Συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2636 από dionisisath
ΜΕGΑRΟΝ ΡLUS
Διεθνές συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία

Με συνδιοργανωτές «Το Βήμα» και την ισπανική εφημερίδα «Εl Ρais» πραγματοποιείται τηνΤρίτη 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής το Συμπόσιο των Αθηνών. Το θέμα του Συμποσίου είναι «Η σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιο θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;».

Το Συμπόσιο των Αθηνών εντάσσεται στην πολυθεματική σειρά δραστηριοτήτων του Μegaron Ρlus και διεξάγεται σε συνεργασία με «Το Βήμα Ιδεών» και την κίνηση «Desirs d΄Αvenir» της Γαλλίας. Συντονιστής θα είναιο έγκριτος γάλλος δημοσιογράφος Ζαν-Μαρί Κολομπανί.

Το Συμπόσιο των Αθηνών θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΠαΣοΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η πρώην υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας και σήμερα πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού-Σαράν κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Εισαγωγική παρέμβαση εκ μέρους των διοργανωτών θα κάνει ο κ. Ι. Μάνος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής.

Διακεκριμένες προσωπικότητες της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο. Ανάμεσά τους θα είναι οι τέως πρωθυπουργοί της Ισπανίας κ. Φελίπε Γκονζάλες , της Ιταλίας κ. Μάσιμο ντ΄Αλέμα , της Ελλάδας κ. Κ. Σημίτης (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα), ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί κ. Ζαν-Λουί Μπιανκό(Γαλλία), κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (Ελλάδα), κ. Ντένις Μακ Σέιν (Βρετανία), κ. Λάιφ Παγκρότσκι(Σουηδία), κυρία Ανγκέλικα Σβαλ-Ντύρεν (Γερμανία). Παρόντες θα είναι επίσης οι οικονομολόγοι καθηγητές κκ. Γκάρι Ντίμσκι, Τάσος Γιαννίτσης, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Φιλίπ Αγκιόν. Παρέμβαση θα κάνειο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ.Λουίς Αγιάλα.

O τίτλος του πρώτου πάνελ του Συμποσίου θα είναι «Οικονομία και κρίση». Ομιλητές θα είναι ο κ. Ντίμσκι, καθηγητής Οικονομικών και διοικητικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου της Καλιφόρνιας στο Σακραμέντο, ο κ. Γιαννίτσης, καθηγητής Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός, ο κ. Γκαλμπρέιθ, καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Λίντον Τζόνσον του Πανεπιστημίου του Τέξας (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα), καθώς και ο κ. Αγκιόν, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Στο δεύτερο μέρος του Συμποσίου θα ανταλλαγούν απόψεις για το παρόν και το μέλλον των ευρωπαϊκών θεσμών, για την εκπαίδευση και τη νεολαία, καθώς και για την απασχόληση και την ανάπτυξη. Η συζήτηση θα ανοίξει με παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Αγιάλα και θα συμμετάσχουν οι κκ. Κρέσπο, Μπιανκό, Μακ Σέιν, Παγκρότσκι και οι κυρίες Διαμαντοπούλου και Σβαλ-Ντύρεν. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες του κ. Γκονζάλες, του κ. Ντ΄ Αλέμα και του κ. Σημίτη.
Last edit: 14 Χρόνια 11 Μήνες πριν by dionisisath.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2655 από Maraki
Απαντήθηκε από Maraki στο θέμα Συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία
Το συνέδριο ακούγεται πολύ ελκυστικό μ'ολες αυτες τις κορυφαιες (ορισμενες οχι και τοσο, κατα την ταπεινη μου γνωμη) μορφες της σοσιαλδημοκρατιας.
Αξίζει, ομως, να παρεβρεθείτε για να ακουσετε μονο και μονο πως αγορευει ο Felipe.

Αν ειναι στα κέφια του, θα δειτε μπροστα στα μάτια σας τον ορισμο του χαρισματικου ηγετη(συμφωνα με την διακριση του Βεμπερ).

Εξαλλου, πριν λιγες μερες βρισκοταν στην Αθηνα και o Pedro Zerolo, υπευθυνος του τομεα για τις σχεσεις με τα κοινωνικα κινηματα και ΜΚΟ του PSOE.

El espíritu humano avanza de continuo, pero siempre en espiral.
Goethe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2656 από Kostis
Απαντήθηκε από Kostis στο θέμα Συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία
Θα ηθελα να υπηρχε κ ο Ισπανος "Παπουτσης" που μου αρεσει παρα πολυ η πολιτικη που εξασκει (πχ επιδοματα σε νεους κ σε εγκυους)

Δυστυχως η Ισπανια εχει 15.5% ανεργια κ δεν ξερω αν ειναι η κανονικη ή αυτη που δινουν οι δημοσιοι φορεις προς τα εξω...

Παντως η ειδηση για τους Ισπανους που πουλανε τα ζωτικα τους οργανα για να ζησουν με λυπησε βαθυτατα...

Δεν εισαι τουριστας εισαι ταξιδιωτης...

Δεν πρεπει να κοιταζεις αλλα να βλεπεις...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2658 από Maraki
Απαντήθηκε από Maraki στο θέμα Συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία
Αγαπητε Kostis θα μπορουσε σε καποια σημεια η πολιτικη που ακολουθει ο ZP να ηταν και ακομα καλυτερη πιστευω.

Δυστυχως η Ισπανια αυτη την στιγμη εχει γυρω στο 17,4 % ανεργια και τα πραγματα για το
προσεχες μελλον ειναι μαλλον δυσοιωνα.

Οσο για την ειδηση που ακουσες ειναι οντως λυπηρη και μας θλιβει ολους αλλα εγω θλιβομαι ακομα πιο πολυ να βλεπω εδω στην Ισπανια ανθρωπους,οχι μονο των παραδοσιακα χαμηλων στρωματων, ουρες κυριολεκτικα σου μιλαω, να στηνονται για ενα πιατο φαο...:(

El espíritu humano avanza de continuo, pero siempre en espiral.
Goethe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2660 από Kostis
Απαντήθηκε από Kostis στο θέμα Συμπόσιο για τη σοσιαλδημοκρατία
Maraki η ευχαριστη για εμας διαφορα με την Ισπανια ειναι οτι εμεις δεν ειχαμε τη βαρια βιομηχανια που ειχε αυτη.Ως εκ τουτου δεν εχουμε εργοστασια ή επιχειρησεις που θα κλεισουν ωστε να εχουμε 3.000 απολυμενους οπως με τα Starbucks εκει...

Γιαυτο κ εδω περα ηταν ενα μεγαλο σκανδαλο τα 28 δις ευρω που δωσανε στις τραπεζες απο τη στιγμη που ΔΕΝ τα ειχαν αναγκη.Εξαλλου ειναι κοινως γνωστο οτι κ οι μικρες επιχειρησεις που δεν επηρεαζονται απο την κριση βρισκουν πατημα κ απολυουν κοσμο με προφαση οτι λογω κρισης πρεπει να κανουν περικοπες..

Η αληθεια ειναι οτι ο Θαπατερο εδω δεν ειναι τοσο προβεβλημενος για να ξερω τι κανει ακριβως (παρα μονο απο το ιντερνετ το βλεπω) αλλα σε περιοδους κρισης μια σοσιαλιστικη κυβερνηση (και οχι σοσιαληστρικη) θα ειναι καλη για τον καθε τοπο...

Εξαλλου ο καπιταλισμος πιστευω οτι ειναι ο κομμουνισμος των πλουσιων αν το καλοσκεφτεις....


Αληθεια στο συμποσιο πως μπορουμε να παμε? εχει προσκλησεις? παιζει τιποτα???

Δεν εισαι τουριστας εισαι ταξιδιωτης...

Δεν πρεπει να κοιταζεις αλλα να βλεπεις...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα