Επιτυχία της ισπανικής αστυνομίας!

Περισσότερα
15 Χρόνια 10 Μήνες πριν #291 από dionisisath
Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε σήμερα το πιο μεγάλο παρακλάδι της ρωσικής μαφίας στον κόσμο, σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποίησε στη νότια Ισπανία, κατά την οποία συνέλαβε 18 φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων, τους κορυφαίους υπεύθυνους, ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη.

Η οργάνωση Ταμπόφσκαγια-Μαλισέφσκαγια "η πιο σημαντική παγκοσμίως εγκληματική δομή ρωσικής προέλευσης, εξαρθρώθηκε εντελώς" κατά την επιχείρηση αυτή, για την οποία κινητοποιήθηκαν 400 αστυνομικοί στη νότια Ισπανία, διευκρινίζει η ισπανική εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, κατά την επιχείρηση αυτή συνελήφθησαν οι επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης, προσθέτει η ισπανική εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Αυτοί διέμεναν στην Ισπανία "απ’ όπου διηύθυναν τις εγκληματικές δραστηριότητές τους στη Ρωσία, σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και στις ΗΠΑ", σημειώνει η εισαγγελία.

Από την Ισπανία "ήλεγχαν εγκληματικές δραστηριότητες τις οποίες εκτελούσαν κατώτερα στελέχη", όπως: δολοφονίες, λαθρεμπόριο όπλων, εκβιασμοί, λαθρεμπόριο ναρκωτικών κ.λπ..

Σύμφωνα με την ισπανική δικαιοσύνη, η ρωσική αυτή οργάνωση ξέπλενε τα χρήματά της, κυρίως στην Ισπανία, μέσω "ελβετικών οικονομικών οντοτήτων και φορολογικών παραδείσων, όπως η Κύπρος ή η Λετονία" και ενός πλέγματος εμπορικών εταιρειών.

Δεκαοκτώ άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής και η αστυνομία δεν αποκλείει να γίνουν κι άλλες επιπλέον συλλήψεις.


πηγη: ert.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα