Κεϊμάδα: Oδηγίες παρασκευής και ξόρκι

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10469 από hispanista
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Κεϊμάδα: Oδηγίες παρασκευής και ξόρκι

Να πούμε ότι το λεγόμενο ''ξόρκι'' (που στόχος του είναι να προκαλέσει το γέλιο!) το εφηύρε το 1967 ένας Γαλικιανός από το Βίγο, ονόματι Mariano Marcos Abalo με αφορμή μια γιορτή που θα λάμβανε χώρα στο λιμάνι της πόλης του. Η επιτυχία ήταν μεγάλη και έτσι εξαπλώθηκε...

Να τονίσω για ακόμα μια φορά, για όποιον θέλει να επιχειρήσει να φτιάξει κεϊμάδα, να προσέξει πολύ όλα τα σύνεργα που θα έρθουν σε επαφή με τη φωτιά (δοχείο, κουτάλα) να είναι πυρίμαχα.

Και όποιος δοκιμάσει κεϊμάδα, ξαναδοκιμάζει... ;)

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10475 από spy82
Βικούλα μου καλημέρα!!! Τι ωραίο θέμα είναι αυτό!!! Σλουρπ σλουρπ!!! Αν και δεν χρειάζομαι ξόρκια για το γέλιο (είπαμε είχα πέσει μικρή στην χύτρα σαν τον οβελλίξ), είμαι έτοιμη να σας αφήσω να μου κάνετε μάγια και να πιούμε όλοι παρέα (ω ναι, και να ξαναπιούμε!!)...

Ο καφές πρέπει να δένει ωραία και να ευωδιάζει ακόμα καλύτερα, αν και θα ήθελα να δοκιμάσω και την αρχική εκδοχή με το μέλι...

Ως γνήσια οπαδός της ψημένης και του ρακόμελου, είμαι σίγουρη ότι και η κεϊμάδα θα μου αρέσει!!!!

Εις υγείαν λοιπόν!!

...no está lo bello en las cosas, lo bello es como las ves..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10477 από hispanista
Δεν ξέρω πώς είναι με μέλι, αλλά με καστανή ζάχαρη που το δοκίμασα την τελευταία φορά, ήταν τέλειο, spy82! Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και να μας πεις!

Εις υγείαν! ;)

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10480 από Juanita La Quejica
Αν πιάνει το ξόρκι και καταφέρουμε να φέρουμε κοντά μας τα πνεύματα των φίλων που λείπουν, τότε επειγόντως παραγγελιά στην Γαλικία για δεκάδες λίτρα τσίπουρου.
Ωραίο άρθρο!

"Todos los hombres estamos hechos del mismo barro, pero no del mismo molde."
Proverbio mexicano

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10483 από joya
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Βίκυ! Με ενδιαφέρουν πολύ και οι συνταγές και τα έθιμα που έχουν να κάνουν με την κουζίνα του κάθε τόπου κι από ό,τι είδα ενδιαφέρουν και τις άλλες γυναίκες του site!

Juanita La Quejica έγραψε:

Αν πιάνει το ξόρκι και καταφέρουμε να φέρουμε κοντά μας τα πνεύματα των φίλων που λείπουν, τότε επειγόντως παραγγελιά στην Γαλικία για δεκάδες λίτρα τσίπουρου.
Ωραίο άρθρο!


Εγώ λέω να πάμε στη Γαλικία για να τα ζήσουμε όλα από κοντά. Υποθέτω ότι φτιάχνουν κεϊμάδα πιο συχνά το χειμώνα, ε; Ή μπορεί να πετύχεις και κάποια γιορτή το καλοκαίρι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
13 Χρόνια 11 Μήνες πριν #10484 από hispanista
joya έγραψε:

Εγώ λέω να πάμε στη Γαλικία για να τα ζήσουμε όλα από κοντά. Υποθέτω ότι φτιάχνουν κεϊμάδα πιο συχνά το χειμώνα, ε; Ή μπορεί να πετύχεις και κάποια γιορτή το καλοκαίρι;


Ναι, διοργανώνονται γιορτές με κεϊμάδα και το καλοκαίρι, τώρα συγκριτικά δεν ξέρω να σου πω. Ωστόσο, είναι κάτι που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή όπου κι αν είσαι, αρκεί να έχεις τα κατάλληλα σύνεργα και υλικά και καλή παρέα (για να το πιεις και να γελάσεις). Προσέξτε μη βάλετε φωτιά πουθενά, γιατί εγώ δεν αναλαμβάνω την ευθύνη! :P

Τα Χριστούγεννα που ήταν η τελευταία μου κεϊμάδα στη Γαλικία (και δεν είχα ακόμα μάθει τι λέει το ξόρκι), αναρωτιόμουν γιατί όλοι είχανε ξεραθεί στα γέλια... Τώρα το έμαθα, το μάθατε κι εσείς... :lol:

Επίσης, αν βρεθείτε στη Γαλικία, δοκιμάστε και crema de orujo, μοιάζει λίγο με το Baileys. Όταν ετοίμαζα το άρθρο, είχα λίγο στο ποτήρι έτσι για έμπνευση... :lol:

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα