Το Ιδρυμα Νταλί ανάβει κόκκινο στον Αντόνιο Μπαντέρας

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #3475 από papakostidis
Εκφράζει αντιρρήσεις σχετικά με το σενάριο της ταινίας για τη ζωή του κορυφαίου ισπανού καλλιτέχνη .

ΜΑΔΡΙΤΗ Μπορεί, όπως έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές σε συνεντεύξεις του, να αποτελεί όνειρο ζωής, ίσως όμως και να παραμείνει... θερινής νυκτός, μια και έχουν προκύψει πολλά προβλήματα που δεν επιτρέπουν στον Αντόνιο Μπαντέρας να υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη τον Σαλβαντόρ Νταλί. Από τον περασμένο χρόνο το ίδρυμα που προστατεύει και διαχειρίζεται την υστεροφημία του κορυφαίου ισπανού καλλιτέχνη είχε εκφράσει πολλές ενστάσεις σχετικά με το σενάριο της ταινίας, κυρίως ως προς τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Νταλί. Παράλληλα, το ίδρυμα φαίνεται ότι δεν βλέπει και με πολύ καλό μάτι τον βρετανό σκηνοθέτη Σάιμον Γουέστ, καθώς θα προτιμούσε να χειριστεί το ζήτημα της κινηματογραφικής αυτής βιογραφίας κάποιος ισπανός δημιουργός.

Οπως σχολιάζει στο ρεπορτάζ της η απεσταλμένη της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» Ελιζαμπέτα Ροζασπίνα, ο Μπαντέρας δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στο Ιδρυμα Σαλβαντόρ Νταλί, καθώς αρχικά είχε δώσει το πράσινο φως και τώρα ξαφνικά βρίσκει χίλιες δυο αιτίες και αφορμές αναβολής των γυρισμάτων. Ο ίδιος άλλωστε έχει αρχίσει να δηλώνει σε οργισμένες συνεντεύξεις του ότι... υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια: «Δεν είναι ότι δεν έχω κι άλλες προτάσεις και ότι όλη μου η καριέρα κρέμεται από αυτόν τον ρόλο. Ο Νταλί με ενδιαφέρει πάρα πολύ, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα με έκανε να απορρίψω την καινούργια ταινία του Γούντι Αλεν που θα γυριστεί στο Λονδίνο, ή ένα αξιόλογο θρίλερ “Τhe big bang” που θα σκηνοθετήσει ο Τόνι Γκραντζ στο Λος Αντζελες. Και φυσικά πάντα υπάρχει η πρόκληση του Μπρόντγουεϊ».

Σ ύμφωνα με φήμες μάλιστα μπορεί το Ιδρυμα Νταλί να προτιμά ισπανό σκηνοθέτη, αλλά σε ό,τι αφορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα έλεγε όχι στον Τζόνι Ντεπ, η εκκεντρικότητα και η ιδιαίτερη φιγούρα του οποίου μπορεί να ταιριάζουν πολύ περισσότερο σε εκείνη του ζωγράφου. Κάποιοι πάλι, πιο ψύχραιμοι και αποστασιοποιημένοι, θεωρούν ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια κίνηση εντυπωσιασμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ο καλοδεχούμενος ντόρος πριν από την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Το σίγουρο είναι ότι ο Νταλί καταφέρνει ακόμη και μετά θάνατον να προκαλεί ποικίλες συζητήσεις γύρω από το λαμπερό όνομά του.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

'''άσωτοι στις λέξεις, τσιγκούνηδες στις ιδέες''

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.150 δευτερόλεπτα