Μειώσεις μισθών και στην Ισπανία!

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #10140 από sanaxs
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Μειώσεις μισθών και στην Ισπανία!

Όπως λέει και ο Μανώλης Λιδάκης "καπετάνιος ο καϋμός, δύσκολος καιρός"

Administrador deme la voz, deme la voz, deme la voz

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #10143 από admin
Απαντήθηκε από admin στο θέμα Μειώσεις μισθών και στην Ισπανία!
Ο ισπανικός Τύπος για τα μέτρα λιτότητας

Στη μείωση των αποδοχών στο δημόσιο τομέα και την περικοπή των δαπανών επενδύσεων ανακοίνωσε ότι θα προβεί η ισπανική κυβέρνηση, πυροδοτώντας την οξεία αντίδραση των συνδικάτων που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία από τις σκληρότερες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Για «προσγείωση» του Ισπανού πρωθυπουργού στην πραγματικότητα κάνουν λόγο τα ισπανικά έντυπα:

EL PAIS : Ο Θαπατέρο θυσιάζει την κοινωνική πολιτική λαμβάνοντας τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα επίπονα, όπως το «πάγωμα» των συντάξεων το 2011, αλλά δεν είναι παράλογα ή άδικα. Τα συνδικάτα δεν πρέπει να ρίξουν λάδι στη φωτιά με διαδηλώσεις ή απεργίες.

EL MUNDO : Ανώμαλα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών στην κοινωνική πολιτική του. Η ανταπόκρισή του στην κρίση, ωστόσο, ήταν υπερβολικά αργοπορημένη και αυτό θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τον πρωθυπουργό.

EXPANSION: Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο, μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Μπάρακ Ομπάμα και την ΕΕ, αποκήρυξε το δόγμα της κοινωνικής πολιτικής του ξεκινώντας με περικοπές στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα τεστ ρεαλισμού για τον Θαπατέρο, αν και δεν είναι παρά το πρώτο μόνο βήμα. Επόμενη προτεραιότητα είναι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και, εάν τα κόμματα δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει την μεταρρύθμιση μέσω του κοινοβουλίου.

CINCO DIAS: Είτε δέχθηκε πιέσεις από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τις χρηματοοικονομικές αγορές ή και τους τρεις αυτούς παράγοντες, ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο ξύπνησε χθες απότομα με την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων λιτότητας, τα οποία θα ήταν αδιανόητα ακόμη και πριν από λίγες εβδομάδες. Μετά από τις δημοσιονομικές αυτές πολιτικές, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στο χρηματοοικονομικό τομέα.

www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1815595

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα