αποσκευή περίπου 30 κιλών. Νομίζω, επέτρεπαν μέχρι 25 κιλά (περίπου). Σκεπτόμενος ότι είχα μια αποσκευή δεν πήγε το μυαλό μου, ότι θα έπρεπε να πληρώσω. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για όλες τις αεροπορικές εταιρίες που έχω ταξιδεύψει. Μπορεί να έχεις παραπάνω κιλά, αρκεί να είναι μία μόνο βαλίτσα ανά άτομο. Μου ζητούσαν χρήματα για 5 κιλά. Είσαν απόλυτοι και δεν υπήρχε περίπτωση να μου περάσουν τη βαλίτσα χωρίς να πληρώσω. Μου έκανε ομολογώ πολύ ΚΑΚΗ εντύπωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #5583 από Maraki
Η Iberia είναι όντως αρκετα αυστηρή όσον αφορα τις αποσκευες: επιτρέπει μόνο 23 κιλά για τις αποσκευες που δινεις μεσα και 10 κιλά να έχεις χειρααποσκευή,η οποια να πληροί κάποιες συγκεκριμένες διαστασεις.
Ειδικα την χειραποσκευη την μετρανε παρα πολύ. Κυριολεκτικά απο "κόσκινο" την περνανε.

El espíritu humano avanza de continuo, pero siempre en espiral.
Goethe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα