Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας για τις ξένες γλώσσες που προσφέρονται στη β΄βάθμια εκπαίδευση

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5456 από angelakapa
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας για τις ξένες γλώσσες που προσφέρονται στη β΄βάθμια εκπαίδευση

Αγαπητή συναδέλφισσα,
λυπάμαι αφάνταστα, αλλά μετά από 18 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση ως ξενόγλωσση καθηγήτρια (Αγγλικής) μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η μιζέρια και η στενομυαλιά που επικρατεί είναι απλά απίστευτη!
Τα μόνα μαθήματα που μετράνε είναι τα Ελληνικά ή φιλολογικά και τα Μαθηματικά, τα δε υπόλοιπα με προεξάρχουσες τις ξένες γλώσσες είναι καταδικασμένα στο πυρ το εξώτερο!
Ζούμε στο μεσαίωνα και δεν το έχουμε καταλάβει, δυστυχώς, και στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που το μόνο που καταφέρνουν είναι να πνίξουν κάθε καινοτομία και κάθε προσπάθεια να ανοίξουν ορίζοντες , και να φανταστελιτε ότι είμαστε κράτος μέλος της Ε.Ε, εδώ και 28 χρόνια.... Έχω πολλά να πω αλλά έχω βαρεθεί πια... Είναι λυπηρό, οπλιστείτε με υπομονή και κουράγιο, δύσκολα αλλάζει η νοοτροπία των ανθρώπων, όσα χρήματα και αν δοθούν στην παιδεία, την παιδεία την καθορίζει η νοοτροπία μας και όχι το 5% του προυπολογισμού...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #5459 από Zonder
Ειναι γεγονος πως μεχρι στιγμης δεν εχει ξεκινησει καλα το εγχειρημα, απο καθε αποψη. Μιλωντας για το νομο μου, την Ηλεια, επικοινωνησα σημερα με τη Διευθυνση Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης και μου ειπαν πως δεν θα δημιουργηθει κανενα τμημα ισπανικων επειδη δεν υπαρχει ανταποκριση απο τους μαθητες και δεν συμπληρωνονται τμηματα. Αυτο μου εκανε τεραστια εντυπωση, αφου καθως γνωριζω τα ιταλικα εδω απο περυσι διδασκονται κανονικα και μαλιστα (συμφωνα με το site του Συλλογου Καθηγητων Ιταλικης Γλωσσας) σε 7 γυμνασια στο νομο. Ειναι δυνατον να υπαρχει τοσο μεγαλη αποκλιση? Ειναι δυνατον τα παιδια να απορριπτουν τελειως την ισπανικη γλωσσα ή μηπως συναντωνται τα γνωστα προβληματα της ελλειψης ενημερωσης και της απροθυμιας των διευθυντων των σχολειων? Αναλογα εχω ακουσει και για αλλους νομους, οπου δεν δημιουργουνται τμηματα ισπανικων.
Για τα Λυκεια ουτε λογος, αφου οταν τα παιδια εχουν να επιλεξουν μεταξυ βαθμολογουμενων και μη βαθμολογουμενων μαθηματων επιλογης, ειναι προφανες το τι θα διαλεξουν..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα