Ήταν μπλόφα το «ισπανικό θαύμα»;

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8811 από kostasv
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Ήταν μπλόφα το «ισπανικό θαύμα»;

Αυτό που κρατώ απο αυτό το άρθρο είναι τα θετικά λόγια ενός Καταλανού...
Αν η Ισπανία μείνει ενωμένη, (έτσι πρέπει) δεν έχει να φοβάται τίποτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 2 Μήνες πριν #8822 από Jana
Απαντήθηκε από Jana στο θέμα Ήταν μπλόφα το «ισπανικό θαύμα»;
Δε μπορω να μη σχολιασω το αρθρο που δυστυχως αντιμετωπιζει την Ισπανια αρκετα επιφανειακα και γραφικα, γιατι δε μου αρεσει να δημιουργειται και να αναπαραγεται μια αποψη που δεν εχει και μεγαλη σχεση με την πραγματικοτητα.
Μεχρι πριν λιγο καιρο τα πραγματα πηγαιναν καλα στην Ισπανια, μετα ηρθε η κριση (οπως και σε ολο τον κοσμο). Ο Nadal τραυματιστηκε. O Fernando Torres δεν ειχε κερδισε κανενα κυπελλο στις ομαδες που εχει παιξει, κερδισε ομως το κυπελλο ευρωπης με την εθνικη Ισπανιας, μαζι με αλλους παιχτες που καμια σχεση δεν εχουν με ψηλους και ξανθους!!! Ο Baltasar Garzon (οπως το περιγραφει και αυτο το αρθρο που ειχε δημοσιευτει παλιοτερα στο ispania.gr www.ispania.gr/index.php?option=com_cont...atest-news&Itemid=82 ) εμπλεξε με τα δικαστικα κυκλωματα που εχουν τις ριζες τους βαθια μεσα στην δικτατορια. Ο Ferran Adria αποφασισε να κλεισει το El bulli ενω θα μπορουσε να το κρατησει και να βγαλει ακομα περισσοτερα χρηματα (τα τραπεζια ηταν ρεσερβε απο ενα χρονο πριν) αλλα προτιμησε να το κανει ακαδημια για νεα ταλεντα (και ειναι προς τιμην του)! Οσο για τον Almodovar... γουστα ειναι αυτα, εμενα η τελευταια του ταινια μου φανηκε εξαιρετικη! Και σιγουρα δεν ειμαι η μονη! Τελος το 95% της ψηφοφοριας για την "ανεξαρτησια" της Καταλωνιας ειναι τουλαχιστον αστειο. Πρωτον γιατι ειναι δεκτο απο ολους οτι η ψηφοφορια δεν ειχε καμια απολυτως αξια και δευτερον γιατι η συμμετοχη ισα που εφτανε το 40% και με αυτο δεν μπορουν να βγουν συμπερασματα! Ο Zapatero ειναι γεγονος οτι στη δευτερη θητεια του κανει καποιες κινησεις που δεν προσφερουν λυσεις αλλα το αν ηταν ποτε το προτυπο και η ελπιδα της ευρωπαικης αριστερας μαλλον προκαλει μειδιαμα! Για τα δεδομενα της Ισπανιας θεωρειται αριστερα, ειδικα επειδη η ιδια η αριστερα ειναι καταχωνιασμενη σε μια γωνια και η δεξια ειναι με ακραιο τροπο δεξια. Αλλα εκτος απο εδω ποιος αλλος θεωρει το PSOE αριστερα;

Τα λογια του Javier Cercas ειναι τα μονα που εχουν καποιο νοημα και σημασια στο αρθρο. Και ειναι ετσι οπως τα λεει, "ουτε πριν μεγαλοι, ουτε τωρα μικροι".
Περα απο αυτο δε ξερω αν υπαρχει καποιος λογος που αυτον τον καιρο ολοι εχουν βαλθει να κανουν συγκρισεις με την Ισπανια ή να προσπαθουν να την βαλουν σε αλλη θεση, οταν ειδικα δεν φαινεται να εχουν διαθεση να εμβαθυνουν στην συγκεκριμενη ιδιομορφη πραγματικοτητα.

laversiondejana.blogspot.com

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα