Χρίστος Τζιφάκης - Adolfo Vega "La Primavera flamenca"
Κυριακή 10 Απριλίου 2016
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Κεντρική Σκηνή

O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής. Θα παρουσιαστούν διασκευασμένα αποσπάσματα από το έργο Flamenco Alchemy του Χρίστου Τζιφάκι, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με εξαιρετική επιτυχία, αλλά και flamenco ερμηνείες σε παλιά κωνσταντινουπολίτικα και κρητικά θέματα.

O Έλληνας δεξιοτέχνης της κιθάρας, Χρίστος Τζιφάκης δίνει το ρυθμό στα βήματα κορυφαίου Ισπανού χορευτή Flamenco, Adolfo Vega.

Ατμοσφαιρική βραδιά, με μια κιθάρα και έναν χορευτή flamenco σε πρώτο πλάνο. Κιθάρα, χορός, ρυθμοί, παράδοση, πάλμας, κρουστά, τραγούδι και σώμα, μαζί ή και χώρια, μας παρασύρουν στα βήματα του πάθους μιας ανοιξιάτικης βραδιάς.

Μουσική επιμέλεια- κιθάρα: Xρίστος Τζιφάκις
Χορός: Adolfo Vega
Πιάνο: Mελίνα Ιωαννίδου
Mπάσο: Παναγιώτης Μπουραζάνης
Kρουστά: Pedro Fabian
Τραγούδι: Άλκηστη Τριανταφυλλίδου
Palmas - cajon: Bαλέριος Ιωαννίδης

Πληροφορίες
Ώρα Έναρξης 21:00

Τιμές
10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
12 ευρώ με ποτό
40 ευρώ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτό ανά 4 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr 11876
σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload & Media Markt

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη,Τηλ. 210 9315600
www.gialino.gr

Καλλιτεχνική Διεύθυνση για το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Άγγελος Σφακιανάκης

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση απευθυνθείτε στην Ηρώ Παστρικού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μερικά βιογραφικά στοιχεία για τους καλλιτέχνες

Χρίστος Τζιφάκις

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κιθάρας Ανωγείων σπούδασε κλασική κιθάρα στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Maastricht με τον Kees Dirkx. Απεφοίτησε ως σολίστ (Konzertexamen), αποσπώντας το πρώτο αριστείο που είχε δώσει η Ακαδημία μέχρι τότε. Με υποτροφία της Ακαδημίας ταξίδεψε στην Ισπανία όπου μελέτησε την τέχνη του flamenco κοντά στον Manolo Sanlucar και αργότερα κοντά στον Gerardo Nunez. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του τόπου μας που καταφέρνει να ενώσει το ελληνικό πάθος με την ένταση του flamenco.

Ως σολίστ κιθάρας έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ορχήστρες. Θέλοντας να ενώσει σε μια ενότητα τους δυο κόσμους της κλασικής κιθάρας και του flamenco συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Τραυλό ο οποίος και του αφιέρωσε το κοντσέρτο του για κιθάρα και ορχήστρα "Duo Concerti", έργο το οποίο ερμήνευσε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε πρώτη εκτέλεση και ηχογράφησε αργότερα με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας.

Ίδρυσε το συγκρότημα Flamenco Aire συνεργαζόμενος με Έλληνες και ξένους μουσικούς και χορευτές από διαφορετικούς χώρους (jazz, κρητικά, flamenco), με το οποίο έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ. Το συνθετικό έργο του Χρίστου Τζιφάκι περιλαμβάνει έργα για σόλο κιθάρα, διασκευές κι ενορχηστρώσεις για flamenco - jazz group. Τo 2009 ο διάσημος χορευτής του flamenco Joaquin Grilo χορογράφει το έργο του Χρίστου Τζιφάκι, Flamenco Alchemy (κονσέρτο για κιθάρα ορχήστρα εγχόρδων, flamenco group).

για τον Χρίστο Τζιφάκι έχουν πει:

Ευάγγελος Ασημακόπουλος (σολίστ κλασικής κιθάρας): "Πρόκειται για ένα δεξιοτέχνη κιθαρίστα που στην τεχνική του φλαμένκο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους ομότεχνούς του Ισπανούς"

Leo Brouwer (Συνθέτης, Μαέστρος, Ιδρυτής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Κόρδοβας): "... Ο Χρίστος Τζιφάκις φαίνεται ότι παίζει με 20 δάχτυλα στα χέρια του..."

Μαρία Φαραντούρη: "...μ' έκανε να αισθανθώ υπερήφανη για τα μικρά θαύματα της Τέχνης στην σύγχρονη Ελλάδα"

Joaquin Grilo (χορευτής flamenco): "... αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο να βουτήξει στα βαθιά νερά του flamenco...""...η μουσική του είναι μια πραγματική Αλχημεία αισθημάτων..."

Αdolfo Vega

Κορυφαίος Ισπανός χορευτής φλαμένγκο που αγαπά την Ελλάδα και χορεύει για αυτήν. Γεννημένος στη Σεβίλλη, στη φημισμένη γειτονιά της Τριάνα, ξεκινά την πορεία του στο Βασιλικό Ωδείο της Σεβίλλης, σπουδάζοντας κλασσικό ισπανικό χορό. Τελειοποιεί τις σπουδές του στο flamenco δίπλα σε μεγάλους δασκάλους και ξεκινάει την καριέρα του στα πιο γνωστά tablaos της πόλης. Παίρνει μέρος σε πολλές "κομπανίες" flamenco όπως των Javier Baron, Manolo Marin, και Mario Maya μεταξύ άλλων.

Έχει παραδώσει σεμινάρια flamenco στη σχολή του Mario Maya στη Granada, καθώς και σε πολλές σχολές σε Ελλάδα, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, και έχει συμμετάσχει στο μεγάλο φεστιβάλ flamenco "Monts de Marsa" και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Από το 2008 έως σήμερα πραγματοποιεί ετήσια περιοδεία σε όλη την Αγγλία με την παράσταση "Jaleo". Συνεργάζεται με τη διεθνούς φήμης Carmen Linares στην παράστασή της "Antologia" ταξιδεύοντας μαζί της σε θέατρα και φεστιβάλ.