Μέχρι τις 21 Μαΐου μπορούν οι Έλληνες σπουδαστές (18-25 ετών) να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εγκαταλελειμμένα Χωριά» που οργανώνει κάθε καλοκαίρι το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας για 13 ημέρες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους, από 18 έως 25 ετών, που γνωρίζουν σε καλό επίπεδο την ισπανική γλώσσα και επιθυμούν μέσω ενός περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος και με τα έξοδα διαμονής και διατροφής πληρωμένα (εκτός της μεταφοράς τους στην Ισπανία) να συμμετάσχουν και μέσω της εθελοντικής προσφοράς τους για την ανάπλαση ενός ισπανικού εγκαταλελειμμένου χωριού, να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες με άλλους νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στους νέους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την αγροτική ζωή, αναλαμβάνοντας δραστηριότητες που σχετίζονται με την αναδόμηση του περιβάλλοντος του χωριού, την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία, την τοπική χειροτεχνία (…).

Τα ισπανικά χωριά που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα είναι τα:

Bubal (Huesca)

Granadilla (Cáceres)

Umbralejo (Guadalajara)

Οι περίοδοι συμμετοχής :

1η περίοδος: από 2 έως 14 Ιουλίου

2η περίοδος: Umbralejo από 16 έως 28 Ιουλίου

3η περίοδος: από 6 έως 18 Αυγούστου

4η περίοδος: από 20 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να μάθουν πώς θα αξιολογηθούν στο παρακάτω αρχείο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΟ:

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.educacion.gob.es/exterior/gr/es/home/index.shtml

www.paspif.gr