Εκτός νόμου και τυπικά η Μπατασούνα

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4010 από dionisisath
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε σήμερα στο Στρασβούργο την ισπανική απόφαση να κηρύξει εκτός νόμου την βασκική αυτονομιστική οργάνωση Μπατασούνα, η οποία θεωρείται πολιτικός βραχίονας της ήδη χαρακτηρηθείσας ως τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Σε τρία πορίσματά τους, που εξεδόθησαν σήμερα, οι ευρωπαίοι δικαστές απέρριψαν στο σύνολό τους τις προσφυγές που κατέθεσαν οι οργανώσεις Έρι Μπατασούνα και Μπατασούνα, οι οποίες είχαν προσπαθήσει να καταχωρηθούν ως πολιτικά κόμματα το 2001, αλλά είχαν χαρακτηρισθεί ως αντισυνταγματικές και εξαναγκάσθηκαν σε διάλυση τον Μάρτιο του 2003.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφαίνεται πως η διάλυση των προσφυγόντων κομμάτων «ανταποκρίνεται σε μία αδήριτη κοινωνική ανάγκη», σύμφωνης προς τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεδομένου και του ομφάλιου λώρου που τις συνδέει με την ΕΤΑ.

«Δοθείσης της από πολλών ετών υφιστάμενης κατάστασης στην Ισπανία, όσον αφορά τις τρομοκρατικές ενέργειες, οι δεσμοί αυτοί ενδέχεται να ερμηνευθούν αντικειμενικά ως απειλή για τη δημοκρατία», τονίζεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, που δικαιώνει τις ισπανικές αρχές.

Σε συμφωνία με τις ισπανικές αρχές, το Δικαστήριο κρίνει πως το σχέδιο των εναγόντων οργανώσεων «αντιβαίνει στο νόημα της <δημοκρατικής κοινωνίας> και εμπεριέχει έναν ισχυρό κίνδυνο για την ισπανική κοινωνία».

Τηλεγράφημα ΑΠΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 10 Μήνες πριν #4011 από dionisisath
Δεν ξέρω πως σας φαίνεται αλλά εμένα με προβληματίζει αρκετά το θέμα. Απο τη μια καταδικάζουμε όλοι τις τρομοκρατικές ενέργειες απο την ΕΤΑ και οποιαδήποτε άλλη οργάνωση. Απο την άλλη στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, έχουν και αυτοί δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους έστω και αν δεν αρέσει σε πάρα πολλούς. Με το να τους βάζεις φίμωτρο ή να τους επιβάλεις λογοκρισία δεν νομίζω οτι επιτυγχάνεις τον ουσιαστικό σκοπό που είναι η ηρεμία στη Χώρα των Βάσκων και όχι μόνο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.185 δευτερόλεπτα