Κ. Κερεστετζής: Σπουδή στο Prado

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1712 από Alejandro
** Σχετικό άρθρο: Κ. Κερεστετζής: Σπουδή στο Prado **

Σπουδές του Κωνσταντίνου Κ. Κερεστετζή, από το Μουσείο του Prado, φιλοξενεί από σήμερα -και έως τις 3 Μαΐου- το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, σε συνεργασία με την ισπανική πρεσβεία.

Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια, Τισιάνο, Τιντορέτο, Ντίρερ σε προσχέδια, μικρές και μεγαλύτερες σπουδές, καθώς κι ολοκληρωμένα αντίγραφα, παρουσιάζονται στο κοινό της Αθήνας.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Σπουδή στο Prado» και περιλαμβάνει προσωπογραφίες, τμήματα σωμάτων, λεπτομέρειες ευρύτερων συνθέσεων, ακόμη και πτυχώσεις υφασμάτων που προέρχονται από πίνακες του ιστορικού μουσείου. Ο Ελληνας καλλιτέχνης ξεκίνησε να φιλοτεχνεί τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση το 1990, όταν ήταν ακόμη σπουδαστής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Συνέχισε, όμως, να ασχολείται με αυτά έως το 2007, όταν ήταν πια ολοκληρωμένος δημιουργός. Το στοίχημα του Κερεστετζή εμπεριέχει υψηλό ρίσκο. Στις σπουδές του, απομονώνει λεπτομέρειες ευρύτερων συνθέσεων μεγάλων καλλιτεχνών, αφομοιώνει τα διδάγματά τους, μελετά την κίνηση του πινέλου τους, την ένταση του χρώματος, την πληρότητα των συνθέσεών τους. Παράλληλα, ωστόσο, μπολιάζει τα έργα αυτά με τη δική του τεχνοτροπία, τις προσωπικές του καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Επιλέγοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες, και αποδίδοντάς τες με διαφορετικά υλικά -μολύβι, κάρβουνο, μελάνι- απ' ό,τι οι δάσκαλοι της ζωγραφικής, αναπτύσσει ένα γόνιμο εικαστικό διάλογο μαζί τους.

Αυτή ακριβώς η συνομιλία, αλλά και η απόλυτα προσωπική του οπτική γωνία και αντίληψη πάνω στα σπουδαία έργα του Prado, συνιστά το μεγάλο στοίχημα του καλλιτέχνη, αλλά και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ολόκληρης της έκθεσης.

Γεννημένος το 1969, ο Κερεστετζής, εκτός από τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, μυήθηκε στο χώρο της τέχνης στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου και στο εργαστήριο χαρακτικής του Θανάση Εξαρχόπουλου. Εργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία, στην Ελλάδα και την Ισπανία.
Συνημμένα:
Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1715 από hispanista
Απαντήθηκε από hispanista στο θέμα Κ. Κερεστετζής: Σπουδή στο Prado

Uno es capaz de lograr lo que sea, si su entusiasmo no tiene límites.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
15 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1721 από admin
Απαντήθηκε από admin στο θέμα Κ. Κερεστετζής: Σπουδή στο Prado
Μπήκε στην 1η σελίδα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα