Η Μαδρίτη θα καθυστερήσει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Κόσοβο

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1905 από Alejandro
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Η Μαδρίτη θα καθυστερήσει την αποχώρηση στρατευμάτων από το Κόσοβο

...δεν πρόλαβα να γράψω για την αποχώρηση, και η είδηση ανατράπηκε!
Για να αποδειχθεί δυστυχώς για άλλη μια φορά (και όχι μόνο από την Ισπανία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες), η εξάρτηση που υπάρχει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποχρεώσεις που αυτή δημιουργεί...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1906 από admin
Εγώ βασικά δεν το περίμενα με τίποτα...μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτή η είδηση!
Εδώ δεν τους πείραξε για το Ιρακ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1909 από sanaxs
Είναι γνωστό ότι ο Θαπατέρο διατηρρεί πολύ καλές σχέσεις με τις Η.Π.Α. Είχα την εντύπωσει ότι πριν πάρουν την απόφαση για την αποχώρηση των στρατευμάτων είχαν συμβουλευτεί τον Ομπάμα. Προφανώς δεν το είχαν κάνει......

Administrador deme la voz, deme la voz, deme la voz

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1949 από dionisisath
«Φωτιά» στο ΝΑΤΟ άναψε η ισπανίδα υπουργός Αμυνας
Ανακοίνωσε αποχώρηση από το Κοσσυφοπέδιο ως το καλοκαίρι
ΤΗς ELΙΖΑΒΕΤΗ NΑSΗ

Διπλωματική γκάφα ολκής διέπραξε η υπουργός Αμυνας της Ισπανίας Κάρμε Τσακόν ανακοινώνοντας ότι η Ισπανία θα αποσύρει ως το τέλος του καλοκαιριού τους 600 στρατιώτες της από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

Σε προβεβλημένη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο, την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Τσακόν, η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας της Ισπανίας και ανερχόμενο άστρο στη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο, δήλωσε ότι «η αποστολή εξετελέσθη» και ότι έφτασε η ώρα «να επιστρέψουν οι στρατιώτες στην πατρίδα». Η ανακοίνωση έπεσε σαν βόμβα στο ΝΑΤΟ και στην Ουάσινγκτον, όπου οι αξιωματούχοι είπαν ότι η Ισπανία έδρασε μονομερώς και ότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για τις δηλώσεις της υπουργού. Στη συνέχεια, η Μαδρίτη έσπευσε να κάνει πίσω, λέγοντας ότι το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση είναι « ευέλικτο». «Η Κάρμε Τσακόν θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα για να εξηγήσει τους λόγους για την απόσυρση και να καταλήξουν σε κοινή απόφαση για το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Θαπατέρο.

Η διπλωματική γκάφα είναι το πρώτο ατόπημα για την 38χρονη υπουργό η οποία ορκίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και έκανε μεγάλη εντύπωση επιθεωρώντας στρατιώτες ενώ ήταν έγκυος. Αλλά η απειρία της και το faux pas στο Κοσσυφοπέδιο προκάλεσαν επικρίσεις από όσους αμφιβάλλουν για το κατά πόσον μια γυναίκα μπορεί να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για τα αμυντικά ζητήματα.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Εl Μundo» καταδίκασε την κυρία Τσακόν για «ανικανότητα» και τον κ. Θαπατέρο για « επιπολαιότητα» επειδή τη διόρισε στο υπουργείο Αμυνας. Η εφημερίδα την κατηγόρησε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το ίματζ της παρά για την ουσία των θεμάτων του χαρτοφυλακίου της. Ακόμη και η «Εl Ρais» έγραψε ότι η απόφασή της ήταν «ακατανόητη» και ότι «ενίσχυσε την εικόνα της Ισπανίας σαν απρόβλεπτου διεθνούς συμμάχου» .

Η χρονική συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Η Ισπανία προετοιμάζεται προσεκτικά για τη σύνοδο του G20 τον ερχόμενο μήνα στο Λονδίνο και τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, επειδή τις θεωρεί κατάλληλες ευκαιρίες για τη σύσφιγξη των φιλικών σχέσεων με τον νέο αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


www.tovima.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.125 δευτερόλεπτα