Τζουζέπ Ασεμπίλιο-Ο πολεοδόμος με την μπουλντόζα

Περισσότερα
14 Χρόνια 6 Μήνες πριν #5678 από admin
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Τζουζέπ Ασεμπίλιο-Ο πολεοδόμος με την μπουλντόζα

Με τον Ασεμπίγιο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της παραλίας

Για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αθήνας δεσμεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την επίσκεψή του στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου. Μαζί με τον πρωθυπουργό βρέθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας - πολεοδόμος, Γιοζέπ Ασεμπίγιο.

"Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου. "Έχουμε τεράστιες δυνατότητες, που δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί", πρόσθεσε.

Ο Γ. Ασεμπίγιο, από τη μεριά του, ξεκαθάρισε ότι η αναμόρφωση της Αθήνας δεν μπορεί να έλθει μέσα από την εφαρμογή ενός σχεδίου - "καρμπόν" εκείνου που εφαρμόστηκε στην προ-Ολυμπιακή Βαρκελώνη. Υπογράμμισε ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις θα βρεθούν από τους Έλληνες, που έχουν και την πληρέστερη εικόνα για τα προβλήματα της χώρας τους. Όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις, τόνισε ο Ισπανός αρχιτέκτονας.

Τον Γ. Παπανδρέου συνόδευσαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Όπως ανακοινώθηκε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων στην παραλία, το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στο Γαλάτσι, όπου ο Γ. Ασεμπίγιο είχε τη δυνατότητα πανοραμικής άποψης της πρωτεύουσας.
Από: www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=91338

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα