Η ομάδα LOS DESAPARECIDOS παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το έργο «ΝΥΧΤΟΒΙΑ ΖΩΑ» του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Χουάν Μαγιόργκα, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες και έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις διεθνώς, ενώ ο ίδιος το 2007 τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Θεάτρου για την προσφορά του στο ισπανικό θέατρο.

Λίγα λόγια για το έργο από τον συγγραφέα:
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν το φως και ζουν στο σκοτάδι, όπως μερικά ζώα. Άντρες και γυναίκες, που τις ζωές τους τις δένει ένα μυστικό. Στα Νυκτόβια Ζώα πρωταγωνιστής είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Μαθαίνει για τον νόμο περί μετανάστευσης και αποφασίζει να τον εκμεταλλευτεί. Καταλαβαίνει πως χάρη στον νόμο αυτόν, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, για τους οποίους μια καταγγελία μπορεί να ισοδυναμεί με άμεση απέλαση…
Χουάν Μαγιόργκα

Για την παράσταση:
Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων που δεν έχουν όνομα, δύο ζευγαριών, που τα χωρίζει ένας τοίχος, αλλάζει αναπάντεχα, όταν στην Χώρα Χωρίς Όνομα, όπου ζουν, θεσπίζεται ο Νόμος περί Μετανάστευσης. Ο τρόπος που ο κάθε ήρωας αντιδρά στο νέο αυτό καθεστώς, η στάση και η συμπεριφορά τους είναι αντικείμενα παρατήρησης και προβληματισμού, σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο και εχθρικό για να ζει κανείς, όπως ακριβώς είναι για τα ζώα τα κλουβιά του τσίρκου ή του ζωολογικού κήπου.
Κική Στρατάκη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Μουσική: Στέλιος Ντάρας
Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάμπης Ματεντζίδης
Οργάνωση παραγωγής: Κική Στρατάκη
Graphic Design: Πέτρος Φραγκόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί
Ειρήνη Αμπουμόγλι
Νίκος Νικολαΐδης
Σοφία Σακελλαρίου
Πέτρος Φραγκόπουλος

Ημέρες παραστάσεων
Πέμπτη 30/5 - Κυριακή 2/6 2013
Ώρα έναρξης 21:30

ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ
Πλάτωνος 35, Θεσσαλονίκη (κέντρο)
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 823444

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά των θεατών