Eυρωεκλογές 2009

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1544 από dionisisath
Eυρωεκλογές 2009 δημιουργήθηκε από dionisisath
Αρχισαν οι προετοιμασίες για τις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου του 2009. Το υπουργείο Εσωτερικών ανοίγει τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μένουν στην Ελλάδα και θέλουν να ασκήσουν εδώ το εκλογικό τους δικαίωμα τον ερχόμενο Ιούνιο.


Οι αλλοδαποί πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις-δηλώσεις στους δήμους και τις κοινότητες που διαμένουν το αργότερο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε χθες ο υπ. Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή στους καταλόγους, οι αλλοδαποί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να φέρουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και να συμπληρώσουν τη συγκεκριμένη αίτηση χωρίς να απαιτούνται άλλα δικαιολογητικά. Απαραίτητο στοιχείο, που θα αναγράφεται υποχρεωτικά στην αίτηση-δήλωση είναι η ιθαγένεια, καθώς στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στους εκλογικούς καταλόγους πολίτες της Ενωσης των οποίων δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η ιθαγένεια. Οι αιτήσεις θα προωθηθούν στο αρχείο των ειδικών εκλογικών καταλόγων που διαχειρίζονται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια θα αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενσωματωθούν στην κεντρική βάση δεδομένων. Με ευθύνη του υπουργείου, τα στοιχεία θα αποσταλούν και στα κράτη-μέλη καταγωγής, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας.


απο enet.gr


Παρακαλω θερμα να το μεταφράσετε άμεσα στα Ισπανικά και να το μεταφέρετε μεταφρασμένο στο site για τους Ισπανούς που μένουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να ψηφίσουν στην χώρα μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1545 από hispanista
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα Eυρωεκλογές 2009
Οκ, το ετοιμάζω εγώ... ;)

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.201 δευτερόλεπτα