CORAZON LATINO FESTIVAL

Περισσότερα
15 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #2087 από dionisisath
CORAZON LATINO FESTIVAL δημιουργήθηκε από dionisisath
Η δημιουργική ομάδα του CORAZON LATINO φέρνει και παρουσιάζει στο Ελληνικό κοινό τρεις μεγάλες ντίβες του flamenco και του tango σε μια μαγική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Μαζί μας θα βρίσκονται οι CATERINA LUCIA COSTA, BARBARA LUNA, ALBA GUERRERO.

Θα ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη πάθος έρωτα χορό και ρομαντισμό που μόνο το Flamenco και το Tango μπορούν να μας προσφέρουν ταξιδεύοντας τη σκέψη μας και την ψυχή μας στα σοκάκια του Μπουένος Άιρες και στην μαγευτική Ανδαλουσία

Το κοινό θα έχει επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσει και εκθέσεις βασισμένες στην Latin κουλτούρα καθώς και να γευτεί γεύσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από την Λατινική Αμερική την Ισπανία και την Ιταλία.

Στο μικρό θέατρο που υπάρχει στο Θέατρο βράχων θα γίνουν και παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και σεμινάρια χορού από αναγνωρισμένους καθηγητές όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει και θα μπορέσει να γνωρίσει από κοντά την Latin κουλτούρα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το Calle Corazon Latino όπου για τρεις ημέρες 20/21/22 Ιουλίου θα δίδετε η δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει μαζί μας την έναρξη των εκδηλώσεων του Corazon Latino σε κεντρικές πλατείες της Αττικής που θα κορυφωθούν με τις μεγάλες συναυλίες – εκδηλώσεις την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στον Υμηττό.


Στις εκδηλώσεις μας θα κληρώσουμε και ένα ταξίδι 7 ημερών (Γύρος Ανδαλουσίας) για 4 άτομα την περίοδο του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου με όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής πληρωμένα από την παραγωγή του CORAZON LATINO όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε τέσσερις τυχερούς συνανθρώπους μας μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί να ζήσουν από κοντά τις ομορφιές της μαγευτικής Ανδαλουσίας και να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο απ’ όπου πηγάζει το Flamenco.

CALLE CORAZON LATINO
Οι εκδηλώσεις του CORAZON LATINO θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 20 Ιουλίου με το CALLE CORAZON LATINO όπου πρόκειται να γίνουν οι προ - φεστιβάλ εορτές σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας με την συμμετοχή μουσικό χορευτικών σχημάτων και δωρεάν πρόσβαση για το κοινό.

Το Flamenco τοTango η Salsa και η Rumba θα ταξιδέψουν το Αθηναϊκό κοινό στις νύχτες της μαγευτικής Ανδαλουσίας και της Λατινικής Αμερικής όπου το κοινό ξεχύνεται στους δρόμους και τις πλατείες σε μία πανδαισία χορού και διασκέδασης.

Στόχος μας είναι το CORAZON LATINO και το CALLE CORAZON LATINO να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός ως ένα μόνιμο φεστιβάλ που θα προβάλει την Latin κουλτούρα και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο προσφέροντας στο Ελληνικό κοινό την δυνατότητα να παρακολουθεί τα πιο αξιόλογα μουσικό χορευτικά σχήματα και να μπορεί να διασκεδάζει και να ενημερώνεται για ότι αφορά την πολύ αγαπημένη σε όλους μας Latin σκηνή .

Επίσης ανεβάσαμε και στο διαδίκτυο την σελίδα www.myspace.com/corazonlatinofestival όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά το φεστιβάλ και να μας στέλνετε τα δικά σας σχόλια και μηνύματα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση η πληροφορία χρειαστείτε είμαστε στη διάθεση σας

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…… ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

CATERINA LUCIA COSTA

Η μεγάλη χορογράφος και δασκάλα του Flamenco Tango και Jazz Caterina Lucia Costa σπούδασε στην καλύτερη Ακαδημία χορού της Σεβίλλης στην πόλη που το Flamenco είναι τρόπος ζωής και διδάσκεται από πολύ μικρή ηλικία με δάσκαλο τον ανεπανάληπτο Manolo Marin και τους βιρτουόζους του Flamenco Loli Flores και Maria Pagés .
Στη συνέχεια συμμετείχε κάτι που κάνει ως σήμερα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως με τους καλύτερους Ισπανούς και Ιταλούς μαέστρους όπως ο Jose Carrillo και κιθαρίστες - τραγουδιστές όπως ο Joselito Fernandez,i Miguel Santiago Enrique Soto Juan Reina κ.α

Ακόμα σπούδασε Jazz με τον μεγάλο δάσκαλο Paul Steffen

Από το 1994 όπου δημιούργησε την μεγάλη σχολή "Pasion Gitana" συμμετείχε στα καλύτερα φεστιβάλ λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές από κόσμο και τα ΜΜΕ παγκοσμίως Η Ανδαλουσία η Νέα Υόρκη η Ρώμη το Μιλάνο είναι μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις και περιοχές που η Caterina Lucia Costa κατάφερε να καταπλήξει το κοινό της
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της.
• 1995 Pasion Gitana "Noche Flamenca" σε 96 πόλεις
• "Flamenco" Ferentino Europa Festival
• 1998 - 2000"Tierra y Fuego" με τον δάσκαλο χορού José Ruiz,
• 2001 "Bajo la Luna" με τους Rafael Campallo, Emilio Cabello, Ana Salazar, José Carrillo, με χορευτές τους El Junco , El Lebri, Felipe Mato, Jose Ruiz ι τραγουδιστές τους, José Salguero, Roberto Chamorro "El Roto", Miguel Gonzalez "El Picuo" και μουσικούς τους José Toral, Michele Iaccarino Percussionisti: Juan Heredia Cortés, Franco Bianco. Violinista: Alexis Lefevre.
• (2004) "Fuego Flamenco" σε χορογραφία "El Junco"
• 2005 "Carmen" (Prima ballerina C. L. Costa), Flamenco Tango Jazz,
Το Ελληνικό κοινό ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων στο Υμηττό την μεγάλη ντίβα του Flamenco Caterina Lucia Costa μαζί με το 11μελές μουσικό, χορευτικό της σχήμα

BARBARA LUNA

Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της και αμέσως μετά τις πολυάριθμες εμφανίσεις της σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αυστραλίας Η BARBARA LUNA ετοιμάζεται με καινούργιο άλμπουμ να μας μαγέψει με την υπέροχη φωνή της και τα πολύ όμορφα τραγούδια της.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και στην χώρα μας με τα προηγούμενα άλμπουμ της ““A La vida, A La muerte” (1998) , “India Morena” (2001) και “Somos” (2004) αλλά και οι εμφανίσεις της σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Womad, έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές.

Από τις Latin μπαλάντες μέχρι το κουβανέζικο son αλλά και με ενδιάμεσους σταθμούς σε milongas, characera και tango είναι μια ερμηνεύτρια που καλύπτει τη μουσική της Λατινικής Αμερικής σε όλο της το μεγαλείο.

Γεννημένη στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και ζώντας πλέον στο Παρίσι όπου πήγε για σπουδές η BARBARA LUNA θεωρείται μία από της καλύτερες πρέσβειρες της κουλτούρας της Λατινικής Αμερικής σε όλο τον κόσμο

ALBA GUERRERO

Μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του Flamenco γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Huelva της Ανδαλουσίας και ζει στη Βαρκελώνη. Άρχισε τις σπουδές της στο τραγούδι στη Σεβίλλη με δάσκαλους τους NARANJITO TRIANA και MANUEL . Στη Βαρκελώνη, συνέχισε τις μουσικές της μελέτες στο ESTUDIOS MUSICALES όπου μελέτησε πάνω στις Ινδές φωνητικές τεχνικές. Τώρα διδάσκει τον ανώτερο βαθμό στο Flamenco τραγούδι στο ανώτερη σχολή της μουσικής στην Καταλονία (Esmuc) με καθηγητές όπως οι Jose Miguel DE LA LINEA, Juan Manuel CAÑIZARES, Feliu Gasull και Ana Finger.

Η μεγάλη της κλάση στο τραγούδι βασίζεται στο άφθονο τραγούδι εμπειρίας για το χορό και έχει μόνιμη συνεργασία με το σημαντικότερο TABLAOS της Βαρκελώνης: Tablao de Carmen, Tarantos, El Cordobés y el Patio Andaluz, και διεξάγοντας παγκόσμιες περιοδείες όλα αυτά τα χρόνια σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική κ.α τραγουδώντας μαζί με τους Nacho Blanco, Helena Rizo, Sara Barrero, Costi el Chato, Eva Santiago, Katya Moro, Sergio Quesada, Elena Vicini, Juana Calá, Isaac Barbero, Miguel el Toleo, Iñaqui Márquez, Sonia Poveda, Bartolo, Yolanda Cortés, Eli Ayala, Olga Llorente και Iván Alcalá
Στα ρεσιτάλ που δίνει ανά τον κόσμο συνεργάζεται με τον JUAN RAMÓN CARO έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες Flamenco στον κόσμο.
Έχει συνεργαστεί ακόμα με την ORQUESTA ÀRAB DE BARCELONA την ORQUESTA DE GUITARRAS DE BARCELONA με την “a bandaèria de XAVIER MARISTANY” τους SABOR DE GRÀCIA, MÖONDO, NOTÍCIA DEL REGNE DE MALLORQUES, και στην παγκόσμια περιοδεία των KOSKILLEO με τους Gil, Lídia Pujol, Cris Juanico και Roger Mas
Μερικά επίσης από τα σημαντικότερα φεστιβάλ που έχει λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια είναι τα εξής.
• Festival Flamenc Ciutat Vella en varias ocasiones
• Festival International de Flamenco en Ginebra
• Festival el Grec'06
• Festival Asia'07
• Mercat de Música viva de Vic'06
• Etnival
• Maçart
• Go-jazz en Holanda,
• Malastrugaça 2 en Manchester,
• Vocci di Donne, Arte 2008 en el anfiteatro griego de Taormina y Festivale Internazionale de Musica Latina en Italia

Έχει λάβει και ως ύψιστη τιμή το βραβείο από την Taxonera de Barcelona ως η καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια flamenco στην Καταλονία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα