15-22.10.2018

Η Ισπανία στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Βέροιας 2018

Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Βόρειας Ελλάδας εδραιώνεται πια στην πόλη της Βέροιας που το φιλοξένησε με θέρμη για πρώτη φορά πέρυσι. Το 2018 συμμετέχουν επτά καλλιτέχνες και ομάδες από την Ισπανία, που προσφέρουν παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Στην σελίδα του φεστιβάλ μπορείτε να δείτε λεπτομερώς ολόκληρο το πρόγραμμα:
http://www.thesspuppet.gr/
Κέντρο Τεχνών Βέροιας, Παύλου Μελά 10, τηλ. 2331 078100 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

17.10.2018, 09:30, 11:30, 19.00

Θέατρο κινέζικων σκιών της Βαλέρια Γκουλιέτι

Μην αγγίζεις τα χέρια μου

Ένα θέαμα στο οποίο οι κινέζικες σκιές συνοδεύουν το βουβό σινεμά, την κούκλα, το comic και τη μουσική για να δημιουργήσουν μια συλλογή από χαριτωμένες ιστορίες που ενθουσιάζουν κάθε τύπου κοινό.

Ο άνθρωπος από την αρχή της δημιουργίας του, συνυπάρχει με τη σκιά του. Ξεκίνησε να παίζει με τα χέρια του ζωγραφίζοντας «πρόχειρες» μορφές. Αυτό μετατράπηκε σε τέχνη από τους Κινέζους χιλιάδες χρόνια πριν και οι σκιές έχουν διαδοθεί στον κόσμο μέσα από την ιστορία.

Κέντρο Τεχνών Βέροιας, Παύλου Μελά 10, τηλ. 2331 078100

18.10.2018, 09:30, 11:30, 19.00

Trukitrek. Ο κ. Τραίνος

Ο κ. Τραίνος διηγείται τη σχέση μεταξύ ενός σκύλου και ενός γέρου μοναχικού ανθρώπου που ζει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό όπου κανείς δεν περνά ποτέ. Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τον σκύλο, που τον λατρεύει, μετατρέποντάς τον στο αντικείμενο της στοργής του.  Ο γέρος, ενοχλημένος από τις συνεχείς ζαβολιές και του σκύλου, τον εγκαταλείπει πολύ μακριά από το σταθμό, αλλά εκείνος επιστρέφει στο πλευρό του, χαρούμενος.  Ο απελπισμένος γέρος δεν καταφέρνει να ξεφορτωθεί το ζώο και το αφήνει επανειλημμένα ολοένα και πιο, αλλά εκείνο επιστρέφει ξανά και ξανά. Μέχρι που μια μέρα, προς έκπληξη του γέρου, όταν το σκυλί δεν επανεμφανίζεται, εκείνος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς αυτόν.

Ο κ. Τραίνος βασίζεται στο "Il cane blu" του Ιταλού ποιητή και σεναριογράφου Tonino Guerra. Είναι ένα ποιητικό παραμύθι πουμιλάει για τη μοναξιά.

Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς λόγια που συνδυάζει το κουκλοθέατρο και τον κινηματογράφο. Μια παράσταση κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Josep Piris
Κουκλοπαίκτες : Kiko Lozano, Magda Mañé, Lu Pulici
Ιδέα: Josep Piris, Lu Pulici
Σχεδιασμός σκηνογραφίας: Josep Piris
Καμεραμάν: Lu Pulici, Bernardo Brizi
Φωτογραφία & Σύνθεση: Lu Pulici
Παραγωγή: Trukitrek Puppet Company & 22S Productions 

19.10.2018, 09:30, 11:30 / 20.10.2018, 17.30, 21.30

Τόνι Θάφρα. Αποσπάσματα 

Τα Αποσπάσματα αποτελoύνται από επτά ιστορίες χωρίς λόγια. Σε αυτού του είδους τις παραστάσεις, κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Η διαφορετική θεματική και αισθητική κάθε "απόσπασμα" δημιουργεί μια ποιητική και διασκεδαστική παράσταση, που εκτιμήθηκε από κάθε είδους θεατές και ειδικά από οικογένειες και παιδιά. Οι τεχνικές που παρουσιάζονται και αποκαλύπτονται, είναι δείγμα της παράδοσης του θεάτρου με μαριονέτες εδώ και πολλές γενιές κουκλοπαικτών.

Η παράσταση είναι μια αυθεντική παρουσίαση με εκκεντρικότητες της Μητέρας Φύσης, όπου τα ανθρώπινα όντα, τα ζώα και τα αντικείμενα, αναζητούν τον ίδιο τρόπο έκφρασης: την ποιητική της κίνησης.

Δημιουργός: Toni Zafra
Διευθυντής της ομάδας: Toni Zafra
Ερμηνεία: Toni Zafra

21.10.2018, 17.30, 22.10.2018, 09.30, 11.30 

Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι. Το πορτρέτο καμπαρέτο 

Έχει ρυθμό και πολύ καλή μουσική και είναι μια παράσταση που ποτέ δεν «κοιμάται». Αλλάζει συνεχώς. Μια σκηνή ξεκινά δεμένη με την προηγούμενη… Χορός, μουσική, αντικείμενα… Σε αυτό το μεταλλαγμένο βαριετέ, 50 λεπτών χωρίς λόγια, παρουσιάζονται τα νέα και τα κλασικά κομμάτια, που επί δέκα χρόνια δημιούργησαν οι καλλιτέχνες..

Μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική, που αποτελείται από επιλεγμένα σόου από τις παραστάσεις τους: Βlazek, Νe me quitte pas, Animated Diorama.

Δεξιοτέχνες με αντικείμενα, κούκλες και τα φημισμένα μπαλόνια τους, εντυπωσιάζουν με την εφευρετικότητά τους και την πρωτοτυπία τους. Με εξαιρετικό συνδυασμό μουσικής, ρυθμού και κίνησης ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

21.10.2018, 19.00

Lurrak 01

Θέατρο, ζωντανή μουσική και τσίρκο. Θεατρικότητα και χιούμορ, δεξιοτεχνία και συνεχής επαφή με το κοινό. Πρωτότυπες μελωδίες και μοναδικά όργανα που αποδίδουν παραδοσιακούς ρυθμούς της Χώρας των Βάσκων: τσαλαπάρτα, τρικιτίσα, αλμπόκα… εορταστική μουσική και οικουμενικοί χαρακτήρες. Κατά βάθος, μια ιστορία σ’ ένα μέρος, στο βιομηχανικό περιβάλλον της δεκαετίας του 60.