Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Περισσότερα
15 Χρόνια 7 Μήνες πριν #583 από dionisisath
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Να κανω μια αφελης ερωτηση....αν καποιος δεν εχει τα διπλωματα του Ινστιτουτου Θερβαντες αλλα αυτα του ελληνικου υπουργειου Παιδειας ειναι ευκολο να βρει εργασια;;; εννοω αναγνωριζονται στην αγορά τα πτυχια του υπουργειου Παιδείας ή... ειναι τσάμπα κόπος;;;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1077 από hispanista_griego
Αγαπητέ Dionisisath,

απ' όσο ξέρω τουλάχιστο στο δημόσιο αναγνωρίζεται εξίσου με οποιοδήποτε άλλο δίπλωμα γλώσσας δίνει κάθε ινστιτούτο ξένης γλώσσας, πχ Cervantes, Goethe κλπ, ανάλογα με τη γλώσσα. Τώρα, απ' ό,τι έχω ακούσει, ακριβώς επειδή θέλουν να αναγνωρίζεται και έξω, πολλέσ φορές τα θέματα που βάζουν είναι δυσκολότερα από τα αντίστοιχα πτυχία του εξωτερικού, ακριβώς για να θεωρείται ισότιμο και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα άκουσα από μαθητέσ, ότι το Β2 των Ισπανικών, που εξετάστηκε πρώτη φορά το Σάββατο, ήταν αρκετά τσιμπημένο, δυσκολότερο από θέματα του Cervantes.

Αυτά λένε οι πληροφοριοδότες μου.... οπότε συμφέρει, έχει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυ φτηνότερα εξέταστρα, κάπου 50 ευρώ αντί για 130-170 που κυμαίνονται τα εξέταστρα των ξένων ινστιτούτων.

Το πρόβληαμ βασικά είναι ότι οι εξετάσεις, ακόμα και στα Αγγλικά είναι μέχρι το Γ1, κι αυτό γιατί τα ξένα ινστιτούτα δε θέλουν να αποκτήσουν έναν ανταγωνιστή ακόμα που θα δίνει πτυχία Γ2, αντίστοιχα με το Proficiency ή το Superior. Κι επιπλέον, επειδή το κράτος θέλει να κόψει το επαγγελματικό δικαίοωμα διδασκαλίας ξένης γλώσσας σε όσους έχουν το ανώτατο δίπλωμα σε κάθε γλώσσα, δεν κάνει εξετάσεις για Γ2, για να μην του εμφανιστούν και άλλες αιτήσεις για διδασκαλία.

Πάντως αν έχεις ήδη ένα Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας είσαι απόλυτα καλυμμένος για το κάθε επίπεδο στο οποίο αντιστοιχεί. Από κει και μετά τα πάντα είναι θέμα εργοδότη, αν σε ενδιαφέρει ο ιδωτικός τομές. Στο δημόσιο δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα, στο λεώ εγγυημένα, επειδή το ξέρω.

Ελπίζω να σε κάλυψα!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.108 δευτερόλεπτα