El regulador griego aprueba la opa de iberdrola renovables sobre rokas

Περισσότερα
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #1082 από admin
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: El regulador griego aprueba la opa de iberdrola renovables sobre rokas

Από: www.capital.gr/news.asp?details=620027

Iberdrola: "Στρατηγικής σημασίας" η Ελλάδα

Τη δέσμευση της στην ελληνική αγορά, στην οποία διατηρεί παρουσία από το Δεκέμβριο του 2004, οπότε και απέκτησε το 21% των κοινών μετοχών της Ρόκας, επιβεβαιώνει η πρωτοβουλία της Iberdrola -μέσω της θυγατρικής της στις ΑΠΕ- να προχωρήσει στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την ελληνική εισηγμένη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής εταιρείας, από το 2004 και έπειτα η Iberdrola αυξάνει σταδιακά την παρουσία της στην ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας.

Η προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλλε η Iberdrola Renovables για την Ρόκας είναι ανάλογη με την φιλοσοφία της ισπανικής εταιρείας για την τοποθέτηση της σε αγορές που θεωρεί “στρατηγικής σημασίας”, αλλά και για την διείσδυση της σε νέες αγορές, διαφοροποιώντας τη γεωγραφική παρουσία της και το ρυθμιστικό κίνδυνο.

Ως αποτέλεσμα των ως άνω, η Iberdrola θα προχωρήσει στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της αιολικής ενέργειας της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως από τις 19/11/08 στις 08.00 π.μ. έως τις 17/12/08 14.30 μ.μ. ξεκινάει η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που έχει υποβάλλει η Iberdrola Renovables για την αγορά των κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και των προνομιούχων ονομαστικών μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου της Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ. Το αντάλλαγμα θα είναι 16 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 11 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή τοις μετρητοίς.
Last edit: 15 Χρόνια 5 Μήνες πριν by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα